kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:43/199)

Naleśniki z gyrosem zapiekane w piekarniku 108

szklanki mleka (szklanka – 220 ml) szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka łyżka oleju szczypta soli Farsz: 2 piersi z kurczaka (około 400 g) pół główki kapusty pekińskiej pomidor niewielka papryka czerwona puszka kukurydzy sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros, papryka ostra Ponadto: płaska łyżka majonezu 3 łyżki ketchupu 150 g sera żółtego Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu(...)Przygotowujemy farsz. Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kapustę pekińską szatkujemy, posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Pomidora kroimy w kostkę, paprykę w paski, cebulę w piórka. Kapustę odcedzamy z wody, która wytworzyła się po zasypaniu solą. Dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z kapusty pekińskiej 476

Pyszna suróweczka do obiadu Surówka z kapusty pekińskiej SKŁADNIKI: kapusta pekińska 1/2 główki jabłka  2 szt marchewka -1 szt por -1 szt sól pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce. Pora umyć, osączyć, pokroić w piórka. Wszystkie składniki surówki przełożyć do miski, dodać

Kuchnia Danusi
Warstwowa sałatka z mięsem mielonym i mozzarellą 530

Idealna na różnego rodzaju uroczystości rodzinne, święta, Sylwestra. Podzielna i sycąca. Zaskakująca, przez dodatek mięsa mielonego. 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 2 op. mozzarelli w zalewie 2 czerwone cebule kilka ogórków konserwowych (ja daję dużo, bo lubię) 1 puszka kukurydzy 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub drobiowego) 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonej(...)dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku mieloną papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem. Smażymy jeszcze chwilę, aż do odparowania z patelni wszelkich płynów. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Kapustę pekińską szatkujemy. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Mozzarellę osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną i musztardą. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Domowy gyros na talerzu z frytkami 98

średniej wielkości ziemniaków 2 łyżki oleju pieprz ziołowy, ostra papryka, rozmaryn, tymianek Kebab z kurczaka: 2 piersi z kurczaka przyprawa kebab-gyros, sól, pieprz, ostra papryka Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pół długiego ogórka lub jeden gruntowy pomidor pół puszki kukurydzy sól, pieprz Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy(...)kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami i odstawiamy przynajmniej na pół godziny do lodówki. Po tym czasie smażymy na oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kapustę pekińską szatkujemy, obsypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie ogórka kroimy w półplasterki, pomidora w kostkę, a kukurydzę odsączamy z zalewy. Kapustę odcedzamy z wody, która wytworzyła

e-PrzepisyKulinarne
Zielona sałatka jajeczna 82

Dzisiaj zapraszam na pyszną sałatkę jajeczną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zielona sałatka jajeczna Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 5 plastrów żółtego sera (15 dag) ½ zielonej papryki mała puszka groszku konserwowego 1 mały por 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka keczupu sól pieprz Instrukcje Paprykę oraz ser kroimy w kostkę, kapustę pekińską szatkujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka gyros 147

tortilli – i wtedy smakuje wyśmienicie. Zazwyczaj sałatkę robi się warstwową, jednak jeżeli wolicie można ją od razu wymieszać. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 przyprawa Gyros 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 7 ogórków konserwowych 2 łyżki oleju 2 niewielkie czerwone cebule 1 średnia czerwona papryka Ketchup Majonez Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka obmywamy pod bieżącą, zimną wodą(...)mięso się połączy z przyprawą. Mięso odstawiamy na chwilę, żeby przeszło smakiem przypraw. W tym czasie ogórki i paprykę siekamy w drobną kostkę. Cebulę siekamy w cienkie piórka oraz kapustę pekińską siekamy w piórka. Kukurydzę odsączamy z wody. Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Wszystkie składniki kolejno układamy w misce: mięso, ketchup, ogórki, cebula, kukurydza, papryka, majonez

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka gyros 228

tortilli – i wtedy smakuje wyśmienicie. Zazwyczaj sałatkę robi się warstwową, jednak jeżeli wolicie można ją od razu wymieszać. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 przyprawa Gyros 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 7 ogórków konserwowych 2 łyżki oleju 2 niewielkie czerwone cebule 1 średnia czerwona papryka Ketchup Majonez Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka obmywamy pod bieżącą, zimną wodą(...)mięso się połączy z przyprawą. Mięso odstawiamy na chwilę, żeby przeszło smakiem przypraw. W tym czasie ogórki i paprykę siekamy w drobną kostkę. Cebulę siekamy w cienkie piórka oraz kapustę pekińską siekamy w piórka. Kukurydzę odsączamy z wody. Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Wszystkie składniki kolejno układamy w misce: mięso, ketchup, ogórki, cebula, kukurydza, papryka, majonez

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
HIT ! SAŁATKA Z TORTELLINI Z SELEREM 350

niezwykle prosta stała się hitem w naszym domu. Proste składniki, a efekt zaskakujący. Główny składnik to kolorowy makaron tortellini z szynką. Dodatkowo sałatkę wzbogacają inne składniki takie jak ogórek, kapusta pekińska no i drugi najważniejszy składnik seler konserwowy, który zmienia smak sałatki na ten idealny :D ~~SKŁADNIKI~~ duża kapusta pekińska połowa kapusty seler naciowy konserwowy 1 słoiczek ogórek długi zielony

Kuchnia Paulettes
Sałatka gyros 116

Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy kebab lub gyros 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 5 lub 6 ogórków konserwowych 4 łyżki pikantnego ketchupu 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki oleju (do smażenia) Sposób wykonania: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki , posypujemy przyprawą gyros, mieszamy i odstawiamy(...)pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi, kukurydzą oraz pokrojoną w kostkę papryką.  Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy sosem sałatkę. Wierzch przykrywamy pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Sałatki nie mieszamy

Qchnia po prostu
Sałatka z makaronem, kurczakiem, kapustą pekińską i świeżym ogórkiem - wersja warstwowa i mieszana 154

Przepis autorski (mój). Jakiś czas temu miałam ochotę na sałatkę, która idealnie połączyłaby makaron, kurczaka, kapustę pekińską, świeżego ogórka i... majonez. Taka moja zachcianka. Właśnie w taki sposób powstała zaprezentowana sałatka, która pomimo ogromnej porcji - zniknęła ekspresowo. Wszystkim smakowała i co raz musiałam znajomym podawać mój spontaniczny przepis. Rewelacyjnie smakuje w wersji warstwowej i mieszanej! Spróbujecie? (Bardzo duża porcja) 300g(...)składniki ułożyć warstwowo lub po prostu razem wymieszać. Wersja warstwowa. Śmietanę połączyć z majonezem oraz doprawić za pomocą soli i pieprzu. W dużej misce ułożyć warstwowo (*) poszczególne składniki: makaron, kapustę pekińską, sos, kukurydzę, paprykę, ogórka, sos. Warstwy można dwu lub kilkakrotnie powtórzyć. Całość polać resztą sosu i posypać posiekanym szczypiorkiem. Wersja mieszana. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać

Di gotuje
Ukraińska sałatka Dniestr 82

tradycyjną ukraińską sałatkę Dniestr. Sałatka z zielonym groszkiem i kiełbasą, bardzo smaczna. Sałatka ukraińska. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka zielonego groszku 4 pętka kiełbasy (np. śląskiej) 1 niewielka kapusta pekińska 1 czerwona cebula 1 pęczek natki pietruszki 4 łyżki majonezu sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Groszek odsącz z zalewy. Kiełbasę pokrój w cienkie, dłuższe paski. Kapustę(...)pekińską posiekaj dość drobno. Cebulę poszatkuj w kosteczkę. Listki natki pietruszki potraktuj nożyczkami do ziół. Wszystkie wyżej wymienione składniki przełóż do misy sałatkowej, dodaj majonez oraz przyprawy. Połącz delikatnie mieszając. Przechowuj w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto Facebook ProstePesto Polub nas na Facebook {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sa\u0142atka Dniestrowa

ProstePesto.pl
Delikatne pulpeciki z kurczaka w sosie pomidorowym 125

Składniki: 700 g mięsa z udźca kurczaka 700 ml przecieru pomidorowego (przepis na domowy przecier  tutaj ) 1/2 kapusty pekińskiej 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 4 ząbki czosnku 2 łyżki oregano sól pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki cukru natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso mielimy. Wbijamy do niego jajko, dodajemy kaszę manną oraz zmiażdżony czosnek i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem(...)nieduże kule. W dużym garnku podgrzewamy przecier pomidorowy a gdy zacznie wrzeć wkładamy do niego delikatnie pulpeciki. Po 5 minutach gotowania (gdy mięso się zetnie) dodajemy poszatkowaną w paski kapustę pekińską. Delikatnie mieszamy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy cukier. Pulpeciki podajemy z ryżem lub gotowanymi ziemniakami. Przed podaniem

Qchnia po prostu
Kapsalon z mięsem mielonym 49

ziemniaków 500 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 garście tartego sera np gouda, mozzarella, ementaler 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 1 ogórek 200 g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 łyżka cukru pudru 1-2 łyżki octu z czerwonego wina przyprawy: przyprawa do ziemniaków, mielona papryka słodka i ostra(...)ostrą, oregano oraz solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz około 1/4 szkl. zimnej wody. Smażymy do odparowania. Surówka: Sałatę lodową dzielimy na mniejsze kawałki. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka. Zasypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na kilka minut. Gdy cukier się roztopi, wlewamy ocet winny i odkładamy na kolejne kilka minut. Dodajemy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania