kakao - 6140 przepisów (strona:257/410)

Budyniowiec na ciasteczkach 177

Jest to ciasto bez pieczenia, budyniowy przysmak. Warstwa pierwsza – ciastka pokruszyć, masło roztopić dodać czekoladę, podgrzewać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Dodać kakao, rodzynki, orzechy pokruszone ciastka i dżem, dokładnie wszystko wymieszać. Rozłożyć masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę lekko przygnieść i wstawić do lodówki na godzinę. Warstwa druga – ugotować budyń z dwóch paczek. Odstawić

Kuchnia Pokoleń
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 194

bardzo, że jesienna poranna kawa dostaje na wzmocnienie szczyptę cynamonu, kardamonu lub chińskiej przyprawy 5 smaków, a zielona herbata – odrobinę świeżego lub kandyzowanego imbiru. O ile wanilia, migdały, ciemne kakao czy prażony orzech kokosowy kojarzą się na pierwszy niuch nosa z ciepłym ciastem, budyniem, deserem, spokojem i domem, o tyle wszystko to co ostre, takie przyprawy jak czarny i czerwony

Karo in the Kitchen
Liofilizowane jeżyny w ciasteczkach 138

które były prezentem z okazji znalezienia praktyk) oraz świąteczne puszki (w części już zapełnione). I choć widok za oknem nijak Świąt na myśl nie przywodzi, ja zamiast herbaty piję kakao i uśmiecham się do siebie.  To już czas! W niedzielę pojechaliśmy też z wizytą do rodziców C. Zebrało się nieco szersze grono i w nierównym tempie, lekko fałszując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piernik kawowy czyli poWeekendowe Łakocie odc.105 200

nr.12/2015. Piernik kawowy 125 g masła 2 jajka 120 g cukru 250 ml miodu 50 ml mocnej kawy 280 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao 1,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego imbiru po 1/4 łyżeczki mielonych goździków, anyżku, ziela angielskiego i czarnego pieprzu 100 g śliwek suszonych 50 g orzechów włoskich lub migdałów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Warstwowy torcik ala Szarlotka 278

łyżeczki żelatyny WARSTWĘ BUDYNIOWĄ: 2 opakowania budyniu waniliowego pół kostki masła 3 łyżki cukru 600 ml. mleka 2 łyżeczki żelatyny POLEWĘ: 100 g. masła 8 łyżek cukru 2 łyżki kakao łyzka wody Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Dodajemy do białek szczyptę soli i ubijamy na bardzo gęstą pianę

Domowe Torty
Kajmakowiec 213

szklanki cukru 1 szklanka mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka oddzielamy od białek, ubijamy na sztywno.  Obie mąki, kakao oraz oraz proszek do pieczenia mieszamy razem. Do ubitych białek dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, na koniec przesiewamy suche składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę

Słodka Kraina Wypieków
Najprostsze ciasto marchewkowe 161

przez niecałą godzinę. Przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się dopiekło. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową. Składniki: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 6-8 łyżek dobrego gorzkiego kakao 3 łyżki mleka Wszystkie składniki wkładamy do garnka i podgrzewamy na niewielkim ogniu aż całkowitego połączenia i rozpuszczenia cukru. Polewa powinna tylko delikatnie wrzeć. Jeszcze ciepłą rozprowadzamy na cieście. Polewa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chleb paleo śródziemnomorski 289

Zmodyfikuj przepis Niestety nie Inne chleby paleo: Chleb paleo (bezglutenowy, z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Zobacz też: Polskie forum paleo . Czytaj więcej: Co to jest dieta paleo? | Paleo dla początkujących | Żywieniowe fakty i mity | Dieta na… | Paleo dla dzieci? | Styl życia paleo Post Chleb paleo

PaleoSMAK
9. Wegańska surowizna: czyli pyszne ciasto orzechowo-czekoladowe ★ 177

siemienia lnianego - mrożone/świeże owoce (ja użyłam mrożonych malin) Mus czekoladowo-bananowy: - pół szklanki daktyli - 2-3 banany (najlepiej czarne - są słodsze i zawierają mniej skrobi) - 2 łyżki odtłuszczonego kakao (Wawel jest świetny) - dojrzałe awokado (miękkie) Wykonanie ciasta:  1. Zalej rodzynki i zostaw na kilka godzin. 2. Posiekaj orzechy (zależy od tego, jak dobry jest twój blender) 3. Zmiksuj

Pland based fille
Naleśniki dyniowe z serem 174

szkl. miąższu z dyni 2 jajka 1 łyżka oleju 1 op. serka śmietankowego (np. Bielucha) 1 kopiasta łyżeczka kremu miodowego (lub 1 łyżeczka miodu, 0,5 łyżeczki kakao i kilka kropel soku z cytryny) W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (mąka, soda i przyprawy), w drugiej mokre (mleko, wodę, dynię jajka i olej), które trzeba dobrze wymieszać, żeby powstało

Przepysznik - BLW i nie tylko
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 180

trzeba już suszyć. Do mieszania z tak drobnym produktem polecam raczej drobno zmieloną sól. Możecie ją utłuc na proszek w moździerzu. • SÓL WANILIOWA – do czekolady, do gorącej czekolady, kakao, kawy. Świetna do truskawek, ananasa, lodów na bazie mleka i śmietany, kremów jajecznych jak creme brulee i budyń. Sól mielimy w moździerzu lub młynku razem z całą laską wanilii, i nasiona

Karo in the Kitchen
Czekoladowa rolada 162

półmisek, najlepiej rozcięciem do dołu (tak, aby papier przykrywał tylko górę rolady i żeby łatwo było go ściągnąć później) . Na tym etapie można papier całkiem ściągnąć, roladę posypać odrobiną kakaa i od razu podawać. Ja wolałam polać ją ganaszem czekoladowym i podać z frużeliną wiśniową domowej roboty. W tym celu przykrytą roladę włożyć do lodówki na minimum 20 minut

Moja Delicja
Jaglane placuszki z serka wiejskiego 151

tłuszczu!). Voila! :) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie:  www. sklep.dajar.pl   Placuszki lekko się ciągną, mają kwaskowaty posmak. Idealnie smakują z polewą czekoladową (woda, stewia, kakao) i wiórkami kokosowymi. Wiórka możemy dodać również do środka, wyjdą nam wtedy kokosowo-waniliowe pancakes

Czarnawisienka
Księżyce z Pstrągowej 259

nowiu" na talerzu było dużo należy w pierwszej kolejności upiec biszkopt: 4 jaja 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiata łyżka kakao ciemnego aromat rumowy 1/4 kostki margaryny (63 g) szczypta soli Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając pod koniec ubijania po łyżce cukru. Do żółtek dać pół łyżeczki proszku

Trzeci talerz
Ciasto MEGAczekoladowe! 125

duży! Pozwólmy sobie na małą chwilę zapomnienia! ;) Ten wpis będzie naprawdę krótki, bo ciasto robi się ekspresowo. Sami zobaczcie! Ciasto MEGAczekoladowe!  Składniki na ciasto: 2 jajka 50 g kakao (gorzkie, prawdziwe) 200 g mąki - 100 g mąki kukurydzianej, 100 g mąki gryczanej 170 g cukru 175 g margaryny/masła 1 olejek waniliowy pół łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki jogurtu

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Proponowane wyszukiwania