kwiaty. A to nasz ciekawy wrzos- biały i różowy na jednym krzaczku. Gailardia ma swój rok. Goździk nie tylko doszedł do siebie po suszy, ale jeszcze zakwitł. Tradycyjnie już- jeżyna, która nie dojrzeje. Za nic nie mogę spamiętać jak się ten gościu nazywa. To jakiś wiciokrzew. Wymyślił sobie, że wiosna. A na grządkach brukselka mutuje (no cóż, nie wyszło
les mirabellesjogurtem albo jeść prosto z torebki . Składniki: -kiełkowana polska kasza gryczana - daktyle - rodzynki - kiełkowany slonecznik -kiełkowana kasza jaglana - owoce leśne 8% (polskie owoce aronii , polskie czarne jeżyny ,żurawina) -kiełkowane siemię lniane - kiełkowana szałwia hiszpańska - kiełkowany amarantus - surowiec BIO Jak widać same zalety posiadają Gryczanki , nie dość że smaczne to i jeszcze zdrowe . " Raw znaczy surowy. Technologię
Różowa kuchniaforemki resztą ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. pół godziny. Muffiny są wilgotne w środku. Najlepiej smakują po lekkim ostudzeniu. ----------- Podobne: Pasteis de nata Muffiny z jeżynami
Weekendy w domu i ogrodzieugotowanych ziemniaków 100 g cukru 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki soli nadzienie: 1 łyżka śmietany 2 kwaśne jabłka 1/2 łyżeczki cynamonu 150 g owoców jagodowych (u mnie jagody i jeżyny)\ 3 łyżki cukru trzcinowego kruszonka: 50 g masła 100 g maki pszennej 50 g cukru kilka kropli esencji waniliowej Drożdże rozrabiamy z łyżeczka cukru, kilkoma łyżkami ciepłego mleka
Dzieje kuchennej Wiewióryszklanki cukru pudru łyżka cukru wanilinowego Dr. Oetker 10 dkg masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr. Oetker 1 łyżka mleka 12 malin (mogą też być borówki lub jeżyny) Do dekoracji: 250 ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 Śmietan Fix Dr. Oetker dowolne posypki cukrowe Przygotowanie: Masło roztopić w rondelku na wolnym ogniu. Żółtka utrzeć
Kulinarne Inspiracjejajko 2 żółtka 200 gram masła szczypta soli Na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1,5 tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię i wstawić na minimum 30 minut do lodówki
Gotowanie, czyli hobby dla każdegojest to jogurt naturalny lub grecki, do tego domowa granola lub ulubione musli, które kupuję w Rossmannie (dobra kaloria), do tego pół łyżeczki płynnego miodu i sezonowe owoce (maliny, jeżyny, wcześniej truskawki, teraz śliwka, banan, brzoskwinia). W pracy piję też dużo wody, w domu już gorzej :) LUNCH (godz. 13.30 - 14.00) Nie przepadam za tym słowem, ale ono najlepiej oddaje
bistro mamarzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich jak:maliny,borówki,jeżyny czy truskawki mrożonych owoców nie rozmrażaj! Potrzebne burżujskie przedmioty:tarka, mikser... Jeśli nie masz - idź się zapożyczyć do współlokatora/sąsiada wzamian za kawałek ciacha Wykonanie kruchego ciasta
Fiolka w kuchniwanilią (ksylitol zblendowałam z laską wanilii i przesiałam przez sitko - używam go do kawy, albo właśnie do owsianki) 1brzoskwinia lub nektarynka 1 łyżka borówek (mogą być też jeżyny) 1 łyżeczka płatków migdałowych Przygotowanie: Płatki owsiane wrzucić do rondelka, zalać zimnym mlekiem, dodać cukier waniliowy i zagotować wszystko. Odstawić- u mnie to moment na szykowanie się do pracy
Kulinarne Inspiracjedodatek mixu owoców spowodował, że mamy pyszny owocowy deser na śniadanie. Wykorzystujemy owoce sezonowe, ten akurat pudding przygotowałam jak były jeszcze porzeczki i poziomki, teraz można wykorzystać maliny czy jeżyny. Można też pudding barwić rozpuszczonym kakao, kawą, sokiem z buraków, kurkumą, czy barwnikami spożywczymi, doprawiać cukrem lub ekstraktem waniliowym, cynamonem, syropem smakowym. Świetnie smakuje też ze świeżymi owocami. Pudding chia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwysokości (u mnie foremki silikonowe). Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i odciąć góry babeczek. Krem: 500ml śmietanki 30%, 200g borówki amerykańskiej, 200g malin, 100g jeżyn, 100ml letniej wody. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. W osobnym naczyniu wymieszać wodę i gotową mieszankę na krem. Ubijać minutę na najwyższych obrotach. Od razu dodać do ubitej śmietany, krótko zmiksować
Z miłości do słodkościsię na dostarczaniu produktów do automatycznej identyfikacji i osób i samochodów oraz pracowników, myślę, że będzie mi to potrzebne w pracy, którą, mam nadzieję, niedługo podjąć ;) Składniki: 2 szklanki jeżyn 3/4 szklanki cukru szczypta soli 250 ml mleka 375 ml śmietany 30% Jagody zagotować z cukrem i solą, dusić na małym ogniu przez około 5 minut. Owoce rozgnieść widelcem, odłożyć
Domowa cukiernia Ewyszklanka brązowego cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanka oleju malinowego 450 g owoców leśnych( ja użyłam mieszanki którą miałam wcześniej zebraną czyli: jagody, maliny, jeżyny, truskawki, porzeczka) Masło kroimy w kostkę i zagniatamy z pozostałymi składnikami (ja to robię w mikserze). Ciasto dzielimy na 2 części, tylko tak aby jedna była większa. Każdą zawijamy
Panda i jej światpieczenia 1 łyżka soku cytrynowego Masa : 2 duże kubki śmietany 18% 2 cukry waniliowe ponadto: 2 galaretki - w zależności od użytych owoców - tutaj owoce leśne owoce sezonowe; tutaj jeżyny Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, cukier waniliowy, a następnie rozmieszane z sokiem z cytryny żółtka. Mąkę łączymy z kisielem
kgwjanczewo