jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:15/96)

Lasowiackie kacapoły z serem 217

Siedzącym przed talerzem smak kacapołów przywołuje wspomnienie dzieciństwa i domowej kuchni. Kacapoły to kluski z masy ziemniaczanej, faszerowane białym serem. Gotuje się je podobnie jak pierogi, w posolonej wodzie, a podaje ze skwarkami lub cebulką, albo w takiej formie, jaką ja znam najlepiej – podsmażane. Składniki na około 30 sztuk: 2 kg ziemniaków 300 g białego sera (twarogu

Trzeci talerz
Wszystko o kaszy bulgur 144

pszenicy durum, która jak wiemy jest najbardziej wartościową odmianą pszenicy, z powodu zawartych w niej witaminach, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na pracę naszego organizmu. Kasza bulgur może być m.in. składnikiem sałatek, zup, faszerowanych warzyw oraz bliskowschodniej potrawy zwanej pilaw. Możemy ją jednak spożywać także na słodko jako alternatywę popularnej jaglanki.   Jakie są właściwości prozdrowotne(...)diety. Pamiętajcie, że Wasze zdrowie leży wyłącznie w Waszych rękach i to nikt inny jak Wy musicie zadbać o to, by dostarczać swojemu organizmowi wartościowych kalorii i składników odżywczych, bo bez tego ani rusz! :) Drobnoziarnistą odmianę najczęściej wykorzystuje się do przyrządzania sałatek, zup i faszerowania warzyw, a średnio- i gruboziarnistą – do wykonania słynnej bliskowschodniej potrawy zwanej pilaw. http://www.poradnikzdrowie.pl

Smiling Shrimp
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 129

specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem do grilla. Mąż dostał ją jako lunchbox. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym. Zwykle cukinię faszeruję, wkładam do piekarnika. Teraz, po raz pierwszy postanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie(...)nadziewania używać mięsa, albo do mięsa zamiast ciecierzycy użyć kaszy lub ryżu. Kuchnia to zabawa i postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie cukinie 250 g mięsa mielonego 1 mała cebulka 100 gr pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2+2 łyżki natki

Mieszam w Garnku
CUKINIA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM I POMIDORAMI 140

jeszcze zbawienny wpływ na procesy trawienia. Szczególnie polecić można ją osobom, które jedzą dużo „zakwaszających” produktów, takich jak np. mięso i cytrusy.  Wszystko dlatego, że posada właściwości odkwaszające.      Zapraszam zatem na danie z faszerowaną cukinią w roli głównej. Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane a efekt naprawdę smaczny.  Pasuje na obiad, podana z ryżem(...)przepołowiłam na pół i wydrążyłam z nich miąższ.  Tym razem nie dodałam miąższu z cukinii do mięsa.    Można go jak najbardziej drobno pokroić i podsmażyć z mięsem. Tak robiłam w przypadku: PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW FASZEROWANYCH MIĘSEM I CUKINIĄ FASZEROWANYCH BAKŁAŻANÓW PO PROWANSALSKU Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oliwie. Pod koniec dodałam posiekane ząbki czosnku

potrawyregionalne
Papryka faszerowana 397

Ciekawym i kolorowym sposobem na obiad jest papryka faszerowana. Nie wymaga też wiele pracy. Paprykę można nadziać mięsem mielonym z ryżem (tak jak gołąbki), albo dowolnym innym farszem (może nie ryzykowałbym kiszonej kapusty). Poniżej papryka faszerowana ryżem z warzywami. Składniki: opakowanie mrożonych warzyw (ja użyłem mieszanki chińskiej) 1 woreczek ryżu koncentrat pomidorowy olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, cukier

Gotuj z Misiem
Młoda kapusta z masłem i koperkiem 169

jak głupia. Marchewkę chrupię zaraz po opłukaniu, kalarepkę faszeruję i duszę a szparagi dodaję gdzie się da. Na kapustę też czekam niecierpliwie to młoda smakuje zupełnie inaczej niż taka, którą można kupić jesienią i zimą. Najbardziej lubię uduszoną z koperkiem, ale wyjątkowo dobre są też młode gołąbki . Duszoną kapustę można podać jako jarzynkę do dania obiadowego albo zjeść jako(...)samodzielne danie choćby z dodatkiem pieczywa. A Wy w jakiej postaci najbardziej lubicie ją jeść? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Twoje dziecko nie ma apetytu? Kupisz mu syropek? 157

Początkowo był to preparat dla dzieci, teraz jest także w wersji dla starszych osób. Jeśli mam być szczera, to włos na głowie mi się jeży, jak widzę takie reklamy. Czy naprawdę musimy faszerować nasze dzieci chemią? Nie uwierzę, że takie preparaty mają w składzie same dobre witaminy i minerały . Co za bzdury. Skoro tak, to dlaczego nie reklamuje się(...)tylko i wyłącznie gotowane, bez soli, o innych przyprawach nawet nie wspomnę. Z chleba wykrawana skórka, bo za twarda. Dzieci były w wieku późno przedszkolnym. Do dziś pamiętam awanturę, jaka wniknęła w przedszkolu, kiedy to jedna z dziewczynek zwróciła obiad. Babcia była oburzona, że dzieci dostały zupę ogórkową, a ogórki nie były obrane ze skóry przed ugotowaniem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Włoska kapusta faszerowana gołąbkowym nadzieniem 135

Włoską kapustę uwielbiam pod wieloma postaciami. Najczęściej robię z niej gołąbki, ale smakuje wspaniale również w zupie jarzynowej, czy jako jedno z warzyw dodawanych do rosołu. Próbowaliście kiedyś faszerować włoską kapustę? Nie? No to dzisiaj zapraszam Was do spróbowania takiego własnie sposobu na włoską kapustę.Składniki:niezbyt duża włoska kapusta,masa mięsna na gołąbki w ilości odpowiedniej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kabaczek faszerowany wg Buni 136

Kabaczek i cukinię robię na wiele sposobów .Faszeruję wszystkim co się da i duszę  w sosie , zapiekam , robię jako a'la gulasz, marynowane . Cukinie z reguły kroję na pół i robię z nich ,, łódeczki" i tak faszeruję. Natomiast kabaczki wydrążam tworząc ,,tubę" i w tej formie duszę. Potem kroję w grube plastry ( nawet mrożę w porcjach ). Czytaj

Buniabaje w kuchni
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 204

skomplikowany, ani pracochłonny, ani czasochłonny - skończysz w sumie... zanim na dobre się rozkręcisz. A efekt? Rewelacyjny!O czym mowa? O niej! Przed Państwem Sałatka i/lub (jak kto woli) pasta (do kanapek, do faszerowania) ze śledziem, we włoskim stylu. Kremowa rozkosz dla podniebienia!SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ / PASTĘ:- śledzie w oleju, 5-6 filetów/płatów- Serek Kremowy ARLA APETINA - "Pomidory(...)przepiórczych),- majonez domowy, łyżka - dwie,- bazylia,- pieprz czarny,- domowa mieszanka suszonych warzyw,- cebula czerwona, 4,- cebula biała, 4, - pomidory podłużne (miąższ z pomidorów, które będziemy faszerować trafia do sałatki),- oliwa z oliwek, odrobina,/Do sałatki wrzucamy sam miąższ z pomidorów, które służą za łódeczki do wypełnienia.Zostawiamy kilka oliwek do położenia na wierzchu.Sałatka/pasta idealnie pasuje do grzanek

Wypisz Wymaluj
Grillowana łopatka w stylu fusion 173

Grillowana łopatka w stylu fusion Dzisiaj przepis w stylu kuchni fusion , bo zawiera także elementy kuchni europejskiej , jak beszamel czy koperek " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Uwielbiam(...)dania " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podałam w towarzystwie małej miseczki kartoflanki i faszerowanej pieczarki portobello ..pyszny różnorodny obiadek . Oczywiście jak najbardziej możecie użyć innych dodatków i dopasować pod swoje gusta " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
jajka faszerowane tuńczykiem 140

Jeżeli nie macie pomysłu w jakiej postaci przygotować jajka na święta to zapraszamy do skorzystania z przepisu na faszerowane jajka tuńczykiem. Składniki: - 5 jajek - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju - 1 pęczek szczypiorku - 2 łyżki majonezu - pieprz Jajka gotujemy na twardo a następnie obieramy i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Tuńczyka odsączamy

Kuchenne Wariacje
Kotlety ziemniaczane à la Fraszynki 158

gdyż dużo ich oglądam. Faszerowane mięsem mielonym kotlety ziemniaczane Nie wiem jak smakowały kotleciki z przepisu w programie kulinarnym, ale moje wyszły mi tak smaczne, że nie skończyło się na zjedzeniu jednego a kilku na raz Pierwszy raz robiłam farsz, do którego użyłam gotowanego jajka. Nigdy wcześniej nie robiłam żadnego farszu mięsnego, który jako składnik miał w sobie ugotowane(...)mieszamy ziemniaki, jajka, sól oraz mąkę. Zagniatamy ciasto. W osobnej miseczce przygotowujemy nadzienie. Mięso mielone łączymy z serem, startymi na tarce jajkami, solą oraz pieprzem. W zależności od tego jaką wielkość kotletów chcemy uzyskać, tyle nabieramy ciasta ziemniaczanego. Kładziemy je na dłoni, spłaszczamy. Na spłaszczony kawałek ciasta wykładamy około łyżki farszu. Zamykamy i formujemy kulkę, którą następnie lekko spłaszczamy

mecooks
PIEROGI ZE SŁODKĄ KAPUSTĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI 168

gorące masło , dodać grzybki i smażyć do miękkości.Ostudzić.Zmielić grzyby wraz z kapustą w maszynce do mielenia mięsa.Posolić i popieprzyć.Dodać jaja ,jak trzeba to też bułkę tartą.Wymieszać .Faszerować pierogi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sos pieczarkowy 103

papryki faszerowanej,  ale z powodzeniem można go wykorzystać jako dodatek do różnych kotletów, mięsa pieczonego lub czegokolwiek chcemy.  0,5 kg pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju trochę rosołu 2-3 łyżki mąki sól pieprz Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w grubsze plasterki. Podsmażyć cebulę na oleju, dodać pieczarki, lekko posolić i smażyć przez chwilę. Jak już

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie