kakao - 6140 przepisów (strona:258/410)

Proteinowa galaretka/serniczek na zimno 196

uciecze :) Składniki (porcja/około 370 kcal)  : 0,5 szklanki wody lub mleka 200g chudego twarogu wiórków kokosa 10g żelatyny + 1/4 szklanki wrzątku do rozpuszczenia żelatyny 5g ciemnego kakao 15g odżywki białkowej bananowo-śmietankowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Wiórki prażymy na patelni aż lekko się zrumienią w blenderze miksujemy wszystkie pozostałe składniki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 185

słodyczą białej czekolady. Kiwi natomiast to przysłowiowa kropka nad "i". Zniknął w całości... - ekspresowo!   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek herbatników/kruchych (użyłam z kakao i bez dodatków) 70g masła Masa: 400g serka mascarpone 200 śmietanki 30-36% 150g białej czekolady użyłam z wanilią) 1/2 opakowania cukru waniliowego Lemon curd: 2 duże jajka 2 żółtka 160g

Di gotuje
Wytrawna wegańska tarta kawowo-czekoladowa 135

dnia. Składniki na formę o średnicy 28 cm: ciasto kruche: 200 g mąki pszennej 100 g rafinowanego masła kokosowego 60 g cukru pudru 1 mały banan 2 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Wszystkie składniki przełóż na deskę do krojenia. i siekaj, tak około 10 minut i absolutnie się nie przejmuj tym, że to nie wygląda jak ciasto, spokojnie, będzie

greenscarf
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 182

używamy koloru czarnego zależy nam na tym, by był jak najbardziej kryjący. Jak to zrobić bez niepotrzebnego zużywania za dużych ilości barwnika? Do lukru bazowego dodajemy przesiane gorzkie kakao. Dopiero taki lukier zabarwiamy na czarno i rozcieńczamy do odpowiedniej gęstości. NARZĘDZIA DO DEKOROWANIA   RĘKAW CUKIERNICZY Z COUPLEREM I TYLKAMI Łącznik (adapter, coupler) pozwala zamienić metalowe tylki przy używaniu tego

Karo in the Kitchen
Tort z brzoskwiniami i polewą z nutelli oraz I urodziny bloga. 182

BRZOSKWINIAMI I POLEWĄ Z NUTELLI. Składniki: Ciasto: 6 jajek 140 g cukru pudru 4 łyżki oleju słonecznikowego 100 g mąki pszennej tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 70 ml mleka 3,2% 250 g masła 15 g cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 100 g mleka w proszku 170 g brzoskwiń z puszki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Gruszkowo - kawowa Fantazja 194

może z dodatkiem ajerkoniaku  ?  hmmmm Można poeksperymentować :) Składniki : Biszkopt czekoladowy : 6 jajek (oddzielnie białka i żółtka ) 1 szklanka cukru 3 łyki oleju 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (drobnego proszku ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu rumowego Białka ubić na sztywno , dosypywać porcjami cukier i nadal ubijać , dodać żółtka , olej . Przesiać

Malinowa Kawiarenka
Syrniki - rosyjskie twarogowe placuszki 6867

pyszne danie robi się bardzo szybko, bo wystarczy 20 minut i mamy pyszne, słodkie danie dla naszych dzieci na śniadanie, deser lub kolacje. A i dla nas z kubkiem kakao będzie to powrót do smaków dzieciństwa. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort Mleczna czekolada z karmelem 177

śmietanki kremówki Czekoladę rozpuścić, wystudzić. Śmietankę ubić. Letnią czekoladą rozprowadzić serek, Następnie całość delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką.  Czekoladowy karmel - 1 tabliczka czekolady gorzkiej ( min. 60 % kakao ) - 0,5 puszki masy kajmakowej ( u mnie 1/2 z 430 gr ) Czekoladę rozpuścić, ciepłą wymieszać z masą kajmakową.  Nasącz do biszkoptu: - 0,5 szklanki zimnej wody - sok z 1/4 cytryny

kawawszklance
Czekolada plastyczna (receptura + instrukcja wykonania róży ) 182

Następnie delikatnie podważając kwiat ( np. patyczkiem do szaszłyków ) należy go wyjąć. Formujemy palcami płatki delikatnie je wywijając na zewnątrz. 5. Aby nadać kwiatowi głębi można nanieść między płatki odrobinę kakao, bądź jak zrobiłam to w  tej róży ( klik )  brzegi podkreślić odrobiną barwnika spożywczego. 6. Oto gotowa róża. Wbrew pozorom wykonuje się ją szybko, a zaręczam, że jest niebanalną

kawawszklance
#JedzJabłka lub #EatPolishApples 144

szklanki suszonej żurawiny szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz na polewę: 70 g masła, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki wody, 3 łyżki kakao Jabłka obrać i pokroić na drobne kawałeczki. Zasypać cukrem w dużej misce i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie dodawać po kolei, MIESZAJĄC DREWNIANĄ ŁYŻKĄ (uwaga, Babcia Tosia

Patchwork
Orzeszki z kremem "Bueno" 533

przez około 15min. Zimne połówki ciastek napełniać kremem i składać po dwie. Obtaczać w cukrze pudrze zmieszanym z cukrem waniliowym  ( można dodać też ciemne kakao). Najlepsze są następnego dnia (jeśli jakieś zostaną

Maślane ciasteczko
Muffinki szarlotkowe 117

zawiera mleko i całe jajka. Bardzo smaczne i mięciutkie, zachęcam do spróbowania! 2 szklanki maki 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 3 jabłka cynamon kardamon  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki suche wymieszać. Składniki mokre również wymieszać i dodać do składników suchych. Wymieszać niezbyt

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Prosty czekoladowy bananowiec 160

owocami i nerkowcami, bez dodatku cukru. Bardzo proste w wykonaniu i pyszne w smaku. Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej (może być razowa), - 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej, - 2 łyżki kakao lub karobu, - garść suszonych owoców (użyłam rodzynków, czereśni, jabłka), - garść pokrojonych nerkowców, - 4 bardzo dojrzałe banany, - 1/3 szklanki oleju, - 1/4 szklanki wody. Wykonanie: Banany zmielić blenderem na gładko. W misce

Co na wege obiad?

Proponowane wyszukiwania