kakao - 6140 przepisów (strona:258/410)

Mediolan zjedzony i przepis na cannolo 199

całego kraju, z każdego regionu. Nie wiadomo co wybrać: Przepis na ciastka: Ciasto: 1 kg  mąki kostka masła 400 ml białego wina 8 łyżekcukru 2 łyżeczki cynamonu i kakao  Krem: 0,5 kg sera ricotty pół szklanki cukru pudru otarta skórka z pomarańczy lub olejek pomarańczowy białko do sklejania brzegów ciasta cukier puder do posypania.  Zagnieć ciasto

AZgotuj!
Wilgotne ciasto czekoladowe z wiśniami 200

kokosowych. Od miesiąca jestem na diecie bezglutenowej więc nie zjadłam go dużo. Uszczknęłam łyżeczkę - troszeczkę z nim zgrzeszyłam, ale nie żałuję;) 750 gram mąki pszennej  0,5 szklanki kakao  2 łyżeczki sody 2 szklanki wrzątku woda  3/4 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki octu  1,5 szklanki cukru łyżka kawy rozpuszczalnej  szklanka wiśni rozmrożonych płatki kokosowe

AZgotuj!
Ciasto jogurtowe z karobem i brzoskwiniami ( ciasto bezglutenowe) 164

Ciasto z brzoskwiniami z karobem. Doskonale zastępuje kakao. Ciasto na mąkach gryczanej i ryżowej. szklanka mąki grycanej szklanka mąki ryżowej 6 jaj 2 łyżki karobu laska wanilii 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru lub cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego duże opakowanie jogurtu Zott lub 2 małe cukier puder do posypki 3 ładne miekkie brzoskwinie.  duża tortownica Oddzielić

AZgotuj!
Tort z truskawkami, brzoskwiniami i kremem galaretkowym 139

truskawek Biszkopt ( stąd! ): - 130 g cukru brązowego - 180 g mąki tortowej - 6 jajek - 1 łyżeczka proszku do pieczania - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 czubata łyżeczka kakao - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 2 galaretki (np. jedna wiśniowa i brzoskwiniowa) - 2 szklanki wody - 400 g śmietany 30% - 6 łyżeczek cukru pudru Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia

Corner With Recipes
Kakaowe naleśniki z mascarpone, nektarynkami i żurawiną 190

poprawi humor ? Składniki (6 dużych naleśników): Naleśniki: - 200 g mąki pełnoziarnistej, 50 g mąki krupczatki - 0,5 l mleka/wody ( w tym trochę wody gazowanej) - 2 jajka - 1 czubata łyżka kakao - 0,5 łyżki cynamonu - 2 łyżki cukru brązowego - szczypta soli - olej do smażenia Farsz: -  250 g serka mascarpone - 140 g serka homogenizowanego np. waniliowego - kilka łyżek cukru pudru

Corner With Recipes
Makowiec z jabłkami i...bez grama ciasta 164

roztopionego, letniego masła - duża garść sparzonych rodzynek ( lub innych bakalii) - skórka pomarańczowa ( kilka łyżeczek) - zapach rumowy (kilka kropel) - wiórki kokosowe do ozdoby - orzechy laskowe do ozdoby Polewa: - 2 łyżki kakao - 2 łyżki cukru - 2 łyżki masła - 2 łyżki wody Ubić pianę z białek. W osobnej misce żółtka utrzeć z cukrami, dodać zmielony mak, wymieszać, dodać kaszkę, proszek do pieczenia, starte

Corner With Recipes
Biała Trufla - restauracja Szczecin 198

mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie Top Chef na coś się przydało ;) Na koniec desery... Trufle czekoladowe, z bardzo dobrej czekolady z dużą ilością kakao. Na koniec świetnie wyglądające sfery owocowe, płynne w środku z ciastem w stylu keksa. Gdyby te sfery były bardziej słodkie dużo bardziej by mi smakowało, niestety lubię słodkie desery, jeśli

Corner With Recipes
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1301

Skorzystałam z tego przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe  500 ml kwaśnej śmietany

My simple kitchen
Piernik na dżemie 259

Składniki :  2,5  szklanki mąki 3 jajka 1/2 słoiczka dżemu porzeczkowego  1 szklanka cukru 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/2 szklanki oleju 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych ( nie koniecznie ) 1 ,5 łyżeczki sody  2 tabliczki czekolady na polewę  1 łyżka śmietanki wiórki

Sama słodycz i szczypta chili
Pianka karmelowa 185

biszkopcie znaleziona u Eweliny z Anyżkowa . Gorąco polecam! Składniki (na formę 24x29 cm): Biszkopt: 4 jajka 80 g cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżki stopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oba rodzaje mąk przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać partiami cukier. Dodać

Moja Galeria Smaku
Brownie z sercem 157

stopniach przez ok. 30 min, aż ciasto nie będzie oblepiało całkiem patyczka, jednak będzie on wilgotny. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.  Polewa: 80 g czekolady mlecznej 1 łyżka kakao 3 łyżki mleka W małym rondelku umieścić wszystkie składniki i roztopić je. Przestudzić, polać ciasto, ozdobić truskawkami. Inspiracja

Moja Galeria Smaku
Przenno zytnie buleczki cynamonowe z orzechami czyli Niedzielne Sniadanie odc.61 203

kardamonu 125 g brązowego cukru (użyłam mieszanki ciemnego muscovado i demerara) 70 g orzechów włoskich (grubo posiekanych) 1/2 jajka (rozbełtanego) do posmarowania opcjonalnie lukier kakaowy zrobiony z cukru pudru, kakao i odrobiny wody Rozpuszczamy masło w rondelku. Dodajemy mleko i mieszamy. Przelewamy całość do miski. Do letniego płynu dodajemy drożdże. Zostastawiamy na 5 minut. Nastepnie dodajemy cukier, kardamon, 1/2 jajka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wegańskie muffinki z karobem 202

muffinki z karobem 1,5 szklanki mąki (u mnie gryczana i trochę orkiszowej) 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru nierafinowanego szczypta soli morskiej 1 kopiata łyżka karobu (lub 2 łyżki kakao) 1 płaska łyżeczka sody 1/4 szklanki oleju lub łagodnej oliwy 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 niepełna szklanka soku pomarańczowego Suche składniki zmieszać, dolać płynne, pomieszać łyżką do połączenia

FitKot
Czekośliwka 171

zwycięstwie Czekośliwki nad Nutellą ( z którą walczę już długi czas ). Musiałam spróbować. Opłacało się, też wygrałam ! :) 1 kg bardzo dojrzałych ( przejrzałych ), śliwek węgierek, bez pestek 2-3 łyżki ciemnego kakao lub karobu miód, miodek majowy ( ewent. do dosłodzenia ) Śliwki miksujemy na gładko. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając przez pół godziny. Czynność powtarzamy przez 3 dni lub możemy poprzestać

Atlas Smaków