Dziś serwuję surówkę z kapust pekińskiej w towarzystwie pomidorów suszonych. Wystarczyło dodać kilka składników i w ten sposób szybko powstała pyszna, zdrowa surówka, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 4-5 rzodkiewek 1 łyżka posiekanej pietruszki 4 łyżki oleju z zalewy 1 łyżka soku
magiczna kuchnia KasiSzybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska cebula papryka pomidor sól sok z cytryny olej przyprawa do sałate k Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Paprykę , pomidora, cebulę pokroić w kostkę i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę , przyprawę i wymieszać
Moje domowe kucharzenieSzybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki, por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie się sami :) Składniki: kapusta pekińska 2 marchewki mały por ( biała część) masło/olej sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półksiężyce
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 średnia kapusta pekińska; 1 duża marchewka; 1 duże jabłko; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypiorku; 6 plastrów ananasa z zalewy (z puszki). Dressing: 1/4 szklanki białego cukru; 1/2 szklanki octu spirytusowego 10 % lub 1 szklanka octu jabłkowego 6 %; 1 szklanka zimnej wody; 1/4 szklanki oleju; 1/2 łyżeczki soli. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób(...)przygotowania: Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Marchewkę i jabłko umyć, osuszyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Dodać do kapusty. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, drobno pokroić. Dodać do kapusty z marchewką i jabłkiem. Wymieszać. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Plastry ananasa odsączyć
Gospodyni Miejskaurozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka surówka z pora Przepis na lekką, pyszną i bardzo łatwą surówkę: surówka z jabłek i pora. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarchewki i majonezu jest prosta i szybka w przygotowaniu. Inne propozycje surówek: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka Przepis na łatwą i pyszną surówkę z pora: 1 por 1 jabłko 1 mała marchew cukier do smaku sól
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDodatek idealny do ziemniaków - słodko-kwaśna surówka przygotowana z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka. Najlepiej smakuje podana mocno schłodzona. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1/2 średniej wielkości główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko sól, pieprz cukier kwasek cytrynowy lub sok z cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu Kapustę umyć, odciąć głąb i drobno posiekać. Marchewkę
Ugotowaćzupa, to zupa, ale taka by jej przygotowanie nie trwało za długo, więc zastąpiłam zwykłą biała kapustę kapustą pekińską i bardzo szybko na naszym stole zagościła pyszny obiad :) Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 laska cienkiej kiełbasy 15-20 dag wędzonego boczku 1 cebula 2 marchewki 1 średnia pietruszka 2 łodygi selera naciowego 4-5 ziemniaków liść laurowy
Bea(u)ty kitchenBardzo dobra, orzeźwiająca surówka z kapusty pekińskiej. Z dodatkiem chili, natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Z pysznym miodowym winegretem, do którego dodałam odrobinę majonezu. Idealna do obiadu, świetnie pasuje do pieczonego kurczaka lub mięs z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1/2 główki kapusty pekińskiej 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki / tylko listki 1/2 pęczka koperku 1/3 papryczki chili(...)cytryny, starty czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Stopniowo cały czas mieszając dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy, aż składniki połączą się i utworzą jednolity sos. Dodajemy koperek. Mieszamy. Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Wkładamy do miski. Szczypiorek, natkę pietruszki, koperek i papryczkę chili drobno siekamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski z kapustą, polewamy dressingiem
cool and mintyPomysł na dodatek do obiadu bądź lekką kolację - surówka z kapusty pekińskiej, pora i pomarańczy. Aby surówka była nieco lżejsza w smaku dodałam do niej jogurt naturalny. Poniższa surówka najlepiej smakuje podana mocno schłodzona. Składniki na 4 porcje: 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 duże pomarańcze 1 por (tylko jasna część) 1/2 opakowania dużego jogurtu naturalnego (150 g) 1 łyżka
Ugotowaćwłaściwością imbiru i grejpfruta wzmocnicie dodatkowo układ immunologiczny Waszego organizmu. Gotowi? Dla 1 osoby Czas przygotowania: kilka minut Składniki Pół grejpfruta 3 cm gruby kawałek imbiru Garść poszatkowane kapusty pekińskiej Pół małej marchewki kilkanaście suszonych kostek kokosa Kilka świeżych listków melisy 1 łyżka oleju ryżowego Ksylitol lub cukier 2 łyżeczki Przygotowanie: 1/ Do miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską, obieramy(...)imbir i szatkujemy bardzo drobno - dodajemy do pekińskiej 2/ Obieramy marchew, trzemy ją na dużych oczkach na tarce do miski z kapustą i imbirem. dodajemy kostki kokosa i melisę. 3/ Obieramy grejpfrut, odkrajamy kilka kawałków grejpfruta a z reszty wyciskamy sok. Kawałki dodajemy do sałatki a sok mieszamy z olejem i ksylitolem. 4/ Polewamy sos dressingiem, mieszamy i gotowe
Kuchnia PROzdrowotnazawartości cukrów prostych nadają się do kiszenia. Kapusta to warzywo, które kisi się najczęściej. Co roku mam swoją kiszoną kapustę. W połowie listopada ukisiłam kapustę z dodatkiem marchwi i kapusty pekińskiej. Rozbierałam kapustę pekińską a jej liście układałam warstwami między poszatkowaną kapustą i marchwią. W tym przypadku marchew była tylko niedużym dodatkiem. Pozostało mi dość dużo marchwi, więc ukisiłam
Leśny ZakątekDzisiaj przepis na tradycyjne gołąbki w wersji wegetariańskiej, z dodatkiem bardzo zdrowej kapusty pekińskiej, istotą tego przepisu jest bardzo duża ilość przypraw, które wydobywają niesamowity smak farszu i sosu pomidorowego. Składniki: - główka kapusty pekińskiej - pół szklanki kaszy (owsianej lub jaglanej) - 8 pieczarek - kilka suszonych pomidorów - 1 cebula - karton krojonych pomidorów - przyprawy ( słodka papryka, czosnek, kminek, majeranek, oregano, szczypiorek
zdrowa vege kuchniaSurówka, która powstała w efekcie sprzątania lodówki. Nadaje się również jako lekka sałatka czy przystawka np. do kanapek z wędliną. Składniki (2 duże porcje) : pół niewielkiej kapusty pekińskiej 250 g pieczarek puszka groszku pomidor czerwona cebula sól, pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez 5 minut. Odcedzamy
e-PrzepisyKulinarnezaostrzenia smaku dodałam sól cebulową i czubrycę czerwoną.. Więcej przypraw do surówek i nie tylko możecie znaleźć tutaj .. Kociołek Smaków ma szeroki wybór przypraw. 1 kapusta pekińska 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny czerwona papryka pomidor sól cebulowa czubryca czerwona Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól, czubrycę. Dokładnie wymieszać i zostawić
Moje domowe kucharzenie