jezyny - 1510 przepisów (strona:51/101)

RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 249

łyżka jogurtu naturalnego + mąką do podsypywania W/w składniki zagniatamy szybko w elastyczne ciasto, owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Dodatkowo: - sezonowe owoce: śliwki, gruszki, brzoskwinie, jeżyny, maliny, borówki, jabłka - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 2 płaskie łyżki cukru pudru Ciasto rozwałkuj na cienki blat, ułóż na blaszce do pieczenia, poukładaj owoce, pokrojone w cienkie plasterki. Tak jak tutaj

SMYKWKUCHNI
Ciasto z owocami na oleju 227

Składniki : 2 szklanki mąki tortowej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 7 łyżek oleju owoce- u mnie 1obrane jabłko, kilka śliwek, mała garść malin i jeżyn Przygotowanie : Całe jajka utrzeć z cukrem Dodać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia- utrzeć razem Dodawać po łyżce oleju i nadal ucierać do połączenia składników Wylać masę do natłuszczonej

Proste Potrawy
Murzynek orzechowy 210

jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi znakomite w smaku! Polecam też inne przepisy na murzynka: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Murzynek z serem Dodatek masła orzechowego z wyczuwalnymi kawałkami orzechów bardzo wzbogacił smak murzynka orzechowego. Składnik i na 2 małe keksówki murzynka orzechowego : 1 jajko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chałwowa jaglanka z owocami 218

szczypta soli 2 łyżki tahiny (pasta sezamowa, nadaje chałwowy posmak) (24 g) 2 łyżki syropu klonowego (lub innego) (20 g) szczypta cynamonu garść owoców leśnych (u mnie mrożone jeżyny) zmiksowanych na mus z 2 łyżkami mleka roślinnego garść malin do przybrania (60 g) 1 łyżka migdałów (15 g) Przygotowanie Kaszę jaglaną przepłucz kilkukrotnie gorącą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Zalej

Powiedz dietom nie
Drożdżówki z jeżynami 269

szklanka mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju szczypta soli cukier waniliowy zaczyn: 4 dkg drożdży + 1 łyżka cukru + 2 łyżki mąki i 1/4 szklanki … Czytaj dalej Drożdżówki z jeżynami

czarrna od kuchni
Chlebek bananowy z malinami 193

warzywneinspiracje.pl . Późne lato i początek jesieni to chyba najbardziej ciekawy sezon dla wielbicieli warzyw i owoców. Pojawiają się już pierwsze grzyby i dynie, są jeszcze maliny, borówki i jeżyny. Owoce te sprawdzają się najlepiej w prostych ciastach, do których zaliczam chlebek bananowy. Podstawową zaletą tego ciasta jest to, że nie wymaga użycia miksera czy innego sprzętu. Wystarczy miska, widelec, foremka

Smakowity Blog Kulinarny
Kisiel z owoców leśnych 162

Samodzielnie przygotowany KISIEL Z OWOCÓW LEŚNYCH ma tę ogromną zaletę,... Artykuł Kisiel z owoców leśnych pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kisiel domowy z owocami 175

tylko mąka ziemniaczana, cukier, woda no i owoce. Zimą korzystam z mrożonych owoców lub wykorzystuję owoce z kompotu.   Składniki: 1 litr wody 600-700 g owoców (maliny, jeżyny, borówki) 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny jogurt naturalny Przygotowanie: W jednej szklance zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną

Ala piecze i gotuje
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 220

Powstały krem wstaw do lodówki (2 h) , musi być ścięty tak w 2/3 zanim położysz go na spód ciasta. Frużelina, czyli ostatnia warstwa: około 400 g owoców (maliny, wiśnie, jeżyny) 50 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej 10 g agaru trochę soku z cytryny (łyżeczka) Owoce umieść w rondelku, zasyp cukrem i zagotuj. Do mąki ziemniaczanej dodał łyżkę wody

greenscarf
Ciasto z owocami i galaretką 2177

łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl  wody  200 g kamyczków czekoladowych 3 galaretki krystaliczne 1300 ml gorącej przegotowanej wody sezonowe owoce - maliny, jeżyny, borówki  Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

Ala piecze i gotuje
Ciasto ucierane z jeżynami 137

Składniki; 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,i owoce jakie chcesz...ja dodałam jeżyny . Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką ,nie mikserem. ,wylać do blaszki 20x20

Anioły w kuchni
Bezglutenowe ciasto jogurtowe z owocami 244

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g cukru (2/3 szklanki) 300g jogurtu naturalnego 2 jajka 100 g oleju (pół szklanki) szklanka owoców świeżych lub mrożonych (dałam maliny i jeżyny) Przygotowanie Mąkę ryżową przesiewamy do miski. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier. Następnie dokładamy jogurt naturalny, olej i jajka. Całość dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż uzyskamy jednolitą masę

e-PrzepisyKulinarne
Waniliowy sernik z wiśniami 195

około 300 g wiśni świeżych lub mrożonych ( mrożone należy wcześniej rozmrozić i osączyć na sicie ); zamiast wiśni mogą być owoce z puszki lub inne miękkie owoce sezonowe ( np. maliny, jeżyny, czereśnie, borówki amerykańskie, jagody ) około pół szklanki płatków migdałowych Wykonanie: Kruchy spód: Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę, dodać żółtko, cukier puder, wodę oraz pokrojone w kosteczkę masło

Opowieści z piekarnika
Tarta biszkoptowa z owocami 159

wypieków pół szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Na krem: 300ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 150g białej czekolady Dodatkowo: świeże owoce sezonowe: maliny, jagody, jeżyny Wykonanie: Biszkopt: żółtka oddzielmy od białek i ucieramy z połową cukru na jasny, puszysty krem. Pod koniec dodajemy wodę i miksujemy do połączenia składników.  Białka ubijamy na sztywną pianę

Smak mojej kuchni
sok malinowy - przetwory 201

piękny kolor tego soku 😍 Składniki: 350 g malin 125 g wody 150 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr 2 na 6-5 min przed końcem zmniejszyć temp

Gotowanie z pasją