sobie nie wyobrażam, ale o dziesiątkach zup i innych potraw w których biała u mnie gości. Z reguły jest to transakcja ,, wiązana,, - wywar z parzenia kiełbasy na zupę , a kiełbaska na II Danie. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniuznania), 5 łyżek oleju. Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju 7 minut (do lekkiego zrumienienia), następnie dodajemy kiełbaskę pokrojoną w kostkę i dalej smażymy kilka minut. Następnie wrzucamy pomidory, wszystko solimy i gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut. W międzyczasie kroimy paprykę w dużą kostkę i dodajemy
Delicious Titbitspieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Rozgrzać patelnie z oliwą z oliwek. Pokroić cebulę w piórka i wrzucić na gorącą patelnię. Jak cebula się zeszkli to dodać pokrojoną w plasterki kiełbaskę. 5 minut podsmażyć i przełożyc do garnka. Na tej samej patelni ( nie płukać po cebuli i kiełbasie ) kładziemy umyte pokrojone w kostkę papryki , podsmażamy i wrzucamy do garnka. Na koniec
Słodkości i nie tylkoDosyć ciężko o jakąś konkretniejszą nazwę, bo w niczym ta wędlina nie przypomina naszych kiełbas czy szynek. Najbliższa nazwa przez nas wymyślona to lekko kiszona kiełbaska. Przez przyprawę NAM (nam powder seasoning mix, którą dostaniecie w azjatyckich sklepikach, najlepiej firmy … Czytaj dalej
slodkokwasnaplSezon grillowy trwa, a ja nie wyobrażam sobie grillowania bez przystawek. Idealne do kiełbaski, karkówki, szaszłyków i wszystkiego co tylko z grilla - pomidory. Uwielbiam je w każdej postaci, jednak dzisiaj polecam je w formie przystawki. Składniki: 6 dużych i twardych pomidorów 250 g sera gouda 5 ząbków czosnku 4 łyżki majonezu sól i pieprz Przygotowanie: Na drobnej
Niezły MłynekSzakszuka to tunezyjska potrawa oznaczająca bałagan, mieszankę... Można ją przyrządzać na wiele sposobów: z kiełbaską, z mięsem, z warzywami, z jajkami i bez jajek. Ja dziś zrobiłam wersję śniadaniową, bardzo szybką i prostą. Ale jaką pyszną!!! Kto raz spróbuje, zakocha się na zabój! :) Składniki: 3 pomidory 2 jajka 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła garść świeżego oregano sól pieprz cukier
Olikowa kuchniaDziś francuski specjał. Podobno najlepiej smakuje z winem. W moim wydaniu dodaję mięsny akcent w postaci podsmażonego kabanosa (bądź innej kiełbaski). Plus grzanki. Pychotka! 3 cebule 2 kabanosy 2 łyżki masła 2 szklanki rosołu pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, sól 2 kromki chleba ser żółty Cebule pokroiłam w piórka.Wrzuciłam na dobrze rozgrzaną patelnię, po 3-4 min. zmniejszyłam ogień
bastalenachili, mieszanki kebab 3-4 łyżki gęstego jogurtu 1/2 ogórka zielonego 1 ząbek czosnku sok z cytryny Wszystkie składniki wymieszałam na jednolitą masę. Uformowałam podłużne mini kiełbaski bądź kulki. Nadziałam na wykałaczki i zapiekałam w 150st. przez 40min. Do maczania podałam sos tzatziki. W miseczce umieściłam jogurt. Dodałam do niego starty ząbek czosnku, startą połówkę ogórka
bastalenatakie dni najlepiej sprawdzają się najprostsze rozwiązania. Jedno z nich przedstawiam poniżej. Danie to jest moją przeróbką znanego Chorizo Hash. Ale kto zabroni mi zastąpić chorizo bardziej swojską kiełbaską. Czyszczenie lodówki przed wyjazdem też się przyda. Dzisiaj jemy... Potatoes Hash 3-4 średnie ziemniaki 1 cebula 2-3 kabanosy puszka białej fasoli w zalewie pomidorowej 3 jajka przyprawy (wedle uznania
bastalenarazem. Nie wiem czy ktoś wcześniej próbował już takiego zestawu, ale skoro jestem w ciąży, to chyba mogę fantazjować do woli. pęczek botwinki 1 marchew 2 małe białe kiełbaski pęczek koperku ocet, sól, pieprz, cukier do smaku ziele angielskie, liść laurowy jogurt do zaprawienia 2 kromki chleba tostowego Białą kiełbasę zagotowałam w 1,5l wody z dodatkiem ziela angielskiego
bastalenaWino czerwone argentyńskie Celebro pasuje do potraw z grilla..tak więc jest i kiełbaska z grilla...do marynaty wykorzystałam miód rzepakowy ..z Anielskich Przysmaków mniam... Miód rzepakowy. Zbierany jest na terenach czystych i ekologicznych czyli kaszubach. Ma kolor jasno kremowy i jest bardzo gęsty. Działa pozytywnie na serce i naczynia wieńcowe, choroby nerek, układ moczowy, wątrobę
Moje domowe kucharzenieryżu około 3 szkl. rosołu drobiowego 2 łyżki smakowitej pajdy z cebulką i jabłkami warzywa [ papryka, groszek, kukurydza, marchewka, fasolka szparagowa, dynia] kilka suszonych pomidorów z oleju sól, pieprz Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalczyku.Dodać warzywa,pokrojone suszone pomidory ,chwilę smażyć na małym ogniu,dodać ryż i dokładnie wymieszać ,aby ryż obtoczył się w tłuszczu
Moje domowe kucharzenieodrywaną drożdżówkę, ale na słodko.. pomarańczową ..pyszna była...ale i ten wytrawny wytwór też był pyszny... ciągnąca się mozzarella ...mniam..polecam..dodatki można użyć dowolne,..u mnie tylko kiełbaska, szczypiorek i ser.. 3 szkl. mąki 15 g drożdży 4 łyżki masła 220 ml mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli
Moje domowe kucharzenieRobiliśmy już kiełbasę wiejską, białą i paprykową oraz cienkie kiełbaski na grilla . Nadszedł czas na toruńską – kiełbasę z dużą ilością pieprzu, czosnku i majeranku. Przygotowanie kiełbasy w warunkach domowych to dość długi proces trwający co najmniej kilka dni. Najpierw musimy znaleźć dobre mięso, a później je przez kilka dni peklować. Następnie nabijamy kiełbasy i dajemy im odpocząć. Następny dzień
OstryKęssłoiczki i pasteryzować na kiedyś tam. Bo te kupne są nie do zjedzenia. Moja dzisiejsza propozycja to właśnie taka mała fasolka ze świeżymi pomidorami, oraz kawałkiem chudego mięsa i kiełbaski. Coś dla tych na diecie. Składniki : * pół kg fasolki ekologicznej białej * kg świeżych pomidorów * łyżka przecieru pomidorowego * łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz do smaku * ulubione zioła * 30 dag chudej
Magiczne Życie Marty