razem smażyć. Następnie zalać bulionem i ugotować do miękkości. Garnek zestawić z ognia i zawartość zmiksować na gładki krem. Jeśli krem wyjdzie zbyt gęsty należy dolać jeszcze bulionu. Cienką kiełbasę pokroić na cienkie plasterki i przyrumienić na patelni. Zupkę podawać z podsmażonymi plasterkami kiełbaski i posypaną natką pietruszki
Monia miesza i gotujeżurawiną 8. Dynia duszona w warzywach 9. Racuchy dyniowe z twarogiem 10. Dynia pasteryzowana półsłodka do słoików na zimę 11. Pikantna zupa dyniowa meksykańska 12. Placki dyniowe z kiełbasą 13. Konfitura z dyni do słoików na zimę 14. Dynia pasteryzowana słodzona do słoików na zimę 15. Drożdżówka dyniowa 16. Bułka drożdżowa bez jajek z dynią 17. Konfitura z dyni
Tradycyjna Kuchniaczekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pikantna
Moja smaczna kuchniaminor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} SKŁADNIKI: 0,5 kg fasoli piękny Jaś 3-4 liście laurowe 4-5 ziarna ziela angielskiego 250 g kiełbasy podwędzanej 250 g boczku wędzonego olej do smażenia 2 duże cebule 1 puszka pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego-opcjonalnie Szczypta tymianku Odrobinę papryczki chili
W garach u Gosismażenia Wykonanie: Na oleju podsmażyć pokrojoną w drobne paseczki wędlinę, do niej dodać pokrojoną cebulkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę. Dodać do podsmażonej kiełbasy z cebulką. Chwilę razem podsmażyć lekko posolić, dodać pieprz oraz zioła. Do całości dodać ugotowany wcześniej makaron dokładnie wymieszać, wbić jajka i jeszcze chwilę razem podsmażać do ściągnięcia jajek
W garach u Gosiletnimi kurkami z natką pietruszki, można go podać z opiekanymi ziemniakami i surówką. Kotlety panierowane smażone można przygotować tradycyjnie ze schabu , ale i z piersi kurczaka , także z kiełbasy mortadeli . Kotlety przygotowane z karkówki smakują identycznie jak schabowe, są miękkie i soczyste. Składniki na 4 porcje: Karkówka wieprzowa ok. 70 dag 2-3 duże jajka mąka pszenna bułka tarta sól
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolację, na każdą chwilę. Nie wymagają już dodatków, obkładania czymkolwiek gdyż wszystko jest ukryte w środku. Jako „cudowna” gospodyni i jeszcze „cudowniejsza” żona postanowiłam parówkę (może być inna ulubiona kiełbasa” i ser ukryć w pysznym cieście drożdżowym. Upiekłam więc pyszne wytrawne rogale, które znikają w oka mgnieniu, nie pozwolono by ostygły. Rogaliki z parówką i serem (crescent rolls
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępasta jajeczna składa się z rozdrobnionych ugotowanych na twardo jajek, majonezu, dodatków smakowych, oraz jak lubimy dodatkowych składników, które zależą od naszych preferencji smakowych. Można dodawać szynkę, wędzone ryby, kiełbasę, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek, rzeżuchę, natkę pietruszki i inne. Tym razem do jajecznej pasty dodałam tylko rzodkiewki i szczypiorek, pasta jest pyszna idealnie nadaje się do kanapek. Pastę z jajek uwielbia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMłode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem
Moja smaczna kuchniasoli 1 łyżka oliwy ½ łyżeczki ziół prowansalskich Sos: ½ szklanki pikantnego ketchupu 2 łyżki musztardy sarepskiej 2-3 ząbki czosnku Dodatki: ½ puszki kukurydzy 15 dag chudego bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać
Wanilia i Kardamonpaprykową, marynuję w zalewie octowej. Obowiązkowo kilka razy muszę ugotować z niej zupę krem :). W tym roku zrobiłam dodatkowo ketchup paprykowy. Ketchup smakuje świetnie. Można nim posmarować kanapki z kiełbasą, dodać go do marynaty lub posmarować spód pizzy. Polecam! KETCHUP PAPRYKOWY. Składniki: 1500 g czerwonej papryki 300 g cebuli szalotki 300 g jabłek
Zakątek rozkoszy kulinarnychPodawać z warzywami, wędliną i serem, po zapieczeniu w opiekaczu lub wypełnione dodatkami od razu po usmażeniu (zwinięte w rulon). Propozycja podania: ser feta mieszanka sałat pomidor ogórek plastry kiełbasy żywieckiej z indyka sos czosnkowo- koperkowy (do polania po upieczeniu) Sos czosnkowo-koperkowy: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy szczypta soli ząbek czosnku 2 gałązki koperku Jogurt wymieszać
Bullionależy ją przygotowywać przy lodówkowych porządkach ;) Zapiekanka ziemniaczana z szynką Składniki : 1 kg ziemniaków średniej wielkości około 300-400 g szynki (wędliny, u mnie różne kiełbasy i szyneczki) 1 duża cebula 200 ml śmietany 30% 100 ml mleka 2% 1 duze jajko 300 g żółtego sera olej łyżka masła sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie : Ziemniaki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibloku, zwielokrotniając składniki, by zawekować do słoików . Warto zostawić jednak na następny dzień, bo jak się składniki przegryzą jest jeszcze smaczniejszy. Składniki: 1 duża cukinia 2 laki dobrej kiełbasy 4 duże cebule 5 dużych pomidorów łyżka oleju mały pęczek świeżej pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: Cebule pokroić w półksiężyce i lekko zeszklić na oleju
Z notatnikaHolandii boerenkool met worst. Chociaż w tym konkretnym wypadku byłoby to raczej coś w rodzaju boerenkool met spek , ponieważ użyliśmy sporej porcji wędzonego boczku. Może to jednak być również kiełbasa, a gdybyście zechcieli przygotować wersję wegetariańsko-wegańską, to zamiast dodawać takie lub inne mięso podlejcie warzywa niewielką ilością mocnego bulionu warzywnego. Zapiekanka z ziemniaków i jarmużu
Kulinarna Pokusa