Pasta z czarnych oliwek i bobu
Pasta z czarnych oliwek i bobu
Przepis na : śniadanie
P roste i bardzo udane połączenie domowej tapenady z czarnych oliwek z bobem. Świetnie się sprawdza przy niezapowiedzianych gościach, na letnie śniadanie, kolację i jako przystawka. Znakomita pasta do chleba, chrupiących grzanek lub wytrawnych placuszków. Składniki: 250 g bobu, 1 średni słoik czarnych oliwek z pestkami, ok. 80 ml oliwy, 1 chilli, 1 łyżka kaparów, łyżka posiekanej kolendry lub mięty, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki octu balsamicznego, sól i pieprz, 1 łyżeczka cukru, Do podania: surowe pieczar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasty, pasta, śniadania, śniadanie, pieczarki, sok, chleb, pieczywo, słoik, kolacja, przystawki, placuszki, przekąski
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję