Letni deserek 193Dobry deser o smaku letnich owoców Składniki: - 2 galaretki czerwone (malina truskawka takie ja miałam ) - 1 ,5 szklanki owoców jeżyny maliny truskawki - 1 kubek śmietany 30 % 330 ml - 1 opakowanie śmietan fix - 1 łyżka miodu płynnego Sposób przygotowania 1. - galaretki rozpuścić w 300 ml wody po ostygnięciu podzielić galaretkę na połowę. 2. - Do owoców dodać miód i zmiksować blenderem dodać
W królestwie smaków Beaty
Koktajl wieloowocowy 184Pyszny koktajl nawet zimą można cieszyć się jego smakiem Składniki - 1 l mieszanych owoców truskawki,maliny jeżyny poziomki (miałam mrożone ) - 1 banan - 1/2 l kefiru - 1/2 l mleka - 3 łyżki miodu Sposób przygotowania 1. - owoce rozmrozić dodać pokrojonego banana mleko kefir oraz miód wszystko razem zmiksować blenderem w razie potrzeby dosłodzić
W królestwie smaków Beaty
CHŁODNIK Z MARCHEWKI I MELONA 177kawałki i sok z limonki. Miksujemy. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i jeśli nam za kwaśne się wydaje to miodem. Dodajemy kilka listków tymianku. Podajcie go z malinami i jeżynami. Smacznego! Post CHŁODNIK Z MARCHEWKI I MELONA pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchen
Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 219się zaledwie szczegółami. Do rødgrød med fløde , czyli po prostu rzadkiego, czerwonego kisielu ze śmietaną, nadają się wszystkie czerwone lub czerwonawe owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, czereśnie, a także rabarbar. Zasada jest jedna - ze słodkimi koniecznie należy zestawić kwaśne, żeby deser nie wyszedł mdły. Najczęściej kisiel zagęszcza się odrobiną mąki ziemniaczanej, ale widywałam też wersje
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody brzoskwiniowe na patyku 173trzeba do nich specjalną foremkę, ale teraz łatwo je kupić w wielu sklepach. Składniki /na 6 lodów/: 4 brzoskwinie 1 mały jogurt naturalny 1 łyżka miodu garść jeżyn lub innych owoców jagodowych Czytaj dalej... Artykuł Lody brzoskwiniowe na patyku pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku
Tort czekoladowo-śmietanowy. 214masę śmietanową. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową, startą czekoladą lub bitą śmietaną. Ja dodatkowo na cieście ułożyłam rajskie jabłuszka smażone w syropie (przepis tutaj ), a do masy śmietanowej dodałam kilka jeżyn. Całość wyszła pysznie! Polecam
Rozpustne gotowanie
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 348się rodzajem wykorzystanych owoców: Juniper berry, Jazbay oraz Snowberry. Z wyglądu wszystkie trzy z powodzeniem można zaliczyć do grupy owoców jagodowych, także zamiennie można użyć borówek, jagód, porzeczek, malin, jeżyn, truskawek czy poziomek. My wybraliśmy borówki, ale możecie też pomieszać kilka różnych odmian. W grze receptura ciasta składa się z masła, mąki i owoców; od siebie dodaliśmy tam tylko cukru
Nerds Kitchen
Brownie na wypasie 193rosnących już malin nieznanego rodzaju i malin czarnych (nazywanych przez moją babcię poetycko "kaszankami") dosadziliśmy kilka malin polek (bo wydały się nam najbardziej uniwersalne), jedną malinę żółtą i jeżynę bezkolcową. I tak nasze malinisko zaczęło nabierać rozpędu. W tym roku zbiór był już całkiem konkretny. Może jeszcze nie doczekaliśmy się takiego gąszczu, jaki swojego czasu miał mój dziadek
les mirabelles
Proste lody brzoskwiniowe 222błyskawiczne lody. Polecam też przepis na błyskawiczne lody truskawkowe , przygotowywane z mrożonych truskawek, jogurtu i miodu. Jeśli chcemy zamrozić większa partię owoców to polecam zamrozić pojedyncze owoce (truskawki, maliny, jeżyny) lub pokrojone na kawałki (banany, brzoskwinie, morele), aby się nie stykały, potem je zsypać razem do woreczka i wyciągać owoce partiami, tyle ile jest nam potrzebne w danej chwili. Lody
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z owocami 218przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 250 g mascarpone, 200 ml śmietany 30% lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, 300 g herbatników, 100 g masła, 600 g owoców ( maliny, truskawki, jeżyny, borówki) 1 galaretka (cytrynowa, agrestowa lub kiwi) Wykonanie: Galaretkę rozrabiamy w szklance gorącej wody. Herbatniki kruszymy i dokładnie mieszamy z masłem. Gotową masę przekładamy do formy na tartę o średnicy
Passion of Cooking
Koktajl jagodowy na maślance 152maślankę mrągowską. Więcej nie tylko koktajlowych inspiracji: Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Truskawkowy koktajl na maślance Woda ogórkowo - cytrynowa Koktajl jagodowy na maślance Przygotowanie: 1 litr maślanki mrągowskiej 400 g jagód miód
Moja smaczna kuchnia
Amerykańskie naleśniki z jeżynami 146Coś w sam raz na syte śniadanie. Puszyste naleśniki w amerykańskim stylu przekładane serkiem i świeżymi jeżynami. Historia amerykańskich naleśników sięga XVII wieku, kiedy osadnicy Holenderscy wprowadzali swoją kuchnię na nowym kontynencie. W odróżnieniu od najpopularniejszych w Polsce dość cienkich naleśników, te są grubsze i bardziej puszyste
Milion Smaków
Pastelowy sernik z herbatą matcha 248płatkami kokosa, wiórkami białej czekolady, lub innymi ulubionymi ozdobami. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Podawać sam lub z owocami, świetnie pasują maliny, truskawki, czy jeżyny. Smacznego
DefinicjaSmaku
Fasolowe babeczki z kremem szpinakowym i owocami 195łyżeczka cynamonu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia mały banan pół dojrzałego mango 0/5 pomarańczy nektarynka 120 g młodego szpinaku dowolne sezonowe owoce np. poziomki, truskawki, maliny, jeżyny i jagody opcjonalnie mięta do ozdoby Fasolę dzień wcześniej namaczamy w zimnej wodzie (3 razy więcej wody niż fasoli). Na następny dzień lekko solimy i na małym ogniu gotujemy
Mienta blog