Przepis na : deser
To ciasto smakuje rewelacyjnie, trudno się oprzeć przed sięgnięciem po kolejny kawałek Włożyłam do niego truskawki, ale mogą to być inne owoce: jagody, jeżyny, brzoskwinie. Można również użyć jabłek, które najpierw kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Składniki (u mnie duża blaszka): Ciasto 2 szklanki mąki pszennej kostka masła pół szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Ponadto 250 g truskawek (albo innych owoców) 3 białka szczypta soli pół szklanki cukru Przygotowanie Masło kroimy w ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...