kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:37/199)

Zupa gyros + film 81

piersi z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa ( 30 g ) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka 2 czerwone cebule 5-6 ogórków konserwowych 4-5 liści kapusty pekińskiej 1 szklanka słodkiego sosu chili ( szklanka 250 ml ) 1 puszka pomidorów krojonych ( puszka 400 g ) 1 puszka kukurydzy ( 340 g ) 500 ml bulionu 200 g śmietany 18% olej(...)gyrosa dokładnie mieszając i odstawiamy na 15 minut. Czerwoną cebulę kroimy w półplasterki. Żółtą, czerwoną i zieloną paprykę kroimy w niewielką kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w małą kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy ale niezbyt drobno. W kolejnym etapie kurczaka podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem około 5 minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy

Smakowite Dania
Sałatka Gyros. 185

moje zdumienie, gdy po raz pierwszy usłyszałam o sałatce Gyros. Wtedy jedyna myśl jaka przychodziła mi do głowy, jeśli chodzi o sałatki, to tylko klasyczna jarzynowa. Na dodatek z kapusty pekińskiej? No to chyba surówka, a nie sałatka! Gdy przepis przyniosłam do domu, rodzina też nie piała z zachwytu. Nadmienię jeszcze, że było to lekko z 15, a nawet(...)lecz ja dzisiaj zapraszam Was na jej klasyczną wersję. Składniki na sałatkę Gyros: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1-2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1-2 łyżki oleju 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1-2 średnie cebule 4 ogórki korniszony SOS: 6 łyżek keczupu 6 łyżek majonezu 2 ząbki czosnku      Kurczaka dzielimy na spore kawałki (jeden

Rozpustne gotowanie
Kurczak curry z warzywami 59

smaku ewentualnie sól do smaku Warzywa do curry: 1 marchewka pokrojona w skośne, cienkie plasterki 1/2 małej cukinii pokrojonej w półplasterki 1 szklanka różyczek kalafiora 1/2 małej główki kapusty pekińskiej, poszatkowana 2-3 świeże liście pora, pokrojone w poprzek pod skosem na kawałki około 1,5cm posiekana tajska bazylia i kolendra Przepis krok po kroku na kurczaka curry z warzywami(...)Doprawić do smaku. Doprowadzić wszystko do wrzenia i gotować powoli około 10 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Krok 2. Następnie dodać kurczaka i marchewkę, po chwili kalafiora, następnie cukinię, kapustę pekińską i pora. Na końcu wsypać posiekane zioła. Gotować wszystko razem przez chwilę, aż wszystkie smaki się połączą, a sos stanie się kremowy i aksamitny. Przed podaniem można usunąć

Moja Książka Kucharska
Smażony ryż z kurczakiem i warzywami w stylu azjatyckim 87

końcowy bardzo nam zasmakował i każdy zjadł ze smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 gram ryżu, ja użyłam dwa woreczki jaśminowego podwójna średniej wielkości pierś z kurczaka pół mniejszej kapusty pekińskiej jedna średniej wielkości Marchewka Pół średniej papryki dwie średnie cebule 3 Ząbki czosnku 3 jajka Olej do smażenia Marynata do kurczaka: 2 łyżeczki maki/skrobi ziemniaczanej 4 łyżeczki sosu sojowego(...)oddzielnym talerzu i co raz mieszalam. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy składniki do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę. . Marchewkę obraną starłam na Tarce o dużych oczkach. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem. Na dużej patelni lub w woku

Blog kulinarny S9.PL
Gulasz wołowy z kapustą pekińską i batatem z szybkowaru 214

Szybkie i sycące danie jednogarnkowe. Można się nim zajadać prosto z miseczki lub z naleśnikami. Wołowina wspaniale przechodzi smakiem kapusty pekińskiej, zaś batat nadaje jej delikatnej słodyczy. Kawałki batata gotuj do totalnej miękkości, aby później zagęścić nimi sos. Jeśli wolisz słodki ziemniak bardziej jędrny, skróć czas jego gotowania o jakieś 30 sekund.. Etap I Ciśnienie: Wysokie(...)duże cebule, obierz, przekrój każdą na pół, następnie każdą przekrój wzdłuż na 4 części i na koniec w poprzek na cienkie paseczki 1/2 dużej kapusty pekińskiej, nie wycinaj głąba, posiekaj na cienkie paseczki (zdjęcie poniżej), wypłucz w zimnej wodzie 500 g batata (słodkiego ziemniaka), obierz, przekrój wzdłuż na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż na 5 równych części, i finalnie

Szybko Szybkowar
Stir fry z tofu i krewetkami 187

naszykowane z wyprzedzeniem elementy, zawsze zaczynając od tych, które wymagają najdłuższego czasu obróbki cieplnej (mięso, twarde warzywa) skończywszy na miękkich warzywach liściowych, które szybko poddają się temperaturze (szczypior, szpinak, kapusta pekińska, kapustki bok choy, zioła) i dodaniu do całości sosu, a jeśli jecie danie z makaronem – również jego. Przez długi czas używałam prostego, taniego blaszanego woka. Niestety, to nie jest(...)robi się ich ostatecznie dwa razy więcej ). Ser tofu i bakłażana ze skórką kroimy w centymetrową kostkę. Seler naciowy myjemy i pozbawiamy go włókien, kroimy go na cienkie plasterki. Kapustę pekińską kroimy na drobne kawałki. Imbir i czosnek obieramy i siekamy. Szczypior kroimy na grube oczka. 3 łyżki stołowe sosu stir fry z TEGO przepisu mieszamy z 4-5 łyżkami

Karo in the Kitchen
Sałatka z kukurydzą chilli i kurczakiem w domowej tortilli [ENG] 136

tablespoons grapeseed oil 1 średnia marchewka | 1 medium carrot 2 łyżki sosu sojowego | 2 tablespoons soy sauce Bonduelle Kukurydza Złocista z chilli | Bonduelle Corn Gold with chilli 1/4 średniej kapusty pekińskiej | 1/4 medium celery cabbage 4 liście sałaty masłowej | 4 butterhead lettuce leaves 2 ogórki kiszone | 2 cucumbers in brine 1 pomidor | 1 tomatoe pół małego jogurtu naturalnego | half(...)włóż do miski. Dodaj olej i drobno posiekaną papryczkę (uważaj na ilość ;)). Wymieszaj i odstaw do lodówki. Przygotuj dodatki (każde oddzielnie): Marchewkę obierz i zetrzyj na grubym tarle. Posiekaj kapustę pekińską, oczyść sałatę, pokrój pomidora w cienkie ćwiartki a kiszonego ogórka w plasterki. Przygotuj sos jogurtowy: do połówki jogurtu wyciśnij ząbek czosnku, dodaj pieprz i sól. Jeśli chcesz wzmocnić smak/zapach

Better Life By Auntie Ju
Kaczka po chińsku ze smażoną kapustą pekińską. Świetny przepis na pierś z kaczki 86

skórka, soczyste mięso, a do tego aromatyczna kapusta… Przepis jest prosty, a jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu, efekt zaś zadowoli każdego smakosza. Przekonajcie i spróbujcie naszej kaczki po chińsku. Przepis na pierś z kaczki po chińsku Składniki: 1 pierś z kaczki ze skórą, około 1/4 niezbyt dużej główki kapusty pekińskiej, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, około(...)najbardziej. Jeśli wolisz mięso bardziej wysmażone, po odwróceniu przykryj patelnię. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, użyj mniej chili lub zupełnie z niej zrezygnuj. Artykuł Kaczka po chińsku ze smażoną kapustą pekińską. Świetny przepis na pierś z kaczki pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Stir fry z wołowiną, kapustą, białą rzepą i kimchi 244

Stek z antrykotu, rostbefu lub łaty wołowej, rzepa, kawałek pekińskiej kapusty, koreańska kiszonka. Makaron lub ryż. Nie, to nie sprzątanie lodówki. Stir fry to zawsze szybki i zdrowy obiad. Uwierzcie – warto mieć w domu woka i jeść inspirowane wschodnią kuchnią obiady lub kolacje. Szybkie smażenie pozwala na zachowanie wielu cennych składników odżywczych. To najszybszy sposób na pełnowartościowy i ciekawy posiłek(...)cienkim plasterkom nie potrzeba. Po zamarynowaniu wołowiny przygotowujemy makaron lub ryż i zostawiamy go w cieple na czas smażenia reszty składników. Czosnek i imbir obieramy, bardzo drobno siekamy. Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki, rzepę – w słupki. Jeśli mięso już zamarynowane, rozgrzewamy w woku olej i zaczynamy smażenie. Najpierw wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz czosnek i imbir – mieszamy, smażymy około

Karo in the Kitchen
SAŁATKA WARSTWOWA GYROS 116

sosu czosnkowego, to taka wisienka na torcie...😋😋 Oj będzie u nas częstym gościem, następnym razem zmniejszę tylko ilość mięsa, jak dla mnie było go trochę dużo..., zwiększę natomiast ilość kapusty pekińskiej. Reszta bez zarzutów. Nawet mój małżonek zajadał z wielkim apetytem, a nie przepada za tego typu sałatkami. Dodatek dość sporej ilości przyprawy gyros sprawił, iż moja sałatka była zdecydowana(...)pikantny - 150g ogórków konserwowych - 150g świeżego ogórka - puszka kukurydzy (400g) - 150g pomidorków koktajlowych - 1 mała czerwona cebula - duża papryka (ok. 300g, u mnie po połowie czerwona i żółta) - 150g kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej (ja dałam prawie 300g i uważam, że mogłoby być jej jeszcze więcej) Kurczaka wykładamy na rozgrzaną patelnię i obsmażamy ok. 10 minut, kilka razy mieszając

Smaczne Zdrowe
Gyros sałatka z kurczakiem 137

Gyros sałatka z kurczakiem   Klasyczna gyros sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą i papryką. Warstwowa sałatka gyros to jedna z najpopularniejszych sałatek imprezowych. Mniej wytworną, taką wersją bardziej domową jest sałatka gyros mieszana. I jedna i druga ma tylu swoich zwolenników co i przeciwników. Która lepsza gyros sałatka warstwowa, czy gyros mieszana? Nie wiem, osobiście wolę sałatkę warstwową(...)smaczne, oraz estetyczne połączenie. Sałatka gyros jak zrobić? Jak zrobić sałatkę warstwową z kurczakiem? Sałatka gyros przepis Przepis na tradycyjną sałatkę gyros ten najbardziej popularny z kurczakiem, kukurydzą i kapustą pekińską to polski wynalazek. I tak naprawdę nie ma jednego, jedynego przepisu o którym można powiedzieć ”właściwy”. Mamy sałatkę gyros z makaronem, z ryżem, z jajkiem, sałatą lodową

Dieta moja pasja
Sajgonki z kurczakiem i grzybami mun 220

Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 50 grzybów mun 1/2 pora (jasnej części) 5 liści kapusty pekińskiej 1 cebula 1 duża marchewka 4 łyżki sosu sojowego pieprz 12 -15 sztuk płatów papieru ryżowego olej do smażenia Sposób wykonania: Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia na 20 minut. Mięso kurczaka szatkujemy w drobną kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju(...)pokrojone w cienkie paski grzyby (jeśli patelnia jest zbyt sucha dodajemy odrobinę oleju). Gdy cebula zacznie mięknąć dodajemy stratą na dużych oczkach tarki marchew oraz poszatkowaną w cienkie paski kapustę pekińską. Podsmażone warzywa, gdy zmiękną, przekładamy do miski z kurczakiem. Farsz doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Przygotowujemy szeroką miskę (lub np. wysoką formę do tarty) do której wlewamy

Qchnia po prostu
Zielone stir fry z wołowiną 194

naszykowane z wyprzedzeniem elementy, zawsze zaczynając od tych, które wymagają najdłuższego czasu obróbki cieplnej (mięso, twarde warzywa) skończywszy na miękkich warzywach liściowych, które szybko poddają się temperaturze (szczypior, szpinak, kapusta pekińska, kapustki bok choy, zioła) i dodaniu do całości sosu, a jeśli jecie danie z makaronem – również jego.   Przez długi czas używałam prostego, taniego blaszanego woka (w całej mojej(...)ląduje w woku zaraz po mięsie. Smażymy całość razem około 2 minut. Dorzucamy pokrojone w zgrabne księżyce łodygi selera naciowego. Smażenie i mieszanie zajmie Wam kolejne 2 minuty. Pokrojona kapusta pekińska zmięknie szybko – wrzucamy ją i całość smażymy jeszcze minutę. Pora na sos. Do bazowego sosu stir fry z TEGO przepisu dodajemy 4-5 łyżek wody, energicznie mieszamy. Wlewamy całość

Karo in the Kitchen
Sałatka gyros 218

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 2-3 filety z kurczaka 4-5 ogórki konserwowe średniej wielkości 1 puszka kukurydzy przyprawa kebab i gyros używam Kamis 1 kapusta pekińska średniej wielkości Majonez, ketchup pikantny ilości w/w uznania 1 duża czerwona cebula 1 saszetka sosu włoskiego lub domowy czosnkowy, jak kto lubi. Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę(...)sałatka polać   ketchupem, następnie pokrojony w kosteczkę ogórek konserwowy i również polać ketchupem. Następnie kukurydza a na kukurydzę majonez. Cebula czerwona pokrojona w drobną kosteczkę na koniec pokrojona kapusta pekińska. Kapustę polać ulubionym sosem Mój sos czosnkowy : duży jogurt typu greckiego + 2-3 łyżki majonezu u mnie Winiary + 4-5 zmiażdżonych ząbków czosnku + nieco soli, pieprzu i cukru

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania