dusimy pod przykryciem minimum godzinę (aż kapusta zmięknie). Dodajemy ketchup i dusimy jeszcze przez chwilę. Przekładamy do miseczek i zajadamy. Jeśli ktoś jest mięsożercą to może dodać jakąś kiełbaskę lub szyneczkę
Kuchenny Skrawek Niebakiszka ziemniaczana. Zazwyczaj robiona z grubszych jelit, jednak ta opcja nie do końca mnie przekonuje i osobiście preferuję cieknie ;). Tarte ziemniaki, dodatek skwarek, a to wszystko zapieczone w formie kiełbaski. Troszkę zabawy jest z przygotowaniem, ale efekt końcowy jest wart tego całego zachodu. Osobiście nie jestem w stanie podać dokładnej ilości ziemniaków, metrów jelit. Zawsze jest to robione
Malinowe Pocałunkibazyliowego pesto Jajko sadzone na grzance z bobem i szczypiorkiem Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tarta z cukinią, brokułami i sezamem
Moja smaczna kuchnianatrzeć ją z każdej strony resztą marynaty jaka została po białej i położyć na ruszcie obok białej w mikrofalówce opcje grilla ustawiłam na 18 minut i 750W upieczone kiełbaski z cebulą podać z zielonym ogórkiem i np. musztardą lub z czym lubisz...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięopakowania, ja dodałam kiełbasę śląską podsmażoną z cebulą i łyżeczkę majeranku - zupa smaczna na szybkie zaspokojenie głodu i rozgrzanie w chłodne dni BARSZCZ BIAŁY: dodałam tylko podsmażoną białą kiełbaskę z cebulą, zupę wymieszałam z wodą i 2 łyżkami śmietany 18%, do smaku 1 łyżeczka majeranku - tak przygotowana smakuje zupa z bułką KRUPNIK: nie dodałam ziemniaków tylko 2 łyżki kaszy jęczmiennej
W Mojej Kuchni Lubięgoście nie wyobrażamy sobie takiego wieczoru bez: oliwek, marchewkowych i ogórkowych słupków z guacamole (niedługo podam Wam przepis), krakersów i białego, czosnkowego serka (tu wybór jest ogromny, np. Almette), kiełbaski ( saucisson), sera, bagietki oraz różnych koreczków (nr 1: pulpecik z mięsa mielonego + kosteczka żółtego sera + ogórek konserwowy, mniam!) oraz wina. Czy przygotowanie takich rzeczy nie sprawia więcej radości
Kitchens Alphabetcelu przybliżenie nam naszej regionalne kuchni. Muszę przyznać , że z pewnością zaciekawi to wszystkich którzy interesują się kuchnią. Można było skosztować wielu wyrobów...pyszny chleb ze smalcem, kiełbaski, owoce...potrawy bałkańskie... więc to z pewnością coś dla smakoszy, więc i nas tam nie zabrakło. MNIAM;) Skupiliśmy się na kuchni bałkańskiej...pyszne ciasta...no i wino do domu
Anioły w kuchniszczypior Utarte ziemniaki połączyć z jajkiem, mąką i osolić. Usmażyć na oleju okrągłe, nieduże placki. Placki ułożyć na blaszce do pieczenia. Każdy placek posmarować ketchupem, posypać oregano, obłożyć plasterkami kiełbaski,pomidora, szynki i posypać mozzarellą. Wstawić do piekarnika i zapiekać, aż ser się stopi. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorem
Kulinarny karnet Christopherałatwo przypalić, ale nie z Salento! Zupa wbrew pozorom jest lekka, ale pożywna, polecam. Przepis znajdziecie w podlinkowanej nazwie ze dwie linijki wyżej :) Tak więc w pierwszej kolejności zesmażyłam kiełbaskę i boczek. Wyciągnęłam do miseczki, a na wytopionym tłuszczu smażyłam por i cebulę pokrojoną w kostkę. Poniżej już widać, że dorzuciłam mrożone mini marchewki, które sobie dusiłam razem z porem
Blondynka Gotujedojrzałe pomidory kilka sztuk przecier / koncentrat pomidorowy 1 szklanka / mała puszka skrobia kukurydziana lub tapioka 2 łyżeczki czosnek 1 ząbek tymianek, majeranek, pieprz, sól do smaku parówki lub kiełbaski bezglutenowe kilka sztuk Przygotowanie: Ciecierzycę namoczyć na noc w wodzie. Następnego dnia wodę wymienić na świeżą i ugotować do miękkości. Wodę odlać. Dodać obrane ze skórki i pokrojone
głodny alergikbałkańskiej (i oczywiście odpowiednio zmodyfikowali). Lubią potrawy tłuste oraz przysmaki, które może im zaoferować las. Bigos po cygańsku ma niewiele wspólnego z bigosem staropolskim. Nie znajdziecie tu kiełbaski czy kapusty kiszonej. Jest delikatnie pikantny i mocno pomidorowy. Dawniej przygotowywano go w kociołku umieszczonym bezpośrednio nad ogniskiem. My użyjemy klasycznego piekarnika ;) Bigos rewelacyjnie smakuje z ziemniakami ugniatanymi z masłem. Zapraszam
My Culinary Artmieszczących się na nabrzeżu licznych restauracji były nieczynne. Wszystkie, poza niemiecką restauracją-piwiarnią. Trochę niepocieszeni, że nie skosztujemy kolejnych portugalskim specjałów, usiedliśmy przy stolikach z widokiem na nabrzeże, zamówiliśmy kiełbaski oraz dzbanek sangrii, którą w tym przybytku przygotowywano na bazie białego piwa pszenicznego. 1. Stacja Oriente 2. Pingwin w Oceanarium. 3. Widok na nabrzeże 4. Kolejka linowa (Teleférico) 5. Most
Chilli Czosnek i Oliwaformę do tarty, wylepiając wysokie brzegi. Nakłuwamy ciasto widelcem. Sery kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną, solimy. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy kapary, oliwki i kawałki kiełbaski.Pieczemy
Aga w kuchniłyżki bułki tartej, sól, pieprz, 1 łyżka masła. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną zdecydowanym ruchem przecinamy je na pół w skorupkach. Wyciągamy jajka delikatnie ze skorupek, kiełbaskę pokrojoną w kostkę podsmażamy i mieszamy z rozgniecionym jajkiem, doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki ( ja dodałam suszoną). Farsz nakładamy do jajek. Następnie farszem dociskamy do bułki tartej i smażymy
Aga w kuchni