jezyny - 1510 przepisów (strona:75/101)

mojemusli.pl - współpraca 133

jęczmienne, siemię lniane, amarantus ekspandowany. A jako  dodatki ... crunchy czekoladowe,  orzechy nerkowca, gorzka czekolada z Belgii, krówki, figi suszone, migdały (płatki migdałowe), nasiona chia i liofilizowane *  jeżyny. *liofilizacja owoców polega na suszeniu owoców ze stanu zamrożonego, dzięki czemu w niskich temperaturach nie ulegają degradacji ich najcenniejsze wartości odżywcze. Polecam wszystkim skomponowanie swojej mieszanki na stronie  mojemusli.pl

chili & sugar
KOKTAJL KOKOSOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I MIĘTĄ 147

każdy wypije aż do dna, a potem z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) WARSTWA JAGODOWA: * herbata miętowa ( Posti ) – 125 ml * owoce leśne : maliny, borówki, jeżyny – 3/4 szkl * miód – 2 łyżki WARSTWA KOKOSOWA: * herbata miętowa ( Posti ) – 125 ml * mleko kokosowe – 125 ml * kokos – 2 łyżki * miód – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: WARSTWA

Ostra na Słodko
Truskawkowy koktajl na maślance 144

zachęcam do truskawkowego deseru, bo sezon na te pyszne owoce nie trwa długo, a czekam cały rok! Zobaczcie także inne pomysły na koktajle: Koktajl bananowy z kiwi Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl truskawkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Truskawkowy koktajl na maślance Składniki: 1 litr maślanki 500 g truskawek cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Umyte

Moja smaczna kuchnia
Szarlotka na biszkopcie pod leśną kołderką 182

Składniki marmoladki jabłkowej: 1 kg jabłek 2 łyżki octu 1 szklanka cukru 2 galaretki cytrynowe Składniki na piankę: 2 galaretki z owoców leśnych 2 opakowania śmietany śnieżki Borówki lub jeżyny Wykonanie marmoladki: Jabłka kroimy w grubą kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy na parę godzin. Następnie wkładamy do rondla, wsypujemy cukier i smażymy na wolnym ogniu około godziny cały czas mieszając

Tradycyjna Kuchnia
Domowe lody owocowe 219

Któż nie uwielbia lodów? :) u mnie domowe, owocowe- leśne ! Składniki: 15 dag czerwonych porzeczek 15 dag jeżyn 15 dag  żurawiny 30 dag cukru 1 białko 1 szklanka śmietanki kremówki Wykonanie: Owoce przetrzeć ( mogą być wcześniej  zamrożone) następnie cukier zagotować w jednej szklance wody. Gdy syrop ostygnie wymieszać z owocami. Dodać białko, śmietankę i jeszcze raz dokładnie wymieszać . Wlać

Tradycyjna Kuchnia
Śniadaniowe placuszki z płatkami owsianymi 155

ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek (możemy smażyć pod przykryciem lub bez, jak nam wygodniej się potem przewraca) gotowe placki polewamy miodem lub przekładamy musem owocowym, ja podałam z jogurtem, jeżynami w syropie i miodem ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dziecinnie proste desery 1276

cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy

Moja smaczna kuchnia
Korsarz 204

200g czekolady gorzkiej 2 łyżki koniaku 4 łyżki wody mineralnej 30g masła 3 jajka 55g cukru 125 ml śmietanki oraz puszka masy kajmakowej 500g malin (można użyć również porzeczek, jeżyn lub wydrylowanych wiśni) Sposób przygotowania: Kruche ciasto: Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Masło i smalec siekamy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i kakao. Ubijamy białko jajka, dodajemy

Pyry na Gaz
Truskawkowy koktajl z bananem i miodem 177

tylko mam ochotę na coś pysznie orzeźwiającego i owocowego zabieram się za koktajl. Na zdrowie! Na blogu znajdziecie również inne, owocowe koktajle: Koktajl bananowy z kiwi Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl truskawkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowo-bananowy z miodem na maślance Składniki 2 szklanki maślanki 1 banan garść truskawek miód do smaku Przygotowanie: Umyte

Moja smaczna kuchnia
Naleśniki korzenne z mąki razowej z bitą śmietaną i truskawkami 198

prostym przepisem, a składniki zazwyczaj są w naszych domach. Jako świetnym uzupełnieniem jest bita śmietana i truskawki, jednak możecie użyć innych owoców np. borówek, malin, czy jeżyn.  Składniki: 80 g mąki razowej 40 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika  0,5 łyżeczki cynamonu szczypta mielonych goździków 2 jajka

Niezły Młynek
Tarta jaglana z jagodami bezglutenowa 105

wspaniale komponują się z serowo-śmietanową masą kremową. Całość udekorowana została sezonowymi owocami, w moim przypadku jagodami, ale z powodzeniem sprawdzą się też maliny (których także odrobinę użyłam) lub jeżyny

Milion Smaków
Koktajl Owocowy 227

miksem owoców, bananem, sokiem jabłkowym i syropem klonowym do smaku. Cudownie pyszny koktajl. Polecam. Składniki na 2 duże szklanki: 1 banan 140 g mix owoców mrożonych (jeżyny, borówki, truskawki, maliny) sok jabłkowy* syrop klony lub miód do smaku* Banana obieramy, kroimy, wrzucamy do blendera. Dodajemy owoce mrożone, sok jabłkowy (ja dałam około 400 ml) i syrop klonowy lub miód (dałam

Made By Mom And Son
Cortijo de Trifillas - CT – nowy producent w Winestory. 150

monastrell, 50% syrah) cena: 34.00 zł. W kieliszku piękny, głęboko czerwony intensywny kolor. W nosie dominują przyjemne, świeże owocowe aromaty z leciutkim pieprzem. W smaku śliwki, porzeczka i jeżyna. Wino bardzo przyjemnie zrównoważone z przyjemnymi delikatnymi taninami. Uniwersalne do sałatek i lekkich dań, choć pite samo (tak było w naszym przypadku) smakuje naprawdę dobrze. W tej cenie kupować i degustować

królestwo garów
Zdrowe muffinki z owocami 177

syropu z agawy, 1 jajko, 310 ml maślanki (1 i 1/4 szklanki), 80 ml oleju (1/3 szklanki) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego / 1/2 łyżeczki pasty waniliowej, 1 szklanka owoców - malin, jeżyn, u mnie mrożone czerwone porzeczki, dodatkowo - płatki owsiane, cukier trzcinowy W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki - mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy. W drugiej mieszamy

Plate of Joy
Placek drożdżowy na maślance z owocami 332

nowo <3 Dziś przedstawiam przepis na ciasto drożdżowe przygotowane na maślance z dodatkiem drobno pokrojonego rabarbaru, ale oczywiście możecie go zastąpić innymi owocami, na przykład truskawkami, jagodami lub jeżynami. Ciasta wychodzi bardzo dużo, więc jeżeli nie macie 10 osób do wyżywienia, to polecam je przygotować z połowy składników :) Najlepiej smakuje jeszcze trochę ciepłe. Swój piękny żółciutki kolor zawdzięcza dodatkowi

My Culinary Art