jezyny - 1510 przepisów (strona:78/101)

SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 203

lubi mniej/bardziej słodkie to zmienia ilość),- 2 budynie malinowe,- cukier wanilinowy,- mleko w proszku - do zagęszczenia i nadania kremowego smaku,- pół śmietany 30%- Maliny 1 litr,- można dodać odrobinę jeżyn,- trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania")Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj!WYKONANIE:1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch. Stopniowo

Wypisz Wymaluj
GOFRY MIGDAŁOWE, AMARANTUSOWO-OWSIANE - BEZGLUTENOWE... dżemem malowane. 240

owocowy smak (+ kawałki owoców) prezentowały się wybitnie. Zresztą... warto spróbować :)ŁOWICZ - OWOCE LEŚNE: W (nie bez powodu) poręcznym słoiczku kryją się kawałki takich owoców jak: truskawki, maliny, jeżyny, borówki. Gdy delektujemy się tym smakiem, przenosimy się na smaczny spacer po lesie w słoneczny dzień (mimo, że teraz za oknem szaruga, a temperatura bliska 0).ŁOWICZ - TRUSKAWKA Z CZARNYM BZEM

Wypisz Wymaluj
KIR 182

bezpiecznie jest poprzedzić słowem: domowy, abyśmy nie zostali zlinczowani  przez smakoszy za sprofanowanie koktajlu ...  Składniki: białe musujące lekkie wino Crème de Cassis Liqueur kilka malin i jeżyn Wykonanie:W wysokich kieliszkach mieszamy schłodzone wino  z likierem w proporcjach 3:1. Dekorujemy owocami. Pijemy zaraz po przyrządzeniu

Walijskie Pichcenie
ETON MESS 215

został on zmiażdżony przez biegającego ...  labradora :)  Pozbierano co się dało i tak powstał ten słodki, pyszny  bałagan :)  Oczywiście tradycyjne truskawki możemy zastąpić innymi owocami: borówkami, jeżynami, malinami a nawet kiwi. Nie będzie klasyki, ale ... na pewno będzie równie smacznie. Składniki: truskawki pokruszone bezy 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru dla miłośników bardzo słodkiej wersji

Walijskie Pichcenie
JEŻYNOWY SORBET 216

pyszny sorbet znalazłam kiedyś na stronie Uroda i Zdrowie  ... Wersja z jogurtem zaciekawiła mnie. Musiałam go jak najszybciej przyrządzić :)) Składniki:  400 ml wody  250 g jeżyn  1 cytryna  125 g naturalnego jogurtu bez cukru  200 g cukru Przygotowanie:  Przygotować syrop z wody i cukru. Odstawić i ostudzić. Do ostudzonego syropu dodać

Walijskie Pichcenie
Truskawkowe smoothie 199

opakowanie mrożonych truskawek, które wsypujemy do blendera, dodajemy jogurt naturalny i kilka łyżek cukru (lub miodu). Możecie urozmaicić swoje smoothie innymi owocami, np. bananem, zaś w sezonie malinami, jagodami, jeżynami, brzoskwiniami, ... lub kilkoma łyżeczkami dżemu, ale należy uważać, by nie stanowił bazy deseru i ostrożniej wówczas dozować cukier. Gdy owoce są bardzo zmrożone, jaku użyte przeze mnie nie mieszają się

Taste Of My Day
Nalewka z malin z dodatkiem miodu 243

malin 1,5 kg cukru 5 pełnych łyżek miodu 1,5 litra wódki czas Wykonanie: Maliny przekładamy do minimum 5 litrowego słoja. U mnie zbłąkało się kilka jeżyn, dodałam je jako urozmaicenie :) Owoce zasypujemy cukrem, dodajemy miód i odstawiamy słój na 24 godziny. W tym czasie maliny "puszczą" sok :) Jak widać na zdjęciu poniżej, w słoju jest dużo soku, czyli

Taste Of My Day
Bomba witaminowa - ulubiony koktajl P. z selera naciowego 246

żyny do dekoracji i skonsumowania w trakcie ;) Seler oraz kiwi miksuję razem i nie dodaję do tego wody (spotkałam się też z taką wersją owego koktajlu). Przystrajam malinami, bazylią, jeżynami - czymkolwiek chcecie ;)  Moje rady: Im bardziej dojrzałe są owoce kiwi, tym słodszy jest koktajl i tym mniej czujemy smak selera podczas jego spożywania ;) Proporcje możecie zmieniać dowolnie. Ja polecam

WeAreCrazy
Leśny Raj! 118

Czesc!  Mam dzis dla Was smaczny koktajl na te upalne dni!  Jeżyny Banan Płatki Owsiane Jogurt Naturalny Do posypania: Żurawina Wiorki kokosowe

Chocolate Stop Tempting
Koktajl jeżynowy 129

Uwielbiam koktajle z każdymi owocami Koktajl jeżynowy SKŁADNIKI: jeżyny - 350 g cukier - 6 łyżek jogurt naturalny - 1 l listki mięty  PRZYGOTOWANIE: Uwielbiam koktajle z każdymi owocami. Owoce przebrać umyć, osączyć na sicie. Następnie wsypać owoce do malaksera, dodać cukier i jogurt naturalny.  Przelać koktajl jeżynowy do wysokich szklanek. Schłodzić w lodówce.  Przed podaniem udekorować listkami mięty

Kuchnia Danusi
Nalewka z czarnego bzu 169

Pyszna nalewka z owoców czarnego bzu z dodatkiem liści wiśni, które dodają fajny posmak... owoce czarnego bzu można zastąpić jeżynami, malinami, aronią lub zrobić mieszaną nalewkę, np. malinowo-jeżynową...Polecam także wypróbowanie przepisu na nalewkę malinową, porzeczkową, miętową, aroniową i wiśniową.  Składniki: 1,5 kg owoców czarnego bzu, 120 liści wiśni, 1 kg cukru, 0,75 l spirytusu

Aga w kuchni
Muffinki, babeczki, pralinki 253

Babeczki kajmakowe   Babeczki z jabłkami   Babeczki z borówkami Babeczki z malinami i jeżynami Małe szarlotki Mini serniczki Muffiny jogurtowe z konfiturą Muffinki marchewkowe Muffinki czekoladowe Muffinki orzechowe Muffinki piernikowe Muffinki serduszka Muffinki z colą Muffinki jogurtowe z konfiturą malinową Muffinki z kurczaka Serowe babeczki z konfiturą Szybkie babeczki- serniczki Kartofelki marcepanowe Kokosowo- owsiane trufelki Pralinki raffaello Trufle rumowe

Aga w kuchni
Sernik z ricottą. 240

warstwy folii aluminiowej. Wstawiamy do głębokiej brytfanki, zalewamy wrzącą wodą do 1/2 formy i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 60-70min.  Zamrożone jeżyny umieszczamy w rondelku, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min.  Po tym przecieramy przez sitko lub miksujemy w blenderz. Sernik serwujemy polany sosem i udekorowany

Kuchnia Łukasza
Mus czekoladowy z owocami 368

bardzo efektowny. Mus czekoladowy z owocami: 4 białka 1 szczypta soli 2 łyżki cukru 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki mrożonych owoców (malin, borówek i jeżyn) Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru, ubijamy aż cukier się rozpuści. Połamane kostki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
86.Jesienna symfonia: czyli pieczone na dyni i chili polędwiczki z dorsza, chrupka panierka, camembert i świeża kolendra! 267

jesień da się lubić (a nawet kochać!). Nie da się ukryć, że jesienią może być bardzo smacznie, bo na straganach roi się od wspaniałych dobroci tj. dynia, cukinie, kabaczki, jeżyny, dorodne papryki,chilli i soczyście dojrzałe pomidory! Nie zapominając o leśnych grzybach! (: Tak więc urozmaicajmy sobie jesień i sprowadzajmy ją na talerz, gdyż jej barwy są niezwykłe

Symfonia Smaków