kiełbasa - 10546 przepisów (strona:528/704)

Kapuśniak z kiełbaską 132

kapuśniak właśnie najbardziej lubię) i bardzo treściwa, a że kapusta kiszona to bomba witaminowa, to również i bardzo zdrowa! Kapuśniak: * woda- 1,5 litra * kapusta kiszona- 500 g * ulubiona kiełbasa- 250 g * ziemniaki- 4 duże szt. * marchew- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie- 6 szt. * listek laurowy- 2 szt. * olej ryżowy- 1 łyżka

Kraina Miodem Płynąca
Krokiety pizza 177

mleka, wbić jajko. Całość roztrzepać, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek,  wlać resztę mleka oraz olej.Dokładnie wymieszać.Usmażyć naleśniki. Oczyszczone i umyte pieczarki, cebulę , kiełbasę i szynkę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni podsmażyć cebulę z wędliną. Po kilku minutach dodać pieczarki i trzymać na palniku do odparowania wody.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.Do ostudzonego

Moje domowe kucharzenie
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 163

spotkanie odbyło się już w lokalu na warszawskim Ursynowie. Wraz z mężem wybrałam się na kolację w chłodny zimowy wieczór aby poczuć trochę słońca, oczywiście zamówiłam pizzę ..... Pizza Presto – kiełbasa, salami, pepperoni, cebula Już od progu było czuć zapach Włoch. Loka l zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. W wystroju lokalu króluje klasyka, czerwone cegły w połączeniu z drewnem

Projekty ze smakiem
Muffinki z serem, papryką i frankfruterkami 152

proszkiem do pieczenia, bazylią i mieloną papryką. W osobnym naczyniu mieszam jajka, mleko oraz olej. 3. Suche składniki stopniowo dodaję do masy płynnej. Dokładnie mieszam. Do ciasta dodaję pokrojoną kiełbasę, paprykę i ser. Mieszam. 4. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Piekę około 25 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Leczo z papryki z parówkami 131

warunkach polowych :-) Prawdę mówiąc, to mnie to danie kojarzy się właśnie z wakacjami pod namiotem ;-) Oczywiście jeśli nie macie przekonania do parówek, możecie użyć innej wędliny, np.: cienkiej kiełbasy, ale myślę, że śmiało możecie sięgnąć po jedne z parówek z szynki - jeśli wierzyć etykietom, to nie powinny być złe... To kto gotuje? SKŁADNIKI 2 duże papryki 1 cebula 2 pomidory

Czary - gary w kuchni
Burgery "grillowe" 168

Skoro lato w pełni, to pewnie i Wasze grille pracują na wysokich obrotach :-) Kiedy jestem w mięsnym mogę śmiało zgadywać kto będzie grillował, bo kupuje - ów ktoś - kiełbasę i karkówkę, najlepiej w plastrach lub gotowa, w marynacie. A ja - powiem Wam - sięgam też po inne rzeczy, które można fantastycznie przygotować na grillu :-) Dziś mam dla Was propozycję prostych i pysznych

Czary - gary w kuchni
Zupa fasolowa 160

namoczy się fasolę) i gdy za oknem bardziej jesiennie niż wiosennie jest idealna na rozgrzewkę :-) a robi się ją tak... SKŁADNIKI 1 szklanka fasoli wędzona wędlina (dowolnie boczek, szynka kiełbasa; im więcej, tym lepiej) 1 marchewka 2 - 3 ziemniaki kawałek selera (nieduży, tak "do smaku") listek pora woda 1 - 2 liście laurowe suszony majeranek sól, pieprz Fasolę zalewamy zimną wodą

Czary - gary w kuchni
JADŁOSPIS NA CZWARTY I PIĄTY DZIEŃ DIETY 1500 KCAL. 205

Mięsne z Ziemniakami - 5 dzień diety Podwieczorek : *********************** - Rolada z Kawą dzień-  4 diety - Bułka na słodko - dzień 5 diety Kolacja : ********************* - Omlet ze szpinakiem - 4 dzień diety - Kanapka z kiełbasą - 5 dzień diety

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Choucroute garnie 239

kiszoną kapustą mniej więcej w połowie XVII wieku, po tym jak pod panowaniem francuskich władców znalazły się niemieckie dotąd Alzacja i Lotaryngia. Natomiast wspomnianą „dekoracją” są zwykle różne rodzaje kiełbas, tradycyjnie m.in. frankfurterki, oraz różne rodzaje solonego i wędzonego mięsa (zwykle wieprzowego, np. wędzony boczek). Tym bardziej więc potrawa może wydawać się nam dość bliska. W wykwintniejszych wersjach używa się

Kulinarna Pokusa
DOMOWA WĘDLINA 139

Dzisiaj propozycja domowej wędliny. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane a w smaku na pewno o wiele smaczniejsza od sklepowej i na pewno zdrowsza. Polecam :) Moja propozycja kiełbasy na kanapki :) Tutaj wykorzystałam mięso mielone, udziec z indyka, sól, papryka ostra, ze 3 łyżeczki żelatyny, posiekany koperek, majeranek, drobno posiekany ząbek czosnku. Oczywiście przyprawić mięso można według uznania. Wszystko razem wymieszać

Zrób to smacznie
Schab pieczony z nadzieniem 243

pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez 45 minut – do godziny.  Ja na swoim kawałku schabu położyłam skórę z surowego boczku ( została w produkcji białej kiełbasy ) aby wytapiający się z niej tłuszcz nawilżał mięso. Po upieczeniu mięsa, odstawiłam je do ostygnięcia, a potem delikatnie zdjęłam sznurek.  I gotowe, możemy schab podzielić na plastry i jeść

Kuchnia na wzgórzu
W domu: leczo 256

Dzisiaj propozycja typowo wiosenna, przynajmniej w moim rodzinnym domu leczo pojawiało się na stole w tym okresie. Nie przepadam za kiełbasą czy tłustym mięsem w daniach, więc moja wersja lecza nie ma takich dodatków. Spróbujcie sami SKŁADNIKI: 0,5 kg sznycli z indyka 2 średnie cukinie 2 czerwone papryki 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 cebule 2 pomidory

Kuchnia w biegu
Soczewica z pomidorami i Ajvarem 171

Doprawić solą i pieprzem. Można również dodać posiekaną natką pietruszki. Soczewicę z pomidorami i Ajvarem można podać jako warzywny dodatek do obiadu. Jeśli dodamy do niego pokrojoną i podsmażoną kiełbasę lub mięso, otrzymamy smak fasoli po bretońsku. Świetnie smakuje również jak dodatek do kaszy i sadzonego jajka

Czerwień i błękit
Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami 195

Bardzo smaczna propozycja na obiad. Biała kiełbasa obsmażona i zapieczona w piekarniku z dodatkiem podsmażonych pieczarek z cebulą. Danie proste, szybkie i smaczne. Takie jakie lubimy najbardziej. 8 małych białych surowych kiełbasek 30 dag pieczarek 1 cebula sól (opcjonalnie) olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania