właściwością imbiru i grejpfruta wzmocnicie dodatkowo układ immunologiczny Waszego organizmu. Gotowi? Dla 1 osoby Czas przygotowania: kilka minut Składniki Pół grejpfruta 3 cm gruby kawałek imbiru Garść poszatkowane kapusty pekińskiej Pół małej marchewki kilkanaście suszonych kostek kokosa Kilka świeżych listków melisy 1 łyżka oleju ryżowego Ksylitol lub cukier 2 łyżeczki Przygotowanie: 1/ Do miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską, obieramy(...)imbir i szatkujemy bardzo drobno - dodajemy do pekińskiej 2/ Obieramy marchew, trzemy ją na dużych oczkach na tarce do miski z kapustą i imbirem. dodajemy kostki kokosa i melisę. 3/ Obieramy grejpfrut, odkrajamy kilka kawałków grejpfruta a z reszty wyciskamy sok. Kawałki dodajemy do sałatki a sok mieszamy z olejem i ksylitolem. 4/ Polewamy sos dressingiem, mieszamy i gotowe
Kuchnia PROzdrowotnazawartości cukrów prostych nadają się do kiszenia. Kapusta to warzywo, które kisi się najczęściej. Co roku mam swoją kiszoną kapustę. W połowie listopada ukisiłam kapustę z dodatkiem marchwi i kapusty pekińskiej. Rozbierałam kapustę pekińską a jej liście układałam warstwami między poszatkowaną kapustą i marchwią. W tym przypadku marchew była tylko niedużym dodatkiem. Pozostało mi dość dużo marchwi, więc ukisiłam
Leśny ZakątekDzisiaj przepis na tradycyjne gołąbki w wersji wegetariańskiej, z dodatkiem bardzo zdrowej kapusty pekińskiej, istotą tego przepisu jest bardzo duża ilość przypraw, które wydobywają niesamowity smak farszu i sosu pomidorowego. Składniki: - główka kapusty pekińskiej - pół szklanki kaszy (owsianej lub jaglanej) - 8 pieczarek - kilka suszonych pomidorów - 1 cebula - karton krojonych pomidorów - przyprawy ( słodka papryka, czosnek, kminek, majeranek, oregano, szczypiorek
zdrowa vege kuchniaSurówka, która powstała w efekcie sprzątania lodówki. Nadaje się również jako lekka sałatka czy przystawka np. do kanapek z wędliną. Składniki (2 duże porcje) : pół niewielkiej kapusty pekińskiej 250 g pieczarek puszka groszku pomidor czerwona cebula sól, pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez 5 minut. Odcedzamy
e-PrzepisyKulinarnezaostrzenia smaku dodałam sól cebulową i czubrycę czerwoną.. Więcej przypraw do surówek i nie tylko możecie znaleźć tutaj .. Kociołek Smaków ma szeroki wybór przypraw. 1 kapusta pekińska 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny czerwona papryka pomidor sól cebulowa czubryca czerwona Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól, czubrycę. Dokładnie wymieszać i zostawić
Moje domowe kucharzenieŁatwe, a zarazem szybkie danie w azjatyckim klimacie... SKŁADNIKI pierś kurczaka połowa kapusty pekińskiej 2 marchewki 1/3 mrożonej fasolki szparagowej (lub 1 puszka) 1/2 puszki mleka kokosowego 1 łyżka curry sól/sos sojowy przyprawa do kurczaka olej ryż WYKONANIE Pierś kurczaka kroimy, zasypujemy gotową mieszanką przypraw do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Kroimy kapustę pekińską (niezbyt
Zofianaprzynajmniej większość osób. Zawsze smakują, zawsze się udają, niezmiennie podbijają serca nowych konsumujących. Łatwe w przygotowaniu, sycące i przypominające danie włoskiej gospodynii. Wystarczy dobrać odpowiednie zioła. PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. /współpraca z Winiary:/ na ok.15 pulpecików pulpeciki: 500g mięsa mielonego 1 mała cebula biała 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej 1/3 główki kapusty pekińskie(...)jajko sól, pieprz, łyżka suszonego majeranku łyżka słodkiej mielonej papryki łyżeczka koncentratu pomidorowego olej roślinny do smażenia pęczek pietruszki do dekoracji Kapustę pekińską siekam dość drobno. Obieram cebulę, czosnek i również siekam. Dodaję wszystko do mięsa, wrzucam przyprawy, wbijam jajko, dodaję bułkę tartą i koncentrat. Wyrabiam gładkie ciasto, po czym formuję pulpety. Na patelni rozgrzewam cienką warstwę oleju, smażę
W kuchni Karmel-itkiplasterki szynki parmeńskiej 1 awokado kapusta pekińska 200g papryka 50g dodatki: żurawina kurkuma suszona pokrzywa sos: 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Składniki pozwalają na przygotowanie porcji dla 2 osób. Przygotowanie: Kapustę pekińską oraz paprykę pokroić w drobne paski. Plasterki szynki parmeńskiej zrolować i pokroić w 1 cm rurki. Awokado
Pij soki wyciskanesmażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno mi opisać smak, bo połączenie słodko-pikantne jak zawsze dla jednych będzie idealne a dla drugich dziwne. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: na dwie porcje 1/2 kg kapusty pekińskiej 1 łyżka
Gotowanie z pasjądziecko (przepraszam mamo!). Pomimo, że wciąż uwielbiam ten smak to dzisiaj o wiele bardziej lubię eksperymentować w kuchni i chcę Wam przedstawić efekt mojego ostatniego eksperymentu. Kapustę głowiastą zastąpiłem kapustą pekińską, ryż ustąpił miejsca kaszy gryczanej palonej a mięso mielone w moim przepisie to garść warzyw. Wyszło wyśmienite. Oto przepis: Składniki: jedna kapusta pekińska, 150g kaszy gryczanej palonej (możemy użyć(...)bazylii oraz oregano). Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowanie możemy skrócić o kilka minut, ponieważ przed sobą mamy jeszcze około 30 minut duszenia faszerowanych gołąbków. Odcinamy głąb kapusty, liście rozdzielamy i myjemy . Największe posłużą nam do zawijania (wybieramy do momentu w którym uznamy, że liść jest zbyt mały na faszerowanie) a mniejszymi wyłożymy garnek. Liście z samego środka
Gar Zdrowiaszybkości, zdrowiej będzie użyć np. oliwy, cytryny i ulubionych ziół. Co tu dużo pisać, przechodzę do przepisu, który nie ukrywam jest banalnie prosty :) Składniki: pierś z kurczaka kapusta pekińska sos sałatkowy koperkowo-ziołowy przyprawa do gyrosa-kebaba pieprz maggi w płynie Pierś kroję w kostkę, przyprawiam przyprawą do gyrosa, pieprzem, solą i smażę aż będzie chrupiąca (choć większość(...)ludzi lubi pierś soczystą to ja zupełnie odwrotnie wolę jak jest przysmażona). Kapustę pekińską kroję drobno a w kubeczku rozrabiam sos sałatkowy z odrobina wody i oleju a po chwili wlewam do kapusty i mieszam. Na talerz nakładam kapustę, na nią pierś i gotowe. Smacznie, zdrowo i kolorowo :) Smacznego
Kuchnia Vikikiszonki są zbawienne na nasz organizm, mają kwas mlekowy który idealnie wzmacnia nasz układ pokarmowy. Kisimy zatem co nam się podoba a potem zajadamy ze smakiem. Dziś na tapecie kapusta pekińska. Można kapustę ukisić po koreańsku i zajadać kimchi ale dziś kiszona po polsku. Pekińska kapusta z przyprawami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis na chlebki pita wypełnione sałatką z kapusty pekińskiej i kurczaka. Pyszny, domowy fast-food. Składniki (na 6 chlebków): 3 i 1/4 szklanki mąki krupczatki (może być również tortowa) 25 g drożdży świeżych 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pojedyncza pierś z kurczaka pomidor kilka rzodkiewek garść oliwek przyprawa kebab(...)zarumienienia. Po wyjęciu zostawiamy do wystudzenia i dopiero wtedy przekrawamy. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą kabab-gyros i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Odstawiamy do wystygnięcia. Kapustę szatkujemy, rzodkiewki i pomidora kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku. Sałatką napełniamy chlebki pita
e-PrzepisyKulinarnesię dla diabetyków i osób które chcą być syte na dłużej. Polecam samą kaszę oraz zaprezentowaną sałatkę! 200g ugotowanej kaszy bulgur 100g wędzonego kurczaka (waga samego mięsa) 50g kapusty pekińskiej 50g oliwek Ponadto: sól, pieprz olej (*) Mięso z kurczaka rozdrobnić na mniejsze kawałki, kapustę pekińską drobno posiekać, a oliwki przekroić na pół. Wszystkie składniki należy połączyć i wymieszać
Di gotuje