tylko mąka ziemniaczana, cukier, woda no i owoce. Zimą korzystam z mrożonych owoców lub wykorzystuję owoce z kompotu. Składniki: 1 litr wody 600-700 g owoców (maliny, jeżyny, borówki) 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny jogurt naturalny Przygotowanie: W jednej szklance zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną
Ala piecze i gotujePowstały krem wstaw do lodówki (2 h) , musi być ścięty tak w 2/3 zanim położysz go na spód ciasta. Frużelina, czyli ostatnia warstwa: około 400 g owoców (maliny, wiśnie, jeżyny) 50 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej 10 g agaru trochę soku z cytryny (łyżeczka) Owoce umieść w rondelku, zasyp cukrem i zagotuj. Do mąki ziemniaczanej dodał łyżkę wody
greenscarfłyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl wody 200 g kamyczków czekoladowych 3 galaretki krystaliczne 1300 ml gorącej przegotowanej wody sezonowe owoce - maliny, jeżyny, borówki Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
Ala piecze i gotujeSkładniki; 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,i owoce jakie chcesz...ja dodałam jeżyny . Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką ,nie mikserem. ,wylać do blaszki 20x20
Anioły w kuchnimąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g cukru (2/3 szklanki) 300g jogurtu naturalnego 2 jajka 100 g oleju (pół szklanki) szklanka owoców świeżych lub mrożonych (dałam maliny i jeżyny) Przygotowanie Mąkę ryżową przesiewamy do miski. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier. Następnie dokładamy jogurt naturalny, olej i jajka. Całość dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż uzyskamy jednolitą masę
e-PrzepisyKulinarneokoło 300 g wiśni świeżych lub mrożonych ( mrożone należy wcześniej rozmrozić i osączyć na sicie ); zamiast wiśni mogą być owoce z puszki lub inne miękkie owoce sezonowe ( np. maliny, jeżyny, czereśnie, borówki amerykańskie, jagody ) około pół szklanki płatków migdałowych Wykonanie: Kruchy spód: Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę, dodać żółtko, cukier puder, wodę oraz pokrojone w kosteczkę masło
Opowieści z piekarnikawypieków pół szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Na krem: 300ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 150g białej czekolady Dodatkowo: świeże owoce sezonowe: maliny, jagody, jeżyny Wykonanie: Biszkopt: żółtka oddzielmy od białek i ucieramy z połową cukru na jasny, puszysty krem. Pod koniec dodajemy wodę i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę
Smak mojej kuchnipiękny kolor tego soku 😍 Składniki: 350 g malin 125 g wody 150 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr 2 na 6-5 min przed końcem zmniejszyć temp
Gotowanie z pasjąciecierzycy 150 g gorzkiej czekolady o zawartości min 65% kakao 4 łyżeczki ksylitolu (może być inny cukier) kieliszek amaretto 200 g malin garść orzeszków lub migdałów dodałam też jeżyny, wiórki kokosowe i wiórki czekolady Czekoladę posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali. Odstaw do wystudzenia.(czekolada powinna być chłodna i płynna) Wodę z ciecierzycy ubij mikserem na pianę, następnie dodaj
coolinarnypapierowym. Do przekładania racuchów na talerz świetnie sprawdzą się małe łapki... ;-) Podawać posypane mielonym ksylitolem lub pudrem lub polane miodem i/lub z dodatkiem świeżych owoców (u nas ogrodowe: maliny, jeżyny i poziomki) Smacznego
Smaczne Zdrowekilka gałązek tymianku – oberwane listki 1 łyżeczka oliwy extra vergine do sera + 2-3 łyżeczki na grzanki 1 czerstwa bagietka 1 płaska łyżeczka soli czosnkowej owoce do podania: borówki, jeżyny
Karo in the Kitchenprzygotowujących garden party Składniki: owoce (np. truskawki, brzoskwinie, maliny, borówki) woda (np. mineralna lub źródlana) Wykonanie: Do pojemnika na lód (polecam silikonowe) nałożyć całe owoce lub kawałki owoców. Maliny, jeżyny czy borówki mogą być w całości, ale brzoskwinie czy truskawki już lepiej pokroić np. nożem Victorinox (#myVictorinox). Zalać wodą. Włożyć do zamrażarki. Podawać z wodą lub innymi napojami
Mania Wypiekaniasłodkiego sezonu na warzywa i owoce. Na straganach dominują słodkie pomidory, dorodne papryki, wybujałe cukinie, choć rabarbar, truskawki i czereśnie odeszły to ich miejsce zastępują cudowne jagody, maliny, jeżyny, borówki, morele, a za chwilę niezastąpione w późnoletnich wypiekach śliwki. Moja propozycja na nadchodzący weekend u schyłku wakacji to mocno czekoladowa tarta z borówkami, prosta i szybka w wykonaniu
Słodki Kompromisletnie śniadanie idealnie nadaje się omlet ze świeżymi sezonowymi owocami. Składniki: - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mleka - szczypta soli - 1 op. serka waniliowego - jeżyny i maliny - masło #MyVictorinox Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy mąkę, mleko i sól, wszystkie składniki łączymy trzepaczką. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą delikatnie mieszając. Na patelni
Kulinarne życiemega smaku! ☺️ Bardziej nadają się jako dodatek do np. owsianki, naleśników, pankejków, aniżeli jako samodzielny deser- no chyba, że w towarzystwie niesłodzonej bitej śmietany czy mnóstwem kwaśnych owoców tj. jeżyn, porzeczek, marakui itp., aby zrównoważyć słodycz. Moja propozycja podania to akurat dodatek marakui oraz pistacji, ale coś czuję, że jutro porcja tychże bananów wyląduje w owsiance... 😋 * banany- 3 szt. * cukier
Kraina Miodem Płynąca