kokosowe - 19941 przepisów (strona:897/1330)

Czekoladowy pudding chia 296

mnie dość często bywa, śniadania (zamiennie z jaglanką, bo za owsianką, mimo, że zdrowa i sycąca, nie przepadam) Pudding z chia można robić z jogurtu, mleka czy mleka kokosowego wzbogacając jego smak dodatkiem ziaren, owoców czy orzechów. Na  śniadanie najlepiej przygotować chia wieczorem i zostawić na noc np. w lodówce,aby nasionka miały czas napęcznieć.  CZEKOLADOWA CHIA

Bon appetit mon amie
Chleb paleo śródziemnomorski 148

marchewką, albo można dodać np. bataty czy buraki te już są wysokowęglanowe) 2/3 szklanki pesto z oliwek i suszonych pomidorów 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1/3 szklanki mąki kokosowej 1/3 szklanki mąki lnianej (zmiksowane w młynku do kawy siemie lniane) 1-2 łyżki pestek dyni 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy na pianę

Bon appetit mon amie
Omlet ze śmietaną 134

patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet  ze śmietaną podawać z ulubionymi dodatkami, swój podałam z malinami, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi. smacznego

tost z dżemem
Ciasteczka fasolowe kokosowo-waniliowe. Wegańskie, bezglutenowe (opcjonalnie) 237

jednak mogą zawierać niewielkie ilości glutenu.  Składniki na 12 duuużych ciastek: 1 puszka fasoli (czerwona lub biała) 1 opakowanie budyniu waniliowego (bezglutenowego) 2 duże banany 3 łyżki wiórek kokosowych 3/4 szkl.otrębów (dowolnych) lub 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 2 duże łyżki mąki gryczanej lub kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 2 łyżeczki naturalnego olejku waniliowego + woda  Przygotowanie

Czarnawisienka
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 208

cebula około 1,5kg (czerwona, biała) - ser minimum 1kg, - przyprawy: pieprz ziołowy - obowiązkowo, pieprz czarny, pieprz biały, vegeta domowa, - olej/masło do smażenia cebuli (może być też olej kokosowy) Wykonanie: Gotujemy ziemniaki (najlepiej sypkie), dokładnie dusimy. W między czasie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju i maśle, gdy już się poddusi i odparuje dorzucamy do niej przyprawy

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, AWOKADO I WARZYWAMI 365

malutkich pomidorków koktajlowych 0,5 czerwonej cebuli 0,5 małego ogórka świeżego 2-3 łyżki siekanego szczypiorku słodka mielona papryka sól i świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oleju (kokosowego, rzepakowego lub oliwy) SKŁADNIKI NA DRESING: 3 łyżki oliwy z oliwek 0,75 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru (np. brązowego) 2 małe ząbki czosnku lub 1 duży sól i pieprz

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Maślano-Kokosowe 106

powstał z mixu składników;) SKŁADNIKI: - 5 jajek - 1,5 szklanki cukru - pół szklanki oleju - 1 cukier waniliowy - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2,5 szklanki mąki - 10 dag wiórek kokosowych - 1 szklanka maślanki  -1 łyżka likieru amaretto WYKONANIE: Do misy wbijamy 2 jajka i 3 żółtka miksujemy ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, gdy masa jest biała

Moje Słodkie Piekiełko
Kolorowa babka trójsmakowa. Babka na białkach. 220

mąki - 1/2 szklanki oleju - 3/4 szklanki cukru ( dałam trochę mniej) - 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli    Dodatki - 1 łyżka kakao - 2 łyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie kisielu ( u mnie wiśniowy)    Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie Białka ubiłam z połową cukru i szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka ubiłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy 155

ananasa Koktajl z pomarańczą… i nie tylko Koktajl „Radość o poranku” Smoothie „Mango buszu” Koktajl żurawinowo bananowy Truskawkowy wirek Koktajl „Owocowa Pokusa” Koktajl bananowo kokosowo malinowy Koktajl bananowo kokosowy z mango Na zdrowie i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
EKSPRESOWE KOKOSOWE JEŻYKI BEZ GRAMA MĄKI. 141

PIECZENIE: 15-20 minut (do zarumienienia) - temperatura 180 stopni, góra-dół termoobieg. /Jeśli za szybko zaczną się rumienić - zmniejszamy temperaturę! Ekspresowe, wilgotne, a zarazem chrupiące ciasteczka kokosowe to mój bezglutenowy odpowiednik sklepowych jeżyków. Powstały na bazie nieśmiertelnych kokosanek ( link ), ale wzbogaciły się o bakalie i czekoladę, a w efekcie końcowym (kiedy już spora część zdążyła zniknąć w czeluściach

Wypisz Wymaluj
Poniedziałkowy "fit" - Twarogowe placuszki z wanilią i cynamonem 241

cynamonem  SKŁADNIKI : 1 duże jajko 250 g twarogu chudego 1 łyżeczka ksylitolu świeża laska wanilii około 3 cm - ziarenka z laski 1/3 - 1/2 łyżeczki cynamonu olej kokosowy  PRZYGOTOWANIE : Do miseczki wbijamy jajko i je roztrzepujemy, dodajemy chudy twaróg i całość ugniatamy mieszając widelcem. Następnie dodajmy ksylitol oraz ziarenka świeżej wanilii, dodajemy cynamon i całość mieszamy. Patelnie teflonową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Piękny Cygan 285

drugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy dodajemy cukier, kakao i jogurt podgrzewamy przez chwilę ciągle mieszając. Przestudzoną polewą rozprowadzamy na wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi do dekoracji.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Ciasto przygotowała Elżbieta  Smacznego

kgwjanczewo
Orkiszowy omlet 185

blenderze z erytrolem na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, blendujemy odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy omlet na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym na małym ogniu pod przykryciem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Razowe pancakes 172

innego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym (około łyżka ciasta na jeden placek) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szybkie azjatyckie danie z kurczakiem i makaronem 262

dokładkami :) Składniki: - 500 g piersi z kurczaka - 500 g mieszanki chińskich warzyw i grzybów - 250 g makaronu (jak wyżej) - 500 ml bulionu  - 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy) - sos sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka

Kulinarne zapędy Kokosa