wody 1 żółtko + łyżka mleka 4 łyżki białego sezamu KEBAB 2 filety z piersi kurczaka, niewielkie 3 łyżki przyprawy kebab shoarma lub gyros 30 ml oleju rzepakowego 1/4 główki kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 czerwona cebula, mniejsza kawałek zielonego ogórka SOS CZOSNKOWY 300 g gęstego jogurtu 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól morska cukier (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania(...)nożem pozostawiając złączony – nieprzecięty jeden bok chlebka. NADZIENIE KEBABA Ząbki czosnku obierz z łupin i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z gęstym jogurtem, dopraw do smaku przyprawami wedle uznania. Kapustę pekińską poszatkuj, a pomidora, ogórka i czerwoną cebulę pokrój w cienkie plasterki. Filet z piersi kurczaka pokrój na drobne kawałeczki. Posyp go przyprawą do kebaba i usmaż na rozgrzanej patelni
ProstePesto.plpodwójna pierś z kurczaka 3 łyżki przyprawy do gyrosa 1 / 2 białej cebuli 1 / 2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 5 średnich ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 1 mała kapusta pekińska lub sałata lodowa 5 łyżek ketchupu 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Obie(...)smaku solą oraz pieprzem, następnie wylać go na ogórki. Czerwoną paprykę umyć, przekroić na pół, wyciąć białe błony i pestki. Pokroić w kostkę, rozsypać na czosnkowym sosie. Liście kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, po czym porwać je na mniejsze kawałki. Liście wyłożyć na wierzchu sałatki. Sałatka gyros najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy smaki się
niecodziennikparySałatka jak pełne danie obiadowe, bardzo sycąca a zarazem idealna na wycieczkę w plener. Składniki: Piers z kurczaka (podwójna) Średniej wielkości kapusta pekińska Puszka kukukrydzy 300 g ryżu Przyprawy do kurczaka z kurkumą lub gotowa mieszanka do gyros Dowolne dodatki szczypiorek lub młoda cebula. Olej Wstawiamy ryż na osolony wrzątek i gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Sama do białego(...)przyprawach. Koniecznie musi to być kurkuma, słodka i ostra papryka, czosnek, sól i pieprz. Wybór mieszanki wg Mięso smażymy na złoty kolor i zdejmujemy na talerz do przestudzenia. Kroję kapustę pekińską. Przekładam kapustę do miski i dodaję kukurydzę z puszki. Posiekana cebulka, łyżka oleju i poł łyżeczki soli mieszamy dokładnie z kapustą. Dodajemy przestudzone mięso i ryż i znów mieszamy
prawdziwe jedzeniełyżeczka czerwonej pasty curry 1 filet z kurczaka 150g fasolka szparagowa (może być mrożona) 1 duża marchewka 1 łyżka sosu sojowego 100 ml bulionu 1 cebula 1/4 kapusty pekińskiej pieprz olej do smażenia Przepis na ryż z kurczakiem w curry Zaczynamy od ugotowanie ryżu. Gotujemy go według przepisu na opakowaniu. Kurczaka kroimy w dużą kostkę, albo paseczki – jak wolicie(...)smażymy ok. 2-3 minut. Jak warzywa delikatnie zmiękną podlewamy wszystko bulionem, dodajemy sos sojowy, doprawiamy do smaku solą i smażymy aż bulion trochę odparuje. Dodajemy posiekaną kapustę pekińską i całość dusimy razem ok. 1-2 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem . Smacznego! Artykuł Ryż z kurczakiem w curry pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!soli i cukru, którą sami będziemy kontrolować. Makaron można również przygotować bez dodatku przypraw, sałatka też będzie smaczna, tylko straci tę lekko azjatycką nutę. Sałatka z makaronem noodle, kapustą pekińską i szynką jest bardzo smaczna, sycąca i świetnie sprawdzi się na imprezie, grillu czy jako lunch do pracy. Składniki: 250 g szynki (może być również pierś z kurczaka, pokrojona(...)kostkę i usmażona) duży ogórek zielony pół główki średniej kapusty pekińskiej około 100 g makaronu noodle papryka czerwona puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przyprawa do makaronu: 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oliwy szczypta: czosnku granulowanego, soli, pieprzu, ostrej papryki, imbiru pół łyżeczki: cukru, suszonej pietruszki, curry, przyprawy 5 smaków (opcjonalnie) Przygotowanie Składniki na przyprawę mieszamy
e-PrzepisyKulinarneCzasy się zmieniają , ludzie dorastają i warzywa przestają być wrogiem , a stają się najlepszym przyjacielem … Zdrowa , szybka , mega prosta i przede wszystkim smaczna , polecam Składniki : 1 mała kapusta pekińska ( lub 1/2 dużej ) 1 marchewka dość duża 1 papryka , preferuję cienkie spiczaste w typie Ramiro bo są bardziej chrupiące 1 pęczek świeżego koperku sos : 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka(...)surówki , mieszamy . Koper siekamy , wsypujemy na samym końcu i ponownie mieszamy . Można jeszcze spróbować i w razie potrzeby doprawić ,bo proporcje są nieco na oko , gdyż 1 szt, kapusta pekińska mała ,może być różnej wagi Podawać w dowolny sposób , jako przystawka do obiadu lub z grzankami czosnkowymi jako danie na kolację Artykuł ” Pekinka ” , prosta , pyszna surówka pochodzi
Ogrodnik w podróżypszennego mamy również akceptację, co mnie ogromnie cieszy. Potrzebujemy: 1 cebula 2 marchewki 1 gałązka lubczyku 1 pietruszka 2 nóżki z kurczaka 2 litry zimnej wody 300 g kapusty pekińskiej 1/2 kg ziemniaków (lub mniej, jeżeli lubicie mniej gęste zupy) makaron orkiszowy krajanka Makarony Babuni sól, pieprz Do garnka wkładamy nóżki z kurczaka, obrane marchewki pokrojone w talarki oraz cebulę(...)pływającej w zupie. Zmiksowałam też liście lubczyku, które wcześniej dodałam, żeby nadać zupie jeszcze więcej smaku i aromatu. Lubczyk uwielbiam! Do gotującego się wywaru, który zblendowaliśmy dodaję poszatkowaną kapustę pekińską oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Doprawiamy zupę solą i pieprzem i gotujemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie. W osobnym naczyniu gotujemy makaron wg wskazówek producenta. Gotową zupę nakładamy
MamaOskarkaodmiany nie będzie słodko. Nie wiem jak to nazwać..Na jakiejś grupie na fb jakiś czas temu wpadł mi w oczy taki przepis...autorka nazwała to cannelloni z kapustą pekińską i szynką parmeńską. Miałam kilka płatów lazanii i cóż postanowiłam zrobić, nie miałam szynki parmeńskiej, a polędwicę łososiową i wyszło jak wyszło..no i zapomniałam dodać jajka. kapusta pekińska makaron
Moje domowe kucharzenieCześć :D Taką surówkę zaczęłam robić całkiem niedawno. Fajny dodatek do drugiego dania. Prosta i nie wymagająca wielkiego wysiłku :) Składniki: * 1 średniej wielkości kapusta pekińska * 1/2 jabłka * 1 marchewka * 1/2 pęczka szczypiorku * kilka łyżek śmietany 18% * sól, pieprz czarny i ziołowy * cukier do smaku * 1-2 łyżeczki soku z cytryny Kapustę pekińską i szczypiorek pokroiłam dość drobno
Pieprzyć z Fantazjązachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 2 filety z kurczaka 2 szt kapusty pekińskiej (po ok 1 kg) groszek z puszki 1 świeży ogórek 1 czerwona cebula przyprawa kebab/gyros Sos: 1 jajko 1 łyżka musztardy 1/2 łyżki octu szczypta soli, pieprzu, cukru olej(...)gęstszy sos 4 łyżki ketchupu Przygotowanie: Kurczaka kroimy na malutkie kawałeczki i smażymy na patelni hojnie posypując przyprawą kebab / gyros. Warzywa myjemy, groszek odcedzamy z zalewy. Szatkujemy kapustę pekińską, ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy składniki i dodajemy kurczaka. Sos przygotowujemy w blenderze. Blendujemy całe jajko z musztardą, octem, solą, pieprzem i cukrem. Gdy te składniki się połączą, zaczynamy
Za drzwiami kuchniMiałam za mało kapusty pekińskiej, więc dodałam trochę marchewki, papryki, pomidora i ogórka i surówka prawie gotowa..jeszcze tylko śmietana lub majonez i gotowe. kapusta pekińska papryka pomidor ogórek marchewka sól, pieprz śmietana ,majonez Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Kapustę pokroić, paprykę, pomidora, ogórka pokroić.Dodać sól, pieprz i wymieszać.Dodać śmietanę lub majonez i ponownie razem
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 burak 1 jabłko sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytego, nieobranego buraka owijamy w aluminiową folię i pieczemy w 180 °C przez 50 minut. Kapustę pekińską szatkujemy w paski a następnie skrapiamy ją sokiem z cytryny i oprószamy solą, pieprzem i cukrem. Buraka schładzamy, obieramy
Qchnia po prostuprzygotowana kapusta pekińska jest idealna, gdy nie mamy do niej żadnych innych dodatków. Wystarczy majonez wymieszać z odrobiną miodu i musztardą francuską i wszystko inne staje się zbędne. Kapusta ma zdecydowany i wyrazisty smak. Od początku miesiąca robiłam ją już kilkukrotnie. Wszystkim nam bardzo smakuje, dlatego też polecam i Wam:) 1 duża kapusta pekińska 2-3 łyżki majonezu
Smaki Na TalerzuJeżeli lubicie mięso tak jak my to mamy dla Was pyszny i nietypowy przepis – polędwiczkę wieprzową z kapustą pekińską i kalafiorem :) Składniki na polędwiczkę: – 300 g polędwiczki wieprzowej – 350 g kapusty pekińskiej – 300 g różyczek kalafiora – 1 cebula – 1 łyżka masła – 100 g czerwonego ryżu – sól
Kuchenne Wariacjejestem zwolennikiem "słoikowania" dań, dlatego gorący bigos przełożyłam do wyparzonych słoików, które przechowywałam w chłodnym miejscu. Składniki na porcję dla 4-5 osób: 1 bardzo duża kapusta pekińska (wagowo 1,5 kg) 0,5 kg mięsa z łopatki 0,2 kg boczku parzonego (wędzonego) 2 szklanki wody 1 duża cebula 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku papryka ostra(...)soli, pieprzem i ostrą papryką. Po podsmażeniu mięsa, dodać startą marchewkę i wlać wodę oraz sos sojowy. Dusić pod przykryciem (najlepiej na średnim ogniu), aż do miękkości mięsa. Kapustę pekińską umyć i poszatkować. Do miękkiego mięsa przełożyć kapustę. Gotować kilka minut, aż do lekkiej miękkości kapusty. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotować. Podsmażanie warzyw oraz
Ugotować