kiełbasa - 10546 przepisów (strona:535/704)

ROSTI – SZWAJCARSKIE PLACKI ZIEMNIACZANE 278

kuchni szwajcarskiej i będące jej daniem narodowym. Mogą być podawane samodzielnie lub też jako dodatek do obiadu. Bardzo często przygotowuje się je z zapiekanym serem na górze albo kiełbasą. Idealnie smakują solo albo z ulubionym sosem. Są świetny pomysłem zarówno na obiad, jak też imprezowe danie! Niesamowicie chrupiące! Gwarantuję, że każdy z przyjemnością będzie sięgał po dokładkę! SKŁADNIKI: * ziemniaki

Ostra na Słodko
Kanapki na śniadanie po francusku 255

nutelli. Ja mam dzisiaj dla was pomysł na śniadanie ale w wersji wytrawnej z bagietką w roli głównej. Podpieczone bagietki podałam z podsmażoną kiełbasą francuską Rosette, z serem Comte oraz z warzywami. Dodatkowo spód bułki posmarowałam francuską musztardą z dodatkiem czarnej porzeczki. Takie śniadanie przygotowałam wspólnie z bazarem Cabas.pl

Marta Gotuje
Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem 259

mnie zniechęcało. Tym razem skorzystałam z pomysłu na bliny ziemniaczane i ziemniaki zmiksowałam używając miksera koktajlowego. Poszło tak szybko, że powstała ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem. Poprzednią robiłam z kiełbasą, boczkiem i słoniną , ale muszę jednak przyznać, że ta na samym boczku jest o wiele lepsza. Składniki: - ok. 2 kg obranych ziemniaków - 3 cebule - 600g boczku wędzonego - czosnek (według uznania

mojewypiekiinietylko
Fasolka po bretońsku z suszonymi grzybami 351

końcu ją przygotować. Dodałam trochę pieprzu kajeńskiego i suszonych grzybów, dzięki czemu potrawa tylko zyskała na smaku i aromacie. Potrzebne nam: - 500 g fasoli Piękny Jaś - 300 g kiełbasy - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - 4-5 grzybów suszonych - łyżeczka cukru - liść laurowy - chili - majeranek - ziele angielskie 2 szt. -sól - mąka pszenna - pieprz - czosnek w pudrze - maggi Przygotowanie: Fasolę moczymy przez całą

W poszukiwaniu inspiracji
Francuski warkocz na słono 180

bardzo proste, szybko się je robi oraz fajnie się prezentuje na stole. Ser ricotta można zastąpić innym serem kremowym. Szynkę można zastąpić boczkiem czy szynką dojrzewającą czy po prostu kiełbasą, pokrojoną w długie plasterki. Inspiracja na to danie pochodzi ze strony Tapenda . Składniki na jeden warkocz 1 opakowanie surowego ciasta francuskiego (ja użyłam częściowo odtłuszczonego

moj przepis na
18 przepisów z rukolą 200

rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Surówka z dyni z rukolą i orzechami Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką

Moja smaczna kuchnia
QUIZ – ILE WIESZ O KUCHNI WŁOSKIEJ (CZ. III) 257

nawozie c) obtacza się go pajęczynami d) pozbawia sie go dostępu światła 4. Zabaglione pochodzi z okolic: a) Neapolu b) Palermo c) Wenecji d) Parmy 5. Kalabryjska kiełbasa o konsystencji nadającej się do rozsmarowywania na pieczywie to: a) Kanitti b) Gnucchi c) ‚Nduja d) ‚Ndgra 6. Sycylijskie danie wyrabiane klasycznie z wołowych wnętrzności to: a) Caldume b) Masala c) Patucciu

Bon Ton Italia
Muffiny jajeczne 173

mnie 6) Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Jajka mieszamy dokładnie w misce, solimy i pieprzymy (z solą ostrożnie, jeśli korzystamy ze słonego sera, kiełbaski). Składniki na omlety rozdrabiamy. Kiełbasę podsmażamy na patelni, aż się przyrumieni, a tłuszcz wytopi. Rukolę siekamy. Układamy w każdej z foremek po kawałku papryki, kilku listkach rukoli, sera, kiełbaski etc. Zalewamy masą jajeczną i pieczemy

Bazując na smaku
pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką:Airfryer hd9240/30 269

Składniki: kiełbasa wiejska 2 pęta, cbula mniejszxa 6 sztuk, papryka ostra 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, papryka słodka 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka te pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest

W Mojej Kuchni Lubię
Gumbo 187

Gumbo to danie, które powstało w Luizjanie w XVIII wieku, przypominające znane nam węgierskie leczo, czy nasz gulasz. Tradycyjnie składa się z mięsa (kurczaka, wołowiny, kiełbasy, kaczki, a czasami nawet wiewiórki*) lub owoców morza, pikantnego bulionu, warzyw (ochry, papryki, cebuli, selera) i zasmażki w stylu francuskim z mąki i tłuszczu. Danie ma dziesiątki swoich regionalnych odmian zależnie od regionu

Gotuj z Rumcajsem
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 162

rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego

Moja smaczna kuchnia
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 134

końca odkrytym przez Polaków mieście. Prezentacji miasta Cagliari towarzyszyła muzyka fortepianowa grana na żywo przez kompozytora z Sardynii, Riccardo Scaccia.  Jak wyglądało menu wieczoru? Przystawki  Sucha kiełbasa z Campidano Oliwki z Parteolli  Makarony  Malloreddus alla campidanese – makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano  Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem  Dodatki

Moja smaczna kuchnia
Łazanki z młodą kapustą 139

pokrojoną w mała kostkę kiełbaskę. Przesmażyć. W osobnym garnku zagotować wodę z odrobiną soli i oleju. Ugotować łazanki wg przepisu na opakowaniu. Do ugotowanej (i odparowanej) kapusty dodać przesmażoną kiełbasę, koncentrat. Całość doprawić do smaku. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać i smażyć całość jeszcze przez chwilę

Smakołyki Asi
Jesienny kociołek. 110

taka propozycja na chłodny dzień. Właściwie do tego dania można dodać to co akurat posiadamy w lodówce. A więc do dzieła! Składniki: 1 laska kiełbasy zwyczajnej (dobrej gatunkowo) kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub boczku 1 małą cukinia 3 papryki 3 pomidory 30 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 2 cebule 2 zabki czosnku 1 łyzka smalcu gęsiego 2 łyzki przecieru

Radość kipiąca uśmiechem.
Bigos 304

istnieje kilka odmian tej potrawy i dziesiątki przepisów, czasem znacznie różniących się od siebie. Poniższy przepis to bigos z grzybami z kapusty świeżej i kiszonej . Klasyczny bigos zawiera kiełbasę i inne wędliny, choć niestety często mają one poza mięsem dużo uczulających składników (czasem nawet gluten), więc ten przepis nie zawiera wędlin tylko czyste mięso. Przepis na bigos z kapusty świeżej

PaleoSMAK

Proponowane wyszukiwania