mnie dość często bywa, śniadania (zamiennie z jaglanką, bo za owsianką, mimo, że zdrowa i sycąca, nie przepadam) Pudding z chia można robić z jogurtu, mleka czy mleka kokosowego wzbogacając jego smak dodatkiem ziaren, owoców czy orzechów. Na śniadanie najlepiej przygotować chia wieczorem i zostawić na noc np. w lodówce,aby nasionka miały czas napęcznieć. CZEKOLADOWA CHIA
Bon appetit mon amiemarchewką, albo można dodać np. bataty czy buraki te już są wysokowęglanowe) 2/3 szklanki pesto z oliwek i suszonych pomidorów 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1/3 szklanki mąki kokosowej 1/3 szklanki mąki lnianej (zmiksowane w młynku do kawy siemie lniane) 1-2 łyżki pestek dyni 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy na pianę
Bon appetit mon amiepatelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet ze śmietaną podawać z ulubionymi dodatkami, swój podałam z malinami, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi. smacznego
tost z dżememjednak mogą zawierać niewielkie ilości glutenu. Składniki na 12 duuużych ciastek: 1 puszka fasoli (czerwona lub biała) 1 opakowanie budyniu waniliowego (bezglutenowego) 2 duże banany 3 łyżki wiórek kokosowych 3/4 szkl.otrębów (dowolnych) lub 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 2 duże łyżki mąki gryczanej lub kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 2 łyżeczki naturalnego olejku waniliowego + woda Przygotowanie
Czarnawisienkacebula około 1,5kg (czerwona, biała) - ser minimum 1kg, - przyprawy: pieprz ziołowy - obowiązkowo, pieprz czarny, pieprz biały, vegeta domowa, - olej/masło do smażenia cebuli (może być też olej kokosowy) Wykonanie: Gotujemy ziemniaki (najlepiej sypkie), dokładnie dusimy. W między czasie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju i maśle, gdy już się poddusi i odparuje dorzucamy do niej przyprawy
Wypisz Wymalujmalutkich pomidorków koktajlowych 0,5 czerwonej cebuli 0,5 małego ogórka świeżego 2-3 łyżki siekanego szczypiorku słodka mielona papryka sól i świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oleju (kokosowego, rzepakowego lub oliwy) SKŁADNIKI NA DRESING: 3 łyżki oliwy z oliwek 0,75 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru (np. brązowego) 2 małe ząbki czosnku lub 1 duży sól i pieprz
Słodko-Słony Świat Ilonypowstał z mixu składników;) SKŁADNIKI: - 5 jajek - 1,5 szklanki cukru - pół szklanki oleju - 1 cukier waniliowy - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2,5 szklanki mąki - 10 dag wiórek kokosowych - 1 szklanka maślanki -1 łyżka likieru amaretto WYKONANIE: Do misy wbijamy 2 jajka i 3 żółtka miksujemy ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, gdy masa jest biała
Moje Słodkie Piekiełkomąki - 1/2 szklanki oleju - 3/4 szklanki cukru ( dałam trochę mniej) - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Dodatki - 1 łyżka kakao - 2 łyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie kisielu ( u mnie wiśniowy) Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie Białka ubiłam z połową cukru i szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka ubiłam
Kuchnia z widokiem na ogródananasa Koktajl z pomarańczą… i nie tylko Koktajl „Radość o poranku” Smoothie „Mango buszu” Koktajl żurawinowo bananowy Truskawkowy wirek Koktajl „Owocowa Pokusa” Koktajl bananowo kokosowo malinowy Koktajl bananowo kokosowy z mango Na zdrowie i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPIECZENIE: 15-20 minut (do zarumienienia) - temperatura 180 stopni, góra-dół termoobieg. /Jeśli za szybko zaczną się rumienić - zmniejszamy temperaturę! Ekspresowe, wilgotne, a zarazem chrupiące ciasteczka kokosowe to mój bezglutenowy odpowiednik sklepowych jeżyków. Powstały na bazie nieśmiertelnych kokosanek ( link ), ale wzbogaciły się o bakalie i czekoladę, a w efekcie końcowym (kiedy już spora część zdążyła zniknąć w czeluściach
Wypisz Wymalujcynamonem SKŁADNIKI : 1 duże jajko 250 g twarogu chudego 1 łyżeczka ksylitolu świeża laska wanilii około 3 cm - ziarenka z laski 1/3 - 1/2 łyżeczki cynamonu olej kokosowy PRZYGOTOWANIE : Do miseczki wbijamy jajko i je roztrzepujemy, dodajemy chudy twaróg i całość ugniatamy mieszając widelcem. Następnie dodajmy ksylitol oraz ziarenka świeżej wanilii, dodajemy cynamon i całość mieszamy. Patelnie teflonową
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidrugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy dodajemy cukier, kakao i jogurt podgrzewamy przez chwilę ciągle mieszając. Przestudzoną polewą rozprowadzamy na wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi do dekoracji.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Ciasto przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewoblenderze z erytrolem na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, blendujemy odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy omlet na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym na małym ogniu pod przykryciem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćinnego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym (około łyżka ciasta na jeden placek) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdokładkami :) Składniki: - 500 g piersi z kurczaka - 500 g mieszanki chińskich warzyw i grzybów - 250 g makaronu (jak wyżej) - 500 ml bulionu - 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy) - sos sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka
Kulinarne zapędy Kokosa