Leczo z cukinii w słoiczkach na zimę

Leczo z cukinii w słoiczkach na zimę

Leczo z cukinii w słoiczkach na zimę

Mój tegoroczny urlop miałam we wrześniu i w związku z tym podczas niego powstało w mojej kuchni wiele przetworów na zimę. Także teraz będę was raczyć pomysłami na to .. co można zamknąć w słoiczkach na zimę. W tym roku jest urodzaj na cukinię, więc oprócz marynowanej cukinii w curry postanowiłam przygotować także leczo. Można je spożywać na zarówno na zimno jak i na ciepło. Na zimno - jako wyśmienity dodatek do kanapek, a po podgrzaniu, ewentualnie dodaniu np. kiełbasy - jako danie obiadowe.  Mnie z takiej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Therapy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.