chleb - 26176 przepisów (strona:893/1746)

Potrawy wigilijne z różnych regionów Polski 46

popularny jest karp smażony, który stanowi podstawę wielu wigilijnych posiłków. Mazowszanie starannie dobierają przyprawy do karpia, by podkreślić jego delikatny smak, a tradycja nakazuje podawanie go z ziemniakami lub chlebem. Kutia, przygotowana z pszenicy, maku, miodu i bakalii, jest kolejnym charakterystycznym elementem na mazowieckim stole, przynoszącym odrobinę słodyczy do świątecznej kolacji. W Mazowszu często pojawia się także śledź pod pierzynką

CityTaste
Doppin' chocolate 42

dań wytrawnych. Najczęściej z podsmażoną kiełbasą i pieczywem w postaci małych okrągłych ciastek. Ja zrobiłem polską wersję i kiełbasę podsmażyłem, a jakże, z cebulą, a jako pieczywa użyłem chleba. Nie jest jasne, jak w regionie Appalachów wymyślono sos czekoladowy. Jedni uważają, że to wpływ hiszpańskiej Luizjany, a konkretnie szlaku handlowego, który z niej prowadził, ale bardziej prawdopodobna historia mówi

Kryzysowa Książka Kucharska
Domowy pasztet z air fryer 44

Domowy pasztet z air fryer . Domowy pasztet drobiowy z mięsa i warzyw z rosołu, pieczony w air fryer przez 20 minut w 180 stopniach C opcja pieczenie chleba. Wyszedł przepyszny i wilgotny. Został zjedzony na kolację i śniadanie Pyszny pasztet to moja chluba , tym razem postanowiłam go zrobić we frytkownicy beztłuszczowej. Wyszedł lepszy, niż przewidywałam. Idealnie chrupiąca skórka i kremowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kiszonych ogórków – idealna do każdego obiadu 60

serem. Placki: Ziemniaczane, z cukinii lub dyni. Do lekkich dań: Kasze i ryże: Z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ryżem jako prosty, zdrowy obiad. Ziemniaki: Pieczone, puree czy gotowane. Chleb: Jako dodatek do kanapek z pasztetem, wędliną lub serem. Surówka z kiszonych ogórków – idealna do każdego obiadu   Składniki na surówkę z kiszonych ogórków: 500 g ugorków kiszonych 1 średnia cebula

e-PrzepisyKulinarne
Nadwaga u nastolatków – jak wspierać zdrowe nawyki żywieniowe młodzieży 46

nastolatków powinna zawierać między innymi: świeże owoce i warzywa – są źródłem witamin, minerałów i błonnika, który wspomaga trawienie. Dodawaj je do każdego posiłku – niech stanowią podstawę jadłospisu. produkty pełnoziarniste – chleb razowy, brązowy ryż czy pełnoziarnisty makaron dostarczają energii i pomagają utrzymać stabilny poziom cukru we krwi. białko – niezbędne do budowy mięśni i regeneracji organizmu. Włącz do diety chude mięso, ryby

Natka Pietruszki
CIABATTA. W FORMIE BUŁEK 41

będzie pyszne, domowe pieczywo, warto więc spróbować i upiec taką dużą domową ciabattę, alb mniejsze ciabatty w formie bułek. Przepis i wykonanie zaczerpnięty ze świetnej książki Piotra Kucharskiego  " Chleb domowa piekarnia" . Gorąco polecam książkę, bo to skarbnica prostych przepisów na domowe pieczywo.  A poniżej moje wykonanie

Walijskie Pichcenie
Najlepsze przepisy na ciasta na Boże Narodzenie 66

serem, owocami czy ciasto z masą makową, najlepiej przechowywać w lodówce. Lodówka może wysuszać wypieki , aby temu zapobiec, można do pojemnika z ciastem włożyć kawałek jabłka lub skórkę z chleba, które pomogą utrzymać odpowiednią wilgotność. Ciasta bez kremów i śmietany , m.in. kruche ciasto, ciasto z bakaliami czy kruche ciasteczka, można przechowywać w temperaturze pokojowej, ale w miejscu z dala

Cztery Fajery
CYNAMONKI 97

studzimy. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukry, masło, olej, sól i mleko z drożdżami. Ciasto należy bardzo dobrze wyrobić. Można to zrobić w mikserze planetarnym, maszynie do chleba lub innym ,,pomocniku" Ale ręce również sobie poradzą.  Ciasto przykrywamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę lub wg. potrzeby. Musi dobrze wyrosnąć.  NADZIENIE: Miękkie masło mieszamy z cukrami

Pani na deser
Tatar z gęsi 61

łodyżek. Do posiekanego mięsa dodajemy czosnek i majeranek, tłuszcz gęsi – mieszamy wszystko na jednolitą masę, doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy np. z grzankami z chleba razowego i plasterkiem ogórka kiszonego. Gęś faszerowana luzowana Gęś pieczona Pasztet z wątróbek gęsich Rillettes z gęsi Okrasa z gęsi – tatar z gęsi Czy gęsinę można jeść na surowo Artykuł

Dorota Smakuje
Aromatyczna zupa, która otula smakiem 67

się jej smakiem jeszcze długo po Halloween. Taka zupa sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe, jak i lekka kolacja. Polecam podać ją z orzeszkami ziemnymi ale z kromką świeżego chleba lub grzankami – efekt będzie zniewalający! Krem z dyni Drukuj Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 min Czas gotowania: 15 min 15 min Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat Ocena

codojedzenia