kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:42/199)

Kurczak z kapustą pekińską w mleku kokosowym i curry 573

Łatwe, a zarazem szybkie danie w azjatyckim klimacie... SKŁADNIKI pierś kurczaka połowa kapusty pekińskiej 2 marchewki 1/3 mrożonej fasolki szparagowej (lub 1 puszka) 1/2 puszki mleka kokosowego 1 łyżka curry sól/sos sojowy przyprawa do kurczaka olej ryż WYKONANIE  Pierś kurczaka kroimy, zasypujemy gotową mieszanką przypraw do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Kroimy kapustę pekińską (niezbyt

Zofiana
PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. 280

przynajmniej większość osób. Zawsze smakują, zawsze się udają, niezmiennie podbijają serca nowych konsumujących. Łatwe w przygotowaniu, sycące i przypominające danie włoskiej gospodynii. Wystarczy dobrać odpowiednie zioła. PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. /współpraca z Winiary:/ na ok.15 pulpecików pulpeciki: 500g mięsa mielonego 1 mała cebula biała 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej 1/3 główki kapusty pekińskie(...)jajko sól, pieprz, łyżka suszonego majeranku łyżka słodkiej mielonej papryki łyżeczka koncentratu pomidorowego olej roślinny do smażenia pęczek pietruszki do dekoracji Kapustę pekińską siekam dość drobno. Obieram cebulę, czosnek i również siekam. Dodaję wszystko do mięsa, wrzucam przyprawy, wbijam jajko, dodaję bułkę tartą i koncentrat. Wyrabiam gładkie ciasto, po czym formuję pulpety.  Na patelni rozgrzewam cienką warstwę oleju, smażę

W kuchni Karmel-itki
Sałatka szynka parmeńska z awokado 161

plasterki szynki parmeńskiej 1 awokado kapusta pekińska 200g papryka 50g dodatki: żurawina kurkuma suszona pokrzywa sos: 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Składniki pozwalają na przygotowanie porcji dla 2 osób. Przygotowanie: Kapustę pekińską oraz paprykę pokroić w drobne paski. Plasterki szynki parmeńskiej zrolować i pokroić w 1 cm rurki. Awokado

Pij soki wyciskane
sałatka z kapusty pekińskiej 171

smażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno mi opisać smak, bo połączenie słodko-pikantne jak zawsze dla jednych będzie idealne a dla drugich dziwne. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: na dwie porcje 1/2 kg kapusty pekińskiej 1 łyżka

Gotowanie z pasją
gryczane gołąbki z kapusty pekińskiej 261

dziecko (przepraszam mamo!). Pomimo, że wciąż uwielbiam ten smak to dzisiaj o wiele bardziej lubię eksperymentować w kuchni i chcę Wam przedstawić efekt mojego ostatniego eksperymentu. Kapustę głowiastą zastąpiłem kapustą pekińską, ryż ustąpił miejsca kaszy gryczanej palonej a mięso mielone w moim przepisie to garść warzyw. Wyszło wyśmienite. Oto przepis: Składniki: jedna kapusta pekińska, 150g kaszy gryczanej palonej (możemy użyć(...)bazylii oraz oregano). Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowanie możemy skrócić o kilka minut, ponieważ przed sobą mamy jeszcze około 30 minut duszenia faszerowanych gołąbków. Odcinamy głąb kapusty, liście rozdzielamy i myjemy . Największe posłużą nam do zawijania (wybieramy do momentu w którym uznamy, że liść jest zbyt mały na faszerowanie) a mniejszymi wyłożymy garnek. Liście z samego środka

Gar Zdrowia
Kapusta pekińska z kurczakiem 165

szybkości, zdrowiej będzie użyć np. oliwy, cytryny i ulubionych ziół. Co tu dużo pisać, przechodzę do przepisu, który nie ukrywam jest banalnie prosty :) Składniki: pierś z kurczaka kapusta pekińska sos sałatkowy koperkowo-ziołowy  przyprawa do gyrosa-kebaba pieprz  maggi w płynie Pierś kroję w kostkę, przyprawiam przyprawą do gyrosa, pieprzem, solą i smażę aż będzie chrupiąca (choć większość(...)ludzi lubi pierś soczystą to ja zupełnie odwrotnie wolę jak jest przysmażona). Kapustę pekińską kroję drobno a w kubeczku rozrabiam sos sałatkowy z odrobina wody i oleju a po chwili wlewam do kapusty i mieszam.  Na talerz nakładam kapustę, na nią pierś i gotowe. Smacznie, zdrowo i kolorowo :) Smacznego

Kuchnia Viki
Kapusta pekińska kiszona z przyprawami 114

kiszonki są zbawienne na nasz organizm, mają kwas mlekowy który idealnie wzmacnia nasz układ pokarmowy. Kisimy zatem co nam się podoba a potem zajadamy ze smakiem. Dziś na tapecie kapusta pekińska. Można kapustę ukisić po koreańsku i zajadać kimchi ale dziś kiszona po polsku. Pekińska kapusta z przyprawami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chlebki pita z sałatką gyros 273

Przepis na chlebki pita wypełnione sałatką z kapusty pekińskiej i kurczaka. Pyszny, domowy fast-food. Składniki (na 6 chlebków): 3 i 1/4 szklanki mąki krupczatki (może być również tortowa) 25 g drożdży świeżych 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pojedyncza pierś z kurczaka pomidor kilka rzodkiewek garść oliwek przyprawa kebab(...)zarumienienia. Po wyjęciu zostawiamy do wystudzenia i dopiero wtedy przekrawamy. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą kabab-gyros i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Odstawiamy do wystygnięcia. Kapustę szatkujemy, rzodkiewki i pomidora kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku. Sałatką napełniamy chlebki pita

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z kaszą bulgur i wędzonym kurczakiem 133

się dla diabetyków i osób które chcą być syte na dłużej. Polecam samą kaszę oraz zaprezentowaną sałatkę!  200g ugotowanej kaszy bulgur 100g wędzonego kurczaka (waga samego mięsa) 50g kapusty pekińskiej 50g oliwek Ponadto: sól, pieprz olej (*) Mięso z kurczaka rozdrobnić na mniejsze kawałki, kapustę pekińską drobno posiekać, a oliwki przekroić na pół.   Wszystkie składniki należy połączyć i wymieszać

Di gotuje
Sałatka z zupek chińskich z paluszkami surimi i żółtym serem 122

więc polecam mimo makaronu i dodatków znajdujących się w opakowaniu zupki. Kto z Was spróbuje? 300g paluszków surimi 150g żółtego sera 2 zupki chińskie (użyłam o smaku curry) 1/2 kapusta pekińska (dużej)   1 czerwone papryka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Dodatkowo: majonez   Kapustę pekińską należy drobno posiekać, paprykę i paluszki surimi pokroić w kostkę, kukurydzę

Di gotuje
Boczniaki z koreańską kiszonką kimchi. Pełne smaku danie wegańskie 108

Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka przeważnie z kapusty pekińskiej, z dodatkiem ostrych papryczek. Jest świetnym dodatkiem do dań wegańskich, który nadaje im wyjątkowej wyrazistości. Przepis na boczniaki z kimchi Składniki: około 200 gramów świeżych boczniaków, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, pół średniej główki kapusty pekińskiej, 3-4 łyżki kimchi, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sos sojowy(...)cały czas mieszając przez 2-3 minuty. Czosnek i imbir posiekaj, następnie rozetrzyj z odrobiną soli przy pomocy noża lub widelca na pastę. Dodaj do boczniaków, smaż jeszcze minutę. Kapustę pokrój dość grubo, także wrzuć na patelnię, smaż kolejną minutę, dodaj kimchi, wymieszaj. Mąkę ziemniaczaną rozrób w połowie szklanki wody, wlej na patelnię cały czas mieszając, zagotuj, dopraw kilkoma łyżkami

Kulinarna Polska
Domowa tortilla z sosem czosnkowym 105

być również bardzo dobrą opcją w przypadku imprezy, albo wizyty niezapowiedzianych gości. Do przygotowania tego dania możecie dowolnie modyfikować dodatki – ja akurat pod ręką w lodówce miałem paprykę, kapustę pekińską i ogórki gruntowe. Ale spokojnie wykorzystajcie to co macie już zaczęte. Taka domowa tortilla to również może być fajny pomysł na porządki w lodówce z delikatnie zwiędniętych warzyw. Bardzo(...)mniej przyprawy. Mięso mieszamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w cienkie plasterki, które rozdzielamy na piórka. Ogórka i pomidora kroimy w plasterki, kapustę pekińską drobno szatkujemy. Kurczaka w przyprawie gyros smażymy na suchej patelni, a następnie przekładamy do miseczki. Na placku tortilli układamy kapustę, pozostałe warzywa, usmażonego kurczaka, całość polewamy sosem czosnkowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka sałatka z paluszkami surimi i żółtym serem 105

sposób ekspresowy. Dla mnie i męża starcza na dwa dni, a jak mamy gości sałatkę przygotowuję z powiększonej ilości składników. Polecam! 200g paluszków surimi 100g żółtego sera 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki kukurydzy 1 pęczek szczypiorku Dodatkowo: majonez sól, pieprz Umytą i osuszoną kapustę pekińską cienko poszatkować, paprykę pokroić w kostkę, surimi w plasterki, a szczypiorek drobno

Di gotuje
Sajgonki z mięsem wieprzowym i warzywami 137

przygotowanie sajgonek nie jest czasochłonne!  Składniki dla 2 osób: 8 sztuk papieru ryżowego 200 g mięsa mielonego wieprzowego (najlepiej z szynki) 1 cebula 1 mała marchewka 4 liście kapusty pekińskiej 25 g suszonych grzybów mun sól, pieprz sos sojowy olej do smażenia sos słodko-kwaśny  do namaczania 1. Kapustę umyć, osuszyć i pokroić w cienkie słupki. Marchewkę(...)przesmażyć starte warzywa. Gdy lekko zmienią kolor, dodać mięso wieprzowe. Smażyć, tak długo aż mięso mielone zmieni kolor na szary. Do przesmażonych składników dodać posiekane grzyby mun i kapustę pekińską. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Przygotowany farsz ostudzić.  3. Papier ryżowy namaczać w ciepłej wodzie przez około 15 sekund.   Namoczony papier stanie się lekko śliski i prawie

Ugotować

Proponowane wyszukiwania