papier do pieczenia. (Ja po lekkim ostudzeniu formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego i każdą z nich delikatnie spłaszczałam.) Zostawić do wyschnięcia/stężenia. Część płatków owsianych można zastąpić wiórkami kokosowymi, rodzynkami - czy innymi bakaliami
Di gotujekuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej soczewicy 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i kolendra mielona do smaku Na patelni lub w woku podgrzewamy olej. Warzywa kroimy w cienkie talarki i wrzucamy do woka. Smażymy krótko, a następnie zmniejszamy ogień i dusimy
Kucharzycapełnoziarnistej - 200g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 45g soli himalajskiej - 250g zakwasu żytniego (można zastąpić orkiszowym ) - 250g zakwasu orkiszowego (można zastąpić żytnim ) - 1100 g (ml) wody źródlanej lub filtrowanej Dodatkowo: - olej kokosowy lub oliwa do przesmarowania formy - otręby orkiszowe (lub inne) do obsypania formy W misie miksera umieścić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać, ja nie wyrabiam długo, mieszam tylko do połączenia składników
Smaczne Zdrowekokos oblane czekoladą czyli domowa podróbka słynnych batoników. Może wizualnie nie są przepiękne ale w smaku po prostu bomba! Składniki na około 20 niedużych batoników: 200 g wiórek kokosowych (najlepiej drobnych) 125 ml śmietanki 30% 60 g cukru pudru 3 łyżki rumu (lub więcej) 80 g masła 200 g czekolady (najlepiej pół na pół mleczna z deserową) 2 łyżki mleka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzekoladowy budyń/krem z kaszy jęczmiennej podany z wiórkami kokosowymi suszonym daktylem - jedno z najlepszych śniadań od dawna. to będzie dobry dzień. i wcale was nie nabieram, choć dzisiaj Prima Aprilis. Przepis: własny / 1 porcja/ składniki: 50 g kaszy jęczmiennej /użyłam drobnej/ 250 ml mleka/wody (użyłam domowego gryczanego i wody w ilości 1:1) 50 ml wrzątku
tost z dżemempojęcia jeszcze co to ani z czym to się je, ale chętnie spróbuję), nasiona chia (je bardzo dobrze znam i chętnie zrobię z nich deser z mlekiem kokosowym i jakimś musem), jagody goi (same w sobie nie są dla mnie rarytasem, ale lubię używać ich do dekoracji – z Bio Planet wyglądają naprawdę fajnie, ponieważ mają piękny i soczysty kolor
Blendmanszklanka mąki 1 jajko 10 dag cukru ½ szklanki mleka 8 dag margaryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao ½ łyżeczki sody oczyszczonej 15 dag dżemu tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie ciasta na spód placka: Margarynę zmiksować z dżemem, dodać jajko, cukier i stopniowo dodawać mleko. Mąkę wymieszać z kakao, cynamonem, sodą oczyszczoną i połączyć z margaryną i dokładnie
Tradycyjna KuchniaSkładniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu z agawy lub syropu klonowego 150ml roztopionego oleju kokosowego sok wyciśnięty z 1 cytryny szczypta soli skórka starta z 1/2 pomarańczy Wierzch: 150g jagód świeżych lub mrożonych Spód: 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około
Mała CukierenkaSkładniki: 0,5 kg serka twarogowego chudego 4 jajka 50 g mąki kokosowej 125 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ksylitolu czekolada gorzka migdały Wykonanie: Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy
Bike By Lifeziemniaczanej) 3. kaszę jaglaną firmy BIO PLANET 4. Morwę białą ZIELONY SMAK (suszony owoc morwy, smakiem przypomina rodzynki) 5. Rebel Kitchen Mylk REBEL KITCHEN (napój z mlekiem kokosowym) Więcej Informacji na temat FitloveBox znajdziecie tutaj >>>> http://bit.ly/1U9oHs0
Sylwetka Od Kuchniwarzywami - klik) . Dziś mam dla Was wersję na słodko, z dodatkiem pysznej gorzkiej czekolady. Smacznego! Składniki (2 porcje): pół szklanki (90 g) komosy ryżowej białej 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli 3/4 szklanki mleka roślinnego 2 łyżeczki miodu (lub więcej, jeśli mleko roślinne nie jest wystarczająco słodkie) szklanka malin (użyłam mrożonych) 1 banan 20 g czekolady gorzkiej, min. 70% kakao
Powiedz dietom niejeszcze szerzej? ;) Miłego dnia. Niech te słowa podziałają jak zaklęcie :) PRZEPIS: własny / 1 porcja / składniki: 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (lnu mielonego) 150 ml mleczka kokosowego (z puszki) ew. cukier puder/syrop z agawy/miód /syrop klonowy jak zrobić? Siemię lniane, mleczko oraz ewentualnie coś do posłodzenia zmiksować. Przelać do naczynka i schłodzić minimum
tost z dżememsię czemu dziwić, bo są doprawdy smaczne. Bardzo aromatyczne, intensywnie cynamonowe i obłędnie słodkie :) Powinny być posypane po wierzchu cukrem perlistym, ale pominęłam ten składnik, zastępując go wiórkami kokosowymi. Na pewno większość z Was zna ten wypiek, choćby ze sklepów Ikea. Z powodzeniem możemy stworzyć taki deser w domu. Będzie jak znalazł po zimowym szaleństwie na śniegu, w towarzystwie gorącej
zadanie-gotowaniemoże nie będziemy w stanie zjeść potem obiadu, może nawet kolacji, ale czyż nie mamy właśnie tygodnia napojów?;) Składniki: 250 ml mleka migdałowego (lub innego ulubionego) 50 ml mleka kokosowego 2 łyżki naturalnego kakao (przesianego) 2 łyżki masła orzechowego 1 - 2 szczypty soli 1/2 łyżeczki cynamonu syrop klonowy (lub syrop z agawy, cukier, miód...) wg uznania (1 - 2 łyżki) Wykonanie
zadanie-gotowaniekawałki 40 g migdałów blanszowanych pokrojonych w słupki 50 g chałwy waniliowej pokruszonej na kawałki 30 g rodzynek namoczonych w rumie (u mnie rodzynki Black Jumbo) 2 łyżki wiórków kokosowych 8 suszonych moreli pokrojonych w paseczki 3 suszone figi pokrojone w paseczki Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta wrzuciłam do blendera i zmiksowałam, następnie wyłożyłam do miski i szybko zagniotłam. Ciasto zawinęłam
Blondynka Gotuje