jezyny - 1510 przepisów (strona:60/101)

Urządzenie do sorbetów Ariete Sorbet Maker 632. 122

standardowo) zdrowego śniadania. Sami zobaczcie, jak się prezentował :) Sorbet w trakcie powstawania...  ... i efekt końcowy! Sorbetu użyłam jako dodatku do nocnej owsianki z lnem, malinami, arbuzem i jeżynami *** Jeśli zainteresował Was ten sprzęt, możecie zamówić go na stronie oficjalnej dystrybutora: lub w sklepach internetowych ze sprzętem AGD. Mieliście kiedyś do czynienia z tego typu sprzętem? Dajcie znać w komentarzach

Poranek na słodko
Ciasto jogurtowe z owocami 140

obtoczenia owoców 400 g jogurtu greckiego 150 g cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców (truskawek, borówek, malin lub jeżyn) lukier: 3 łyżki cukru pudru + 1 łyżka wody Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodać jogurt i miksować jeszcze

Bullio
Mus malinowy 396

maliny przekładam na sito i przecieram tak długo aż zostaną same pestki. Mus wkładam do słoików,zakręcam i pasteryzuję 15 minut. W ten sam sposób robi ę mus z jeżyn

Kolorowa kuchnia Elki
Ocet malinowy 120

Ocet malinowy jest doskonałym dodatkiem do sałat, dressingów i marynat. Ocet owocowy można przygotować z malin, truskawek, jeżyn, czarnych porzeczek, jagód. Owoce nadają kolor i aromatyzują ocet. Po dłuższym przechowywaniu kolor octu owocowego, traci nieco intensywność, ale nadal jest pyszny. Octem malinowym skrapiam sałaty lub dodając trochę oliwy robię aromatyczny dressing do sałatek warzywnych. Składniki: 3/4 szklanki malin ocet jabłkowy

Codziennik Kuchenny
Mini Pavlova, na Urodziny Bloga. 104

skrobi ziemniaczanej 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego 1 szkl. śmietany kremówki 30% do przybrania - listki mięty i owoce (truskawki, borówka amerykańska, maliny, jeżyny) Przygotowanie Schłodzone  białka i szczyptę soli ubić na pianę. Następnie dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać. Gdy piana będzie bardzo sztywna, gęsta i błyszcząca, dodać skrobię ziemniaczaną

Codziennik Kuchenny
Czekoladowe ciasto ze śliwkami i białą kruszonką 167

każdym dniem na straganach ubywa śliwek, trzeba się spieszyć, aby zdążyć jeszcze upiec ciasto ze śliwkami. Niedługo też skończą się jeżyny, maliny i grzyby. Coraz więcej z kolei orzechów, brukselki, dyń - tych malutkich Hokkaido i tych o gabarytach dużej piłki lekarskiej. Pojawiają się już pomarańcze, lecz na te najsłodsze trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Październik, to taki miesiąc, kiedy gdzieś

Posadzone i zjedzone
Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem 105

koniecznie! ;) * SKŁADNIKI na 1 porcję Smoothie: 1 banan 1 awokado garść liści jarmużu lub szpinaku 200 ml mleka kokosowego 1 łyżka młodego jęczmienia Dodatki: figi suszone amarantus ekspandowany świeże jeżyny jagody goji banan * PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki na smoothie zmiksuj blenderem na gładko. Przelej do miseczki i podawaj z ulubionymi, bądź wybranymi przeze mnie dodatkami. Smoothie bowl najlepiej smakuje po schłodzeniu

Food Square
Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 126

budyń śmietankowy 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 1 żółtko Dodatkowo: duża puszka brzoskwiń w zalewie dowolne miękkie owoce (truskawki, maliny, jeżyny, jagody) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej w zamrażarce

Świat Ciasta
Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 147

śmietanki kremowej 30% 250 g serka mascarpone 100 g ksylitolu lub drobnego cukru  30 g żelatyny 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri free 600 g mieszanych owoców leśnych ( jeżyny, borówki, maliny, truskawki)  2 galaretki malonowe lub truskawkowe Jogurt, serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone. Galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia. Tortownicę ( u mnie

Kuchnia bezglutenowa
Tort bezowy z owocami leśnymi 170

mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kawy mielonej 1 łyżeczka likieru kawowego lub ew. łyżeczka kawy rozpuszczonej w łyżce wody dekoracja: świeże owoce sezonowe: u mnie jeżyny, truskawki, maliny, borówka Beza: Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 okręgi o średnicy około 20 cm (ja po prostu odrysowałam miseczkę). Białka ubij mikserem na sztywno

Kuchnia bezglutenowa
Torcik bezowy z kremem kawowym 144

soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 250 g serka mascarpone 350 g śmietanki 30% 1 łyżeczka kawy mielonej 4 łyżki cukru pudru ok. 350 gram kwaskowych owoców: jeżyn , borówek, poziomek Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą średniego talerza o średnicy ok. 18-20 cm narysuj kółka. W misie miksera ubij na sztywno białka ze szczyptą soli

Kuchnia bezglutenowa
“Dzika spiżarnia” – recenzja 128

dzikiego stylu, blogerem i autorem rapujących hitów na Youtubie np: Nie jedz, jeśli nie wiesz co to jest. Skąd brać dzikie plony? Najlepsze są zdziczałe drzewa i krzaki owocowe (jeżyny, porzeczki, jabłka), które nie rosną przy drodze i nie mają kontaktu z pestycydami. W Stanach ludzie mają na trawniku zdziczałą jabłoń, a kupują jabłka w supermarkecie, bo te dzikie

Ugotowane pozamiatane
Jesienny sernik z figami 172

kolorowym, szeleszczącym dywanem; coraz krótsze dni i długie wieczory zachęcajce do umoszczenia się w wygodnym fotelu pod ulubionym kocem, a także gruntowne zmiany na straganach. Ostatnie późne odmiany malin, jeżyny i morele ustępują miejsca dyniom, gruszkom, jabłkom, śliwkom i, oczywiście, figom. Te ostatnie, ciągle jeszcze dość drogie, stają się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Dla mnie nie była

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pobudzający koktajl na dzień dobry 125

language:EN-US;} Koktajl buraczano-porzeczkowo-cykoriowy Składniki – 2 porcje (duże): Banan – 1 sztuka Burak – 1 sztuka Czarna porzeczka (mrożona lub świeża) – 1 szklanka – porzeczkę można zastąpić malinami lub jeżynami Mleko – 1 szklanka Cykoriada instant z jagodami – 2 łyżeczki Wykonanie: Kawę zaparzyć w małej ilości wody (około 150 ml), a następnie przestudzić. W mikserze zmiksować banana, buraka, porzeczkę, mleko

Kuchnia Bon Appetit
Lunch do pracy 156

już musi być kanapka, spróbujcie z pastą z awokado, zawsze to coś innego. Zapewniam, że dobry lunch do pracy może odmienić cały dzień. Sałatka z Łososiem Sałatka z jeżynami i boczkiem Sałatka z jajkiem i awokado Sałatka w słoiku z ryżem Sałatka z ciecierzycą i fetą Pasta z awokado do kanapek

Pink Envelope