kakao - 6140 przepisów (strona:250/410)

CZEKOLADOWE CIASTO Z KREMOWĄ MASĄ, WIŚNIAMI I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 180

słodkiego kremu uzyskujemy nie za słodkie, nie za kwaśne ciasto w sam raz dla każdego smakosza. Skusisz się ? :) Składniki na ciasto: 3 jaja 230 g mąki krupczatki 20 g kakao 100 g margaryny 1 szkl. cukru pudru 1/2 szkl. mleka 4 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Margarynę utrzeć z  cukrem pudrem. Miksując wkładać po jednym

Banana Smiles
Muffiny czekoladowo-miętowe 150

masło, połączyć suche składniki z mokrymi i gotowe.  Składniki: 150g margaryny niepełna szklanka mleka 2 jajka 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 60g kakao szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3 gałązki mięty   Stopioną i wystudzoną margarynę łączymy z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu łączymy dokładnie wszystkie suche składniki. Miętę drobno siekamy. Wszystkie

Wrzosowa Polana
Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. 176

jego skosztowania Nawet standardowa kromka chleba może stać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Słodkie przekąski na spacer 186

cynamonem. Muffiny Robi się je błyskawicznie, wystarczy wymieszać składniki mokre z suchymi i do piekarnika. Poniżej przepis na wersję kakaową z dżemem. Składniki suche 200 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody mokre 150 ml mleka/wody 2 jajka 1-2 łyżki syropu klonowego / miodu / cukru trzcinowego 90 ml oleju Do nadziania dżem (polecam Łowicz 100 % bez dodatku cukru

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
ZMIANY ZMIANY 171

naprawdę dobry element smakowy.  Kosmos, czyli batonik kakaowy. Mimo swojego uczulenia na kako, postanowiłam zaryzykować i go zjeść. Było warto, batonik jest pyszny. Nigdy nie sądziłam, że surowe kakao może być tak pyszne- świetnie współgra z pozostałymi składnikami. Aloha, baton kokosowy- również jeden z tych górujących na mojej liście ulubionych. Smak kokosa zdecydowanie wyczuwalny- a to wielki plus. Warto

healthy dreams
Best brownie ever :) :) :) 144

włoskimi, ta wersja też jest pyszna, ale po próbie z laskowymi, przygotowujemy właśnie orzechy laskowe z pistacjami i wówczas mamy best brownie ever! Paweł Małecki gotowe ciasto proponuje posypać kakao, my robimy polewę czekoladową. Wybierzcie swoją wersję i uwierzcie: to proste w przygotowaniu ciasto jest absolutnym czekoladowym cudem. Oby rozpoczęty rok 2016 był równie wspaniały, jak wrażenia jakich dostarcza. Potrzebne

I tu będę miała takie te
Rabarbar tu, rabarbar tam, jakżeż mu oprzeć się mam - torcik rabarbarowy 197

wierzchni pozostaje bez kremu. Można go ozdobić w dowolny sposób. Polewą lub zwyczajnie posypując cukrem pudrem, ja tak zrobiłam. Ozdobę stanowią wzorki cynamonowe, mogą też być ze słodkiego kakao. Teraz torcik ląduje w lodówce, najlepiej na kilka godzin. Po tym czasie ciasto ponownie zmięknie dzięki musowi, kroi się idealnie. Jestem bardzo zadowolona z finalnego smaku torciku. Pyszny wyszedł

I tu będę miała takie te
Kremowe jaglane ciasto z truskawkami. Bez glutenu, bez dodatku cukru, bez pieczenia, wegańskie 545

szklanki mleka kokosowego.  Daktyle zalewamy gorącą wodą na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odsączamy. Wodę zostawiamy na wszelki wypadek.  W pojemniku blendera rozdrabniamy płatki jaglane, dodajemy kakao i miksujemy z daktylami. Jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy ok. 50 ml wody odlanej z daktyli. Formę z wyjmowanym dnem wykładamy ciemną masą, dokładnie dociskamy. Wkładamy na 30 minut

Smakuje zdrowo
TARTA Z PIECZONYM CZEKOLADOWYM JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 220

jeszcze gorący spód wylewamy przygotowaną masę jogurtową... Masa jogurtowa: - 600g jogurtu greckiego (u mnie b.gęsty) - 3 jajka - 2 płaskie łyżki mąki orkiszowej typ750 - 2 łyżki dobrego, ciemnego kakao - 3/4 szklanki ksylitolu lub cukru (u mnie 1/2 szklanki ksylitolu i 1/4 szklanki cukru trzcinowego) - 2 łyżeczki syropu z agawy lub płynnego miodu lub innego syropu (u mnie kokosowy) Dodatkowo: - ok.400g

Smaczne Zdrowe
Tarta z jaglanym kremem czekoladowym (bez pieczenia). 162

lnianego 150 g daktyli 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli Krem jaglany: 100 g kaszy jaglanej suchej 150 g namoczonych daktyli 40 g czekolady gorzkiej (o zawartości minimum 70% kakao) - rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub mikrofalówce 2 łyżki świeżego soku pomarańczowego 1-2 łyżki wody Na wierzch: ok. 600 g świeżych truskawek garść borówek WYKONANIE 1. Przygotuj spód - w blenderze

Powiedz dietom nie
Mleko migdałowe 145

użyj dodatkowo: Wanilia – 1 laska Daktyle – 6 sztuk lub 3 łyżki syropu Jeśli natomiast chodzi za Tobą wersja czekoladowa, to do słodkiej dodaj po prostu 2 łyżki kakao, a dla truskawkowej szklankę lub dwie truskawek. Nie ma nic prostszego! Jeśli chcesz uzyskać inny smak, po prostu pobaw się troszkę w kuchni, weź przyprawy, owoce czy aromaty i dodawaj

Blendman
Wafle przekładane mlekiem skondensowanym 142

wyjmujemy puszkę i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy mikserem na puch. I dodajemy po łyżce mleka z puszki. Powstanie masa, którą przekałdamy wafle. Do masy możemy dodać advocata lub kakao. Dociskamy na wierzchu czymś ciężkim i zostawiamy do zastygnięcia. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z masłem orzechowym i polewą czekoladową 528

trzcinowego 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu Polewa: 50ml mleczka kokosowego lub śmietanki 36% 50-60g gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 60% Dodatkowo: migdały do ozdoby     Spód: 1. Do miseczki przełożyć olej kokosowy, dodać zmielone daktyle i wymieszać mikserem ( patrz FILM ). Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wsypać mąkę, wlać mleczko

Mała Cukierenka
Marcinek lany 308

bardzo cienkie. Pierwszy placek układamy na talerzu/tortownicy i smarujemy warstwą śmietany. Przyciskamy drugim plackiem. Z kolejnego arkusza odkrywamy kolejne placki i tak układamy ciasto, aż do wykończenia. Wierzch ozdabiamy kakao lub dekorujemy świeżymi kwiatami (u mnie kwitnące kwiaty czereśni). Przed podaniem schładzamy co najmniej 3-4 godziny w lodówce – placki namokną od śmietany, a smaki się przenikną. Marcinek się

Poezja smaku
Tort Podwójnie Czekoladowy z Bitą Śmietaną i Truskawkami 335

być :) Ciasta nie wyciągamy z tortownicy i dopiero jak całkowicie wystygnie zabieramy się za Mousse au Chocolat. MOUSE AU CHOCOLAT: 200 g gorzkiej czekolady (min. 60% zawartości kakao) 6 jajek (żółtka i białka osobno) szczypta soli Sposób przygotowania: W dużej misce rozpuszczam na parze czekoladę połamaną na kosteczki. Jajka myję we wrzącej wodzie. Białka i żółtka oddzielam do dwóch osobnych

Blondynka Gotuje