kiełbasa - 10546 przepisów (strona:532/704)

Parmigiana di melanzane 247

Parmigiana di melanzane jest klasyczną potrawą kuchni włoskiej. To smażone plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast w Apulii kiełbasę. Ja przygotowałam prostą wersję neapolitańską. Zapiekanka może być świetnym dodatkiem do różnego rodzaju mięs i ryb lub stanowić samodzielne danie. Polecam Składniki: 2 większe bakłażany 500 g passaty pomidorowej 2 kulki

Oryginalny smak
Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 273

siekane kotlety z piersi kurczaka? Proste, szybkie do zrobienia, a zawsze jakaś nowa forma obiadu :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 200 g brokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami Tradycyjne Jadło , 1 jajko, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz. Przygotowanie:  Brokuł gotujemy ok. 10 minut. Następnie kroimy go w małe

Aga w kuchni
Zupa z KONOPI na zakwasie 217

konopi, ziele angielskie, listki laurowe. Zagotowujemy. Następnie wlewamy zakwas. Gotujemy przez kolejne 15 minut. Doprawiamy majerankiem, pieprzem, solą i ew. cukrem. Gotową zupę podajemy z ugotowanymi jajkami albo białą kiełbasą

Bon Appetit Małgorzaty
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 162

Muesli z Owocami , łyżka - 10 gram - 32.5 kcal Płatki Kukurydziane , łyżka - 10 gram - 36 kcal   JAJA, MIĘSO ,RYBY I ICH PRZETWORY : ***************************************************** Jajko , sztuka - 50 gram - 66.5 kcal Kiełbasa z Indyka 6 plasterków - 30 gram - 38.5 kcal Parówki Drobiowe , sztuka - 50 gram - 130 kcal Pasztet Drobiowy , 30 gram - 68.5 kcal Polędwica Sopocka , 2 plasterki - 20 gram - 33 kcal Polędwica Drobiowa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szałołt ze brokuła, kartołfli i syra (Sałatka z brokuła, ziemniaków i sera) 147

kilka [3] ile [4] octu [5] gdzie [6] obierzcie [7] mniejsze kawałki [8] garnka z wrzatkiem [9] gotujcie aż będą miekkie [10] dorzućcie [11] gotowe [12] każdym mięsem [13] kiełbasa

Chop w kuchni
Edbery i szokoladowy iberaszung (Truskawki i czekoladowa niespodzianka) 145

szokoladowy iberaszung [25] . Smacznego:) [1] długi [2] najbardziej [3] jeść [4] o nim [5] upiec jakieś [6] strzelić, zrobić sobie [7] będę pisał [8] krem [9] kiełbasy [10] co potrzeba [11] przynajmniej kilogram [12] serek [13] śmietany [14] łyżka [15] obierzcie [16] jakiejś [17] albo garnku [18] wrzątkiem [19] porządnie wymieszajcie [20] wlejcie [21] gotowe [22] możecie [23] najpierw

Chop w kuchni
Szałołt ze pozimkōma (Sałatka z truskawkami) 156

Składniki zōłzy wymiyszejcie i łoblyjcie [33] sie Wasz szałołt. Smacznego [1] kupiłem; ō- samogłoska w wymowie między o i u [2] miejsca [3] gdzie mówią [4] sałatkę [5] kiełbasy [6] wymyśliłem [7] sos [8] zjadłem [9] mają Państwo [10] wtedy [11] żona [12] gdzieś biegała [13] obiad [14] jadłem sam [15] was [16] będzie [17] dajcie [18] więcej [19] orzechowy

Chop w kuchni
Szałołt z czerwōnōm ćwiklōm (Sałatka buraczana) 169

łyżki [28] octu [29] szczypta [30] mówiła [31] dawniej [32] kilka [33] pokrójcie [34] mniejsze kawałki [35] obierzcie [36] oblejcie [37] jakby ktoś [38] wziąć [39] mięsa [40] kiełbasy

Chop w kuchni
Panczkraut abo ciapkapusta (Śląskie danie regionalne na bazie ziemniaków i kapusty) 277

samogłoska w wymowie między o i u 3 niej 4 dawniej 5 raz 6 mojej 7 mamy 8 był 9 podobno 10 każdą 11 kolegą 12 zjadł 13 kiełbasą 14 przepisu 15 możecie 16 kilka 17 różnych 18 ziemniaki 19 boczek wędzony 20 zasmażka 21 smalec 22 mąka 23 utłuczcie 24 doprawcie 25 gotowe 26 przysmażcie 27 nalejcie

Chop w kuchni
Gulasz paprykowy z lopatki i chorizo 160

postanowiłam przygotować rozgrzewający gulasz, bo pogoda niestabilna, wszyscy dookoła chorują, warto wiec się dobrze pożywić. Gulasz postał z tego co akurat było w lodówce, ale tematem przewodnim była kiełbasa paprykowa chorizo. To ona nadała daniu smak, do tego węgierska wędzona papryka i powstał całkiem solidny, pyszny, jednogarnkowy posiłek. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sos pomidorowy do makaronu 153

rozcieńczenia sosu. Przelóż makaron do garnka i wymieszaj z sosem. Jeśli sos jest wciąż za gęsty dodaj wodę od makaronu. Zdejmij flak z saliccia i pokrój na plasterki. Usmaż kiełbasę na patelni na rumiany kolor. Dodaj do makaronu wraz z pokrojonymi pomidorami (6 pomidorów) i świeżym szpinakiem. Zagotuj. Przełóż makaron na półmisek. Podaj posypany świeżo utartym parmezanem.   The post

codojedzenia
Tapas Party. Menu na imprezę. 157

koziego lub owczego sera - lubimy te portugalskie, czy hiszpański ser Manchego. Gołąbki w liściach winogron, marynowane oliwki (szczególnie greckie Kalamata), papryczki nadziewane serem, a gdy jeszcze jedliśmy mięso - kawałek kiełbasy chorizo. Do tego świeże pieczywo maczane w oliwie, w sezonie dojrzałe pomidory. I oczywiście wino - wytrawne i cierpkie, bo takie lubimy najbardziej.  Gdy jedziemy na wakacje do krajów południowej

Chilli Czosnek i Oliwa
Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku 276

smażenia tylko oleju rzepakowego, nie przenosi on zapachów, co jest bardzo istotne.  Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 5 ugotowanych ziemniaków 100 g kiełbasy chorizo 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki cukru 1 puszka pomidorów pelati 3 jajka wiejskie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy

Kulinarne przygody Gatity
Jackówka puszczańska w wersji parzonej 210

Przepis Kiełbasa Jackówka puszczańska-pomijamy wędzenie tylko parzymy Składniki: -mięso jedynka:schab-1.250 kg szynka-1.250 kg -mięso dwójka:łopatka razem z tłustym-1.500 kg -słonina-300 gram Przyprawy: -peklo sól-17-20 gram/kg - pieprz biały 1 g/kg pieprz czarny 1 g/kg -pieprz ziołowy 2 g/kg -czosnek rozgnieciony praską 35-40 g dla całości -gorczyca 3 g/kg -woda

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
brukselka z chorizo 228

wiele sposobów. Tym razem postawiłam na pożywne, smaczne i oryginalne danie, idealne na szybki obiad czy gorącą kolację. składniki: 500 g brukselki 300 g pieczarek 300 g kiełbasy chorizo cebula 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy jajka (po jednym na porcję) pół łyżeczki mielonego kminku sól, pieprz do smaku Brukselkę oczyścić, wrzucić na lekko osolony wrzątek, gotować

6niebo

Proponowane wyszukiwania