treściwy więc, nie może być zbyt cienkie. Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą, osoloną wodę i gotuję od zagotowania (nie wypłynięcia) ok.5 minut. Ja dodaję do wody sporą łyżkę oleju kokosowego, by ciasto się nie sklejało po wyjęciu. Po tym czasie wyjmuję pierogi łyżką cedzakową. Podaję polane stopionym masłem. Pierogi można również mrozić. Po wystudzeniu (rozkładam je zawsze oddzielnie na talerzu
Smaczne Zdroweidealnie kruche - wcale nie twarde. Każdy kawałek rozpływa się w ustach - miłe uczucie jak tak się roztapia. (17 sztuk) 120g mąki 50g masła/margaryny 50g smalcu (*) 1/2 szklanki wiórek kokosowych 4 łyżki cukru (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki ze sobą połączyć i zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta. (Wiórki najlepiej dodać na końcu.) Z masy uformować
Di gotujełyżeczka * oliwa – 2 łyżki * sól – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W osobnych garnkach gotujemy soczewicę oraz ziemniaki, odcedzamy. Do ugotowanych dodajemy posiekaną chili, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli – wszystko razem dokładnie ugniatamy. Z masy formujemy 10 pączków. W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy kurkumę, szczyptę soli, 2 łyżki oliwy oraz mąkę – mieszamy
Ostra na Słodkokakaowa owsianka na mleku kokosowym z bananem (również w środku) i klonowo-pecanowym masłem orzechowym~ Jeśli jesteście ciekawi z jakich produktów przygotowuję moje przepisy i co trzymam w swojej szafce kuchennej zapraszam do obejrzenia nowego filmu na YouTube :) Oglądajcie koniecznie w HD ! Nie zapomnijcie żeby zasubskrybować mój kanał jesli chcecie wiedzieć o nowych filmach jako pierwsi :) >>KLIK
breakfast of dreamsjabłka i idealna szarlotka gotowa :) Składniki: 30 dag mąki tortowej 20 dag masła 5 dag margaryny 10 dag cukru pudru 5 ugotowanych żółtek jaja tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki- wyrobić ciasto. Odłożyć do lodówki na ok 1 godzinę. Ciasto piec w zależności od grubości rozłożonej warstwy - ok. 35-40 minut w temperaturze
Tradycyjna Kuchniauległam modzie na nią. Dobrze przygotowana i z ciekawymi dodatkami jest prostym i pysznym posiłkiem. 2-3 porcje - pół szklanki kaszy jaglanej - płaska łyżeczka masła klarowanego lub oleju kokosowego - szczypta soli Dodatki: -jedno duże lub dwa małe jabłka - łyżka dżemu z żurawiny lub borówki - łyżeczka masła klarowanego - łyżka pestek granatu - kilka jagód goji - szczypta nasion chia Kaszę płuczę
Simple Dishgrudki to możesz chwilę podgrzać, energicznie mieszając. Następnie do jabłek dodajemy- mąkę, proszek do pieczenia, i siemię lniane. Mieszamy dokładnie ręką. Jabłka powinny być otoczone mokrymi składnikami. Smarujemy olejem kokosowym formę i układamy jabłka, dość mocno je przyciskając. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (góra-dół) 175stopni, na ok 90 min. Czekamy aż wystygnie i nożem odcinamy ciasto od formy. Posypujemy cukrem
Apetyt na Zieloneszklanka mąki 1/4 szklanki cukru lub ksylitolu 1 jajko 1/4 szklanki masła klarownego (zimnego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) na krem : 250 g riccotty 1/2 szklanki wiórków kokosowych (podpróżonych na złoto na patelce) sok z połówki limonki 1-2 łyżeczki miodu do smaku Przygotowanie : Wymieszać mąkę, cukier, ekstrakt oraz masło i wyrabiać ciasto łącząc masło z mąką, następnie
zdrowa vege kuchniaDzisiaj w drogę. "Wciąż jestem obcy Zupełnie obcy tu - niby wróg Wciąż jestem obcy Wciąż bardziej obcy wam I sobie sam" zdrowy czekoladowy budyń /krem z awokado ; wiórki kokosowe Przepis: inspiracja / 1 porcja / dojrzałe awokado 2 łyżki kakao 2 łyżki syropu klonowego lub ryżowego, z agawy etc. 1/2 szklanki mleka roślinnego duża szczypta soli 1/8 łyżeczki cynamonu Wszystkie składniki zmiksować
tost z dżememteż zdrowe. Jeśli wolimy wersję bezglutenową możemy użyć mąki migdałowej. Dodatek jabłka sprawia, że jest wilgotne i bardzo smaczne. SKŁADNIKI: (na jeden kubek) 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie słonecznikowego) 2 łyżki miodu ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego średnie jabłko 3 łyżki mąki razowej lub migdałowej ½ łyżeczki cynamonu ¼ imbiru szczypta kardamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli opcjonalnie: orzechy/migdały/pistacje PRZYGOTOWANIE
Pyry na Gazminut / 20 minut z thermomixem Składniki: 260 g dojrzałych bananów bez skóry 100 g migdałów 60 g płatków owsianych 50 g jabłek 20 g sezamu 20 g wiórków kokosowych 20 g lnu 5 g kakao 5 g cynamonu w proszku 1/3 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczka imbiru w proszku 1/4 szklanki konfitury owocowej (najlepiej domowej) masło do posmarowania formy 1/2 łyżeczki
SzczyptaSmaQnatki, gałki oraz po szczypcie soli i pieprzu. Wrzucamy mięso i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Cebulę drobno siekamy i szklimy na 1 łyżce oleju kokosowego z 1 łyżeczką ksylitolu. Następnie dodajemy szpinak i dusimy do całkowitego rozmrożenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dorzucamy zamarynowane mięso i dusimy całość, około 15 minut. Pieczarki kroimy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Proporcje należy dostosować do własnych potrzeb. Pistacje można zastąpić innym orzechami lub wiórkami kokosowymi. Niżej podam opis roladek ze zdjęcia. (10-12 sztuk) 2 wafle tortowe 150g kremu czekoladowego (użyłam z orzechami) 50g czekolady (użyłam gorzkiej) 20g pistacji (użyłam solonych) Wafle delikatnie zwilżyć, aby trochę zmiękły (nie rozmokły
Di gotujeświąteczną zupę z orzechów włoskich śledzia w grzybach z ziołami i orzechowym wafelkiem karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Wszystkie dania z orzechami, gdyż warsztaty odbyły się pod hasłem „smaczny orzech do zgryzienia”. Warsztaty odbyły się w grudniu, w okresie mikołakowym i w związku
królestwo garówzrobić dzieciakom pierniczki. Ten pierniczek rozpływa się w ustach. Można je przygotować niezależnie od pory roku! Składniki batat -czyli słodki ziemniak, minimum 450 g 120 g mąki ryżowej lub kokosowej 250 g mąki poznańskiej typ 500 100 g cukru pudru-zmieliłam nierafinowany cukier trzcinowy 2 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g masła pokrojonego w kostkę 2 łyżki płynnego miodu gryczanego
Z Kuchni Do Kuchni