kokosowe - 19941 przepisów (strona:903/1330)

Czekoladowe ciacho z cukinii - puszyste, dietetyczne i przepyszne! :) 180

mielonych pestek dyni (Targroch) 1 duża łyżka kakao 45 g ksylitolu (Targroch) 100 g jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli himalajskiej (Targroch) 20 g oleju kokosowego (Targroch) Przygotowanie: Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a banana rozgnieć na "paćkę" za pomocą widelca. Olej koksowy powinien być w postaci płynnej. Do miski przełóż wszystkie składniki

Zdrowie na języku :P
Pączki wiedeńskie bez glutenu 715

jaglanej 100 g masła 250 ml wody 3 duże jajka (L)* duża szczypta soli duża szczypta sody oczyszczonej 2 łyżeczki cukru waniliowego oraz: 1 l oleju do smażenia (rzepakowy, kokosowy) * Jajka zważyć, powinny mieć taką samą wagę. Ja używałam jajek o wadze 66 g. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki wymieszać. Wodę wlać do garnka, dodać masło, szczyptę soli

maniapieczenia
Smoothie z avocado na dzień dobry! 230

lekkie i szybkie smakołyki na sobotę  :) Składniki: 1 dojrzałe avocado 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego pół kostki twarogu, może być tłusty ;) no worries ulubione dodatki - u mnie płatki kokosowe, masło orzechowe, orzeszki i kilka wiśni z domowego kompotu  *dodałam również kilka kropli smakowych Toffie od MyProtein - możecie zamienić to np. na łyżkę miodu czy ksylitol. Do dzieła: Avocado

Spektrum Smaku
Granola czekoladowa 199

zapomniałam, że dzisiaj już piątek!  Wszystko przez nadal trwającą chorobę co po niektórych :( Granola czekoladowa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 szkl. miodu łyżka oleju kokosowego 2 szkl. płatków owsianych górskich po 1/2 szkl. pestek słonecznika i dyni (łuskanych) Piekarnik nagrzewamy do 150 st.C Do miski wsypujemy suche składniki. W rondelku podgrzewamy olej, miód i połamana

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pączki wiedeńskie z rumem - Spritzkrapfen 343

mąki pszennej 250 ml wody 110 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 duże jajka (L) szczypta soli oraz: 1 l oleju do smażenia (rzepakowy, kokosowy) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wodę wlać do garnka, dodać masło, szczyptę soli i cukier waniliowy. Zagotować. Zdjąć z palnika, wsypać całą mąkę i bardzo energicznie wymieszać masę najlepiej za pomocą dużej drewnianej

maniapieczenia
Bezglutenowy chlebek bananowy z żurawiną i czekoladą 184

dodatku cukru i świetnie nadaje się nawet na śniadanie —>KLIK :) 50 g mąki jaglanej 50 g bezglutenowej mąki owsianej 20 g skrobii z tapioki 30 g mąki kokosowej łyżeczka sody 80 g miękkiego masła 3 dojrzałe banany (lub 2 banany i łyżka miodu) 2 jajka łyżeczka cynamonu 2 łyżki kropelek z gorzkiej czekolady 3 łyżki suszonej żurawiny kilka

Mienta blog
Smażona gruszka w wegańskim cieście owsianym 180

syropie 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody  szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 ml wody gazowanej aromat pomarańczowy olej kokosowy  Sposób przygotowania: W szklance mieszamy siemię z wodą, następnie do miski dodajemy mąkę, gotowe siemię, proszek do pieczenia, cynamon, aromat i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy pokrojoną gruszkę

Truskawkowa Fiesta
Duże, pełnoziarniste ciastka z masłem orzechowym. 210

szklanki mąki owsianej razowej pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej pół szklanki mąki pszennej białej pół łyżeczki sody szczypta soli łyżka kakao 3/4 szklanki ksylitolu 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 2,5 łyżki masła orzechowego - najlepiej bez cukru i oleju palmowego 1 duże jajko Dodatki: ulubione orzechy lub suszone owoce - u mnie orzechy laskowe i rodzynki. Przygotowanie: 1. Wymieszaj wszystkie suche

Powiedz dietom nie
Podstawowy przepis na wegański spód do tarty, quiche’a, kiszu 317

lodówki na farsz do niego, a taki spód mam praktycznie ciągle w pogotowiu. Pokażę Wam mój sposób, bo oczywiście, można bawić się w siekanie ciasta z masłem kokosowym, chłodzenie go w lodówce, a później rzucanie wszelkimi „urwami” podczas jego rozwałkowywania (czy już Wam mówiłam, jak bardzo nie lubię rozwałkowywać ciasta?). Składniki: 230 g mąki ( u mnie pół

greenscarf
ZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe! 232

imprezowa przekąska! Łatwe i szybkie do zrobienia! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 czubaty talerz ) * mąka gryczana – 30 g * mąka ziemniaczana – 30 g * mąka kukurydziana – 30 g * mleko kokosowe – 100 ml * woda – 100 ml * cukier – 1 łyżka * jajko – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * cukier waniliowy – 1 łyżka * sól – 1 szczypta

Ostra na Słodko
Zielony koktajl z chia i jagodami goji 174

Zielono, zdrowo i pysznie! Zapraszam na najlepszy koktajl! Składniki : * 2 pomarańcze  * garść szpinaku * łyżka nasion chia * łyżka owoców goji * gruszka * 2 kiwi * płatki migdałowe i wiórki kokosowe do posypania   Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy

Magiczne Życie Marty
Jagodowy mug cake 127

składników gotowe ciasto przekładamy do porcelanowego naczynia- miseczki, dużego kubka i umieszczamy w mikrofalówce na 4 min gotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem (opcjonalnie) PRZYPOMINAM, ŻE DZISIAJ STARTUJE KOKOSOWY KONKURS

healthy dreams
piernikowe jaglane naleśniki 139

mielimy na mąkę razem z płatkami owsianymi do zmielonych płatków dodajemy przyprawę do piernika i mleko, całość dokładnie mieszamy na rozgrzanej patelny teflonowej smażymy naleśniki (możemy pomóc sobie olejem kokosowym) gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami (POLECAM MASŁO ORZECHOWE I BANANY

healthy dreams
Klasyczne pączki z różą 248

cukru 7 dużych żółtek (L) 20 ml wódki lub rumu 50 g świeżych drożdży skórka otarta z 1 cytryny (umytej i wyszorowanej szczoteczką) 1 l oleju do smażenia (rzepakowy, kokosowy) Lukier: 200 g cukru pudru 3 - 5 łyżek gorącej wody oraz: konfitura z róży do nadziewania 50 - 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy   Mleko podgrzać by było ciepłe. Drożdże

maniapieczenia
Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem 200

myjemy i osuszamy. Przekrajamy wzdłuż na pół, aby otrzymać dwa cieńsze kawałki mięsa, które rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy je solą, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie delikatnie podsmażamy na łyżce oleju kokosowego, przez kilka minut - jedynie do lekkiego zarumienienia.  Przekładamy na blachę i pieczemy w temp. 190-200 st. przez 30-35 minut.  W międzyczasie przygotowujemy salsę! :)  Pietruszkę

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!