kiełbasa - 10546 przepisów (strona:525/704)

Muffiny jajeczne 191

mnie 6) Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Jajka mieszamy dokładnie w misce, solimy i pieprzymy (z solą ostrożnie, jeśli korzystamy ze słonego sera, kiełbaski). Składniki na omlety rozdrabiamy. Kiełbasę podsmażamy na patelni, aż się przyrumieni, a tłuszcz wytopi. Rukolę siekamy. Układamy w każdej z foremek po kawałku papryki, kilku listkach rukoli, sera, kiełbaski etc. Zalewamy masą jajeczną i pieczemy

Bazując na smaku
pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką:Airfryer hd9240/30 299

Składniki: kiełbasa wiejska 2 pęta, cbula mniejszxa 6 sztuk, papryka ostra 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, papryka słodka 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka te pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest

W Mojej Kuchni Lubię
Gumbo 213

Gumbo to danie, które powstało w Luizjanie w XVIII wieku, przypominające znane nam węgierskie leczo, czy nasz gulasz. Tradycyjnie składa się z mięsa (kurczaka, wołowiny, kiełbasy, kaczki, a czasami nawet wiewiórki*) lub owoców morza, pikantnego bulionu, warzyw (ochry, papryki, cebuli, selera) i zasmażki w stylu francuskim z mąki i tłuszczu. Danie ma dziesiątki swoich regionalnych odmian zależnie od regionu

Gotuj z Rumcajsem
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 179

rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego

Moja smaczna kuchnia
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 159

końca odkrytym przez Polaków mieście. Prezentacji miasta Cagliari towarzyszyła muzyka fortepianowa grana na żywo przez kompozytora z Sardynii, Riccardo Scaccia.  Jak wyglądało menu wieczoru? Przystawki  Sucha kiełbasa z Campidano Oliwki z Parteolli  Makarony  Malloreddus alla campidanese – makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano  Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem  Dodatki

Moja smaczna kuchnia
Łazanki z młodą kapustą 153

pokrojoną w mała kostkę kiełbaskę. Przesmażyć. W osobnym garnku zagotować wodę z odrobiną soli i oleju. Ugotować łazanki wg przepisu na opakowaniu. Do ugotowanej (i odparowanej) kapusty dodać przesmażoną kiełbasę, koncentrat. Całość doprawić do smaku. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać i smażyć całość jeszcze przez chwilę

Smakołyki Asi
Jesienny kociołek. 127

taka propozycja na chłodny dzień. Właściwie do tego dania można dodać to co akurat posiadamy w lodówce. A więc do dzieła! Składniki: 1 laska kiełbasy zwyczajnej (dobrej gatunkowo) kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub boczku 1 małą cukinia 3 papryki 3 pomidory 30 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 2 cebule 2 zabki czosnku 1 łyzka smalcu gęsiego 2 łyzki przecieru

Radość kipiąca uśmiechem.
Bigos 324

istnieje kilka odmian tej potrawy i dziesiątki przepisów, czasem znacznie różniących się od siebie. Poniższy przepis to bigos z grzybami z kapusty świeżej i kiszonej . Klasyczny bigos zawiera kiełbasę i inne wędliny, choć niestety często mają one poza mięsem dużo uczulających składników (czasem nawet gluten), więc ten przepis nie zawiera wędlin tylko czyste mięso. Przepis na bigos z kapusty świeżej

PaleoSMAK
Biała kiełbasa z grilla 218

Dodać przyprawy i rozgnieciony czosnek. Wyrabiać masę przez ok 20 min. Odstawić do lodówki na kilka - kilkanaście godzin. Kiełbaśnice - jelita baranie umyć i wymoczyć. Nałożyć na końcówkę do nadziewania kiełbas i nadziać. Kiełbaski skręcić ok 30 cm , następnie zwinąć je w ślimaczek i ułożyć w naczyniu.  Zamarynować sokiem z limonki, pieprzem, i oliwą, posypać ziołami.. bazylia, majeranek oregano

Gotowanie jest łatwe
Pyzy z mięsem pieczone w piekarniku 170

nadmiernie podczas pieczenia. Do nagrzanego piekarnika wkładamy blaszkę z pyzami i pieczemy około 40 minut. Przed pieczeniem możemy delikatnie spryskać pyzy wodą. Pyzy podajemy ze smażoną cebulką, boczkiem lub kiełbasą, w zależności od tego co Wam zalega w lodówce;) Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Szybkie duszaki 162

uboga bo nie ma boczku można powiedzieć że wariant light. Składniki: cebule pokrojone w piórka ziemniaki pokrojone w plastry marchewki pokrojone w plastry kapusta pokrojona w paseczki 2 laski kiełbasy pokrojone w kostkę sól pieprz zioła prowansalskie czerwona papryka ostra 5 łyżek oleju do podlania Wykonanie: Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać przełożyć do gąsiorka lub naczynia żaroodpornego i dusić

Pychotkaaa
Szybka zupa z kapustą i kiełbaską 130

Składniki: laska dobrej kiełbasy kostka rosołowa 3 duże ziemniaki ćwiartka kapusty 3 łyżki śmietany sól pieprz ząbek czosnku Wykonanie: Umyte pokrojone w kostkę ziemniaki gotować w 1 litrze wody wraz z kostką rosołową. Pod koniec gotowania dodać posiekaną kapustę, pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę oraz czosnek. Gdy zupa się ugotuje doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym i śmietaną

Pychotkaaa
Jajka zapiekane w bagietkach 157

mniam:) Na dwie sztuki: 2 podłużne bułki lub krótkie bagietki 2 duże lub 4 małe jajka (zależy też od wielkości bułek) ok 10 dkg szynki lub innej wędliny lub kiełbasy  1,2 cebuli kilka plasterków sera żółtego (lub starty)  2 łyżki masła ząbek czosnku sól i pieprz Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C. Z bułek ściąć wierzch

Maślane ciasteczko
Kiszka Babci Józi 146

ziemniaków  2 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej (jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie to dodać jeszcze odrobinę) sól i pieprz do smaku ok 1,5 metra jelita do kiełbasy ( u mnie w domu często używamy jelito cienkie baranie ) olej do smarowania blachy Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Boczek podsmażyć i wsypać do miski bez tłuszczu, na tłuszczu od boczku

Niezły Młynek
DOMOWE PIZZERKI 188

szklanki ciepłej wody 4 łyżki oleju Składniki na farsz: koncentrat pomidorowy 3 cebule 20dag sera żółtego 1/2 papryki czerwonej  6 pieczarek 4 plastry szynki drobiowej 10 dag kiełbasy podwawelskiej sos słodko - kwaśny przyprawa do pizzy Przygotowanie: Ciasto : Mąkę przesiać przez sito dodać olej, sól i rozpuszczone drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody. Wszystko razem wymieszać. Ciasto wyrobić tak, żeby

Darcia w kuchni