grzybami. Tym razem jako farsz do schabu zostały wykorzystane (zebrane przez nas w lesie grzyby) duszone podgrzybki pokrojone wraz z cebulką w drobną kosteczkę. Do doprawienia zastosowano 3 składniki: sól, pieprz i tymianek. Całość do smażenia została zapakowana w domowej roboty papirus, czyli papier do pieczenia posmarowany olejem i posypany przyprawami. Polecam również przygotować schab faszerowany cukinią . Składniki: 4 plastry(...)układamy farsz grzybowy. Schaby zwijamy ciasno jak roladę wołową, układamy na papierze, zawijamy, spinamy wykałaczkami i układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSchab faszerowany jajecznicą i szpinakiem, inaczej roladki schabowe to propozycja na niedzielny obiad. Przeważnie ze schabu przygotowujemy kotlety schabowe lub rolady ze schabu. Rolada to przeważnie płat mięsa, lekko rozbity tłuczkiem, doprawiony według upodobań, w środku ma smakowite dodatki, następnie ciasno zwinięte, panierowane w jajku, bułce tartej i usmażone lub usmażone saute (soute) bez panierunku . Uwielbiam mięso, oraz jajecznicą , czemu(...)szpinakiem to idealne połączenie smakowe i wizualne po pokrojeniu w plastry. To pyszne połączenie, podobnie jak w roladkach z kurczaka z mozzarella i szynką szwarcwaldzką. Jak przygotować roladki ze schabu faszerowane jajecznicą? Składniki : 3 plastry schabu, 3 jajka, 1 mała cebula, listki świeżego szpinaku bez ogonków,, 2 łyżki masła, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka ostra, oliwa z chili
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWspaniały klimat, cudowne wina, no i wspaniała bałkańska kuchnia. Miejsce idealne dla kogoś kto lubi spokój i niewielką ilość turystów. Jeszcze nie ma tam tłumów. Propozycja jaką przygotowaliśmy dla Was, to faszerowane papryki zwane "Polenta piperka". Zanim przejdziemy do gotowania kilka zdjęć tego pięknego miejsca. Zobaczcie
vegetanieCukinia to jedno z moich ulubionych warzyw - zarówno jako dodatek, jak i w roli głównej. Uwielbiam ją faszerowaną na różne sposoby - dzisiaj wersja z pieczarkami i kaszą - mięso w wersji wege można pominąć :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja (2 połówki) - 215 kcal!) 4 cukinie - każda około 250-300 g 200 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy
Moje Kuchenne RewelacjeWielkanoc zbliża się dużymi krokami, pora więc zastanowić się jak podać jajka.Polecam przepis na jajka faszerowane serem pleśniowym z orzechami włoskimi. SKŁADNIKI
Moje Kuchenne RewelacjePieczarki faszerowane są łatwe w przygotowaniu i przywołują smaki dzieciństwa. Podawać można je jako przystawkę, przekąskę lub element dania głównego. Zapiekane faszerowane pieczarki smakują rewelacyjnie ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Składniki: 8-10 dużych pieczarek 0,5 kg mielonego mięsa 1 cebula 10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera 1 jajko łyżka oleju sól
Symfonia smakoważółtek, wyjątkowym w smaku łososiem ułożonym w kształt różyczek oraz wykwintnym kawiorem to smaczna i pięknie prezentująca się przystawka zarówno na święta jak i przyjęcia a także jako element kolacji lub śniadania. Jaja Faszerowane z Łososiem Wędzonym i Kawiorem (Różyczki) - Składniki: (na ok. 10 połówek faszerowanych jaj) 5 jajek ok. 100-150 g wędzonego łososia kawior sałata strzępiasta
Słodka Stronasię , że jest to wyjątkowa przekąska, tak jak wyjątkowe są wafle ryżowe Good Food Brazilian Barbecue! Ale żeby osiągnąć tę ekskluzywną przekąskę, należy troszkę popracowac nad papryką, bo warto. To doskonały pomysł, by zaskoczyć gości, by nie jeść chleba np.By sobie inaczej umilić powszednie posiłki. Wafle już są. Teraz przygotować faszerowana paprykę. Potrzebne nam będą- -czerwona papryka przekrojona(...)stopni, dotąd aż wierzchnia część farszu zacznie brązowieć. Nie zapomnij podlać papryki odrobinką wody. Wyciągnij z piekarnika i odłóż na bok do wystudzenia, gdyż papryka faszerowana cukinią w ten sposób jest genialna w smaku jak jest chłodna po prostu. Każdą papryke połóż na waflu ryżowym. Jeśli masz ciepliwośc to zapiecz kilka malutkich ziemniaczków dodatkowo w piekarniku. I podaj
Z Kuchni Do KuchniLekkie danie obiadowe poleca się na sobotę. U mnie dziś szybko i prosto, ponieważ jakie 15 kg ogórków na mnie czeka;( ale za to jaka wyżerka będzie zimą ;) Papryki faszerowałam już na różne sposoby, teraz zapraszam na delikatnego kurczaka z porem, koperkiem i kuskusem. Składniki: 2 czerwone papryki 200-300 gram fileta z kurczaka 1/2 szklanki kaszy
Życie zaczyna się w kuchniOliwki lubię tylko na pizzy, ale chyba wielu ludzi tak ma :) Mam sposób jak przemycić je niepostrzeżenie. Jajka faszerowane nimi smakują zupełnie inaczej, mniej oliwkowo. Jest to świetny sposób na przygotowanie przekąski na zbliżające się andrzejki, sylwestra czy imprezy karnawałowe. Czytaj więcej
Pychotkaaadużych księżniczek.. i książąt oczywiście też ;)) Truskawki jedzone saute trochę się już przejadły moim dzieciom, ale ja się nie poddaję i staram się „faszerować” je nimi tak długo, jak tylko będzie to możliwe. Kiedy więc zrobiłam te placuszki, dzieci zachwyciły się tym nieco innym smakiem truskawek. Placuszki zostały wymiecione do cna, […] Artykuł Placuszki owsiane
Wiszniówkadużych księżniczek.. i książąt oczywiście też ;)) Truskawki jedzone saute trochę się już przejadły moim dzieciom, ale ja się nie poddaję i staram się „faszerować” je nimi tak długo, jak tylko będzie to możliwe. Kiedy więc zrobiłam te placuszki, dzieci zachwyciły się tym nieco innym smakiem truskawek. Placuszki zostały wymiecione do cna, […] Artykuł Placuszki owsiane
WiszniówkaDanie dla miłośników pomidorów. Pomidory faszerowane mięsem są i dealne jako przekąska na imprezach. Można je przygotować wcześniej, a w dowolnej chwili po prostu włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszny, lekki i niebanalny obiad :) Składniki: 9 średnich pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 200 g mielonej karkówki sól pieprz
Smak mojego domusyrop z agawy i ekstrakt waniliowy (jeżeli macie, nie jest to konieczne). Całość zmiksujcie za pomocą blendera do otrzymania jednolitej konsystencji. Tak przygotowanym „serem” możecie faszerować naleśniki albo go używać jako pasty na chleb. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smacznieśniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI: 6-8 jajek szczypiorek masło klarowane bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz
Kuchnia Beaty