jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:9/96)

"Zioła w domu, czyli jak dbać o zdrowie w zgodzie z naturą" - recenzja 138

hodowli ziół np. na balkonie, jakie rośliny najlepiej się do tego nadają, a także jak konserwować i przechowywać zioła. A także parę "przepisów" na naturalne kosmetyki. Opisane rośliny są również zaprezentowane na ilustracjach i zdjęciach, a sama książka jest naprawdę pięknie wydana i dobrze przetłumaczona. Znajdziecie tu zarówno rośliny znane, jak i takie, o których nigdy w życiu(...)mogliście jeszcze nie słyszeć ;)Polecam tę książkę wszystkim, którzy tak jak ja, nie lubią "faszerować się chemią". Dla mnie leki to "ostateczna ostateczność", nie łykam profilaktycznie specyfików z witaminą C, zamiast tego jem więcej owoców, a drobne przeziębienie wolę wyleczyć miodem, cytryną i czosnkiem. Producenci leków próbują nas przekonać, że bez ich tabletek nie damy sobie rady (czasami nawet

Kraina Tysiąca Smaków
Schab faszerowany śliwkami 214

łączy w sobie smaki słodkie i kwaśne, podobnie jak śliwki, wino i musztarda użyte do nadziania schabu. Jedną z wielkich zalet faszerowanych schabów jest to, że zwykle można je podawać zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno w charakterze przystawki. Schab z tego przepisu podaję najpierw na ciepło z pieczonymi ziemniakami z nutą cytryny(...)sałatami. Po ostudzeniu doskonale smakuje jednak również z pieczywem i tartym chrzanem. Schab faszerowany śliwkami 2015-03-27 14:15:49 Dobrze przygotowany i podany faszerowany schab uświetni każdą okazję. Soczyste mięso nadziane śliwkami i upieczone pod glazurą z soku owocowego smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i w charakterze zimnej przystawki. Zapisz przepis Drukuj Składniki 1,2kg schabu

Kulinarna Pokusa
Jajka faszerowane awodako, fioletowymi ziemniakami i rzeżuchą 167

Kolejna i myślę, że już ostatnia inspiracja przed tymi świętami na faszerowane jajka. Awokado, duża ilość rzeżuchy i fioletowe ziemniaki to strzał w dziesiątkę. Ładne kolory i niesamowity smak dania spowodują, iż będą to smaczne święta. Jeśli chodzi o fioletowe ziemniaki to można zastąpić je standardowymi lub batatem. Jednak uważam, że ich fioletowa barwa wygląda ciekawie na tle pozostałych składników(...)szukać. Smakiem aż tak bardzo nie odbiegają od żółtych ziemniaków, natomiast posiadają wysoką zawartość antocyjanów stąd ich barwa. Kochani, polecam Wam serdecznie ten przepis. Jest równie smaczny jak pozostałe przepisy na faszerowane jajka jednak nieco mniej przewidywalny i bardziej oryginalny. Składniki: 4 jajka, ugotowane na twardo (6 minut od zagotowania wody z jajkami) 1/2 dojrzałego awokado 3 małe ziemniaki

Mango Papaja
POMIDORY FASZEROWANE - PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500KCAL. 140

Bardzo syte ŚNIADANIE ,które ja ledwo zjadłam.Takie FASZEROWANE pomidory możemy wykorzystać jako przystawkę na imprezach ,spotkaniach.Ostatnio sama w ten sposób przygotowuję  dla moich znajomych takie dietetyczne przekąski, i wiecie co, bardzo im smakują.Już nie podaję im tuczących ciast czy ciasteczek tylko zdrowe przekąski albo kanapki.Spróbujcie i Wy to zrobić , aby zobaczyć  ich miny(...)herbata niesłodzona bez ograniczeń ************************************************************* Pomidory myjemy,kroimy na pół wszerz i usuwamy miąższ że środka.Twaróg Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem ,pokrojonymi w talarki lub kostkę rzodkiewkami , i kiełkami.Masą faszerujemy pomidory.Na wafle nakładamy po plasterku kiełbasy krakowskiej i Podajemy z pomidorami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
przetwory na zimę - bardzo łatwe pomidory 156

zimą. Pomidory - bez przecierania, bez gotowania, tylko pasteryzowane. Przepis od lat funkcjonujący w naszej rodzinie. Sprawdzają się jako baza do pomidorówki, dodatek do sosów, zapiekanek czy faszerowanych naleśników albo po prostu do kanapek - jako alternatywa dla zimowych "pomidorów" ;-) W tym roku zaprawiłam pięć kilogramów pomidorów lima. Sparzyłam je wrzątkiem, obrałam ze skórek i pokroiłam w kostkę bezpośrednio do słoików

babka w formie
Ziemniaki w całości z wypełnieniem z jajka, sosu pomidorowego, suszonej szynki z szybkowaru 167

ziemniaki za to, że można z nich bez trudu przygotować coś smacznego i pożywnego - coś, co sprawdzi się w każdych okolicznościach, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ziemniaki faszerowane jajkiem wyśmienicie smakują z dodatkiem kefiru lub maślanki. Można oblać je roztopionym masłem lub sosem pomidorowym, posypać świeżymi ziołami. Z wydrążonego miąższu ziemniaka(...)ściereczką lub papierowym ręcznikiem i usmaż tak, jak smaży się frytki jeśli posiadasz frytownicę wielofunkcyjną, wystarczy, że do osuszonych kawałków miąższu ziemniaka dodasz ok. 1 łyżeczkę oleju, wymieszasz i nastawisz na smażenie Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Ziemniaki faszerowane Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania

Szybko Szybkowar
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 211

Dziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane.  Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki

magiczna kuchnia Kasi
Rogaliki z konfiturą jagodową 204

ciasto, wyrabiamy aż odejdzie od ręki; w razie potrzeby dodajemy mąki; odstawiamy na 2 godziny pod przykryciem, by urosło; po tym czasie rozwałkujemy cienko, wycinamy kółka (zasada jak na pierogi) i faszerujemy, zlepiamy, smarujemy żółtkiem; pieczemy w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut. (przepis lekko zmodyfikowany pochodzi z książki Magdy Gessler " Smaczna Polska

Zasmakuj Kuchni
KURCZAK FASZEROWANY 178

Najlepszy sposób na pysznego faszerowanego kurczaka.Sprawdza się świetnie jako przystawka na przyjęciach i do kanapek.Wybaczcie  , że zdjęcie nieciekawe , ale to stare zdjęcie ze starego bloga.Jak będę miała okazję zrobic takiego kurczaka jeszcze raz to zamieszczę nowe.Przepis jest naprawdę wart wypróbowania.Szkoda ,że rzadko robię większe imprezy ,a może to się kiedyś zmieni , zobaczymy.Zapraszam. 1 wyluzowany z kości kurczak

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Udka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami 282

Już jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na udka faszerowane pieczarkami , różnymi warzywami jak i samym szpinakiem . Mięso przygotowane w ten sposób jest soczyste i bardzo smaczne. Ponadto roladki nie trzeba podsmażać. Wystarczy udka złożyć za pomocą wykałaczek i ciasno ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pycha! Udka świetnie smakują podane z ugotowanym ryżem jak i ziemniakami.  Składniki

Ugotować
Pasta jajeczna 137

Jajka goszczą na naszych stołach pod różnymi postaciami- na twardo, na miękko, sadzone, faszerowane czy po prostu jako jajecznica. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną. Pyszną i banalnie prostą w przygotowaniu i co najważniejsze idealną na każdą okazję. Zapraszam!!!   Składniki: 8 jajek, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu   Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy

Passion of Cooking
Faszerowana papryka 171

przez kilka minut. Połówki papryk dokładnie wypełniamy farszem. Papryki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 40 minut. Faszerowaną paprykę można podawać jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Czerwona papryka to skarbnica witamin i składników odżywczych. Zawiera błonnik, witaminę C, z grupy B, rutynę i beta-karoten. Zwalnia procesy powstawania

My Chcemy Jeść
Faszerowane grzyby Portobello 227

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako przystawkę lub przekąskę, warto po upieczeniu podzielić każdy na cztery części. Jeżeli podamy taki grzyb w całości z dużą porcją sałaty - będziemy mieli całkiem solidne danie np na lunch. składniki 4 duże grzyby Portobello

Stare Gary
Jajka w innym spojrzeniu 148

Przeważnie jajka podawane są przekrojone i posypane papryką bądź ozdobione majonezem. Rzadziej się zdarzają jajka faszerowane. Oto kilka pomysłów jak podać jajka. Kura Aby jajko przypominało kurę wystarczy tylko wykorzystać 2 plasterki ugotowanej marchewki i 2 ziarna pieprzu. Z jednego plastra marchewki wycinamy dziobek a z drugiego grzebień. Na czubku jajka robimy nacięcie i wciskamy grzebień, dziobek wystarczy

Mama Gotuje
Galantyna z kurczaka 182

Zawsze zastanawiałam się jak podzielić na porcje faszerowanego kurczaka. Jest na to sposób. Należy kurczaka wyluzować, czyli pozbyć się kości i nie jest to trudne.  Galantyna smakuje na ciepło i na zimno.  Składniki: 1 kurczak nadzionko przygotowane według przepisu  http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html#more sól pieprz Układamy kurczaka na desce piersiami do góry. Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze

Salonik smaków