jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:14/96)

Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 181

łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki i smaki się połączyły ze sobą. 3. Bakłażany faszeruj nadzieniem mięsno - warzywnym. Możesz tak jak ja jeszcze przyozdobić je żółtym serem. 4. Zapiekaj około 30-35 minut w temp. 190C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Ja podaję takie zapiekane bakłażany ze świeżo siekaną

Zasmakuj Kuchni
Najlepszy schab z grilla 163

dodatek, czyli smażone z tymiankiem młode ziemniaczki, które wieńczą dzieło 🙂 Polecam też pyszne grillowane szaszłyki ze schabu , oraz inne sprawdzone przepisy z grilla , w tym Grillowane faszerowane piersi kurczaka z serem kozim. Jak przygotować najlepszy grillowany schab? Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego marynata: 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżka musztardy 1/2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane szynką 326

się swoimi przepisami. Na blogu znajdziecie także inne pomysły na potrawy Wielkanocne - babka Wielkanocna , sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem , żurek Wielkanocny . Post Jajka faszerowane szynką pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikle pomorskie 284

słoiczek zjadłam sama, na stojąco :) Były tak dobre, że postanowiłam przygotować kilka słoiczków na zimę. Są naprawdę rewelacyjne! Można je wykorzystać jako dodatek do obiadu, albo jako świetną przystawkę. Można je podać faszerowane np. kawałkami ostrego sera itp. W wersji, którą poznałam, używa się średnich, pękatych ogórków, które po obraniu przekrawa się wzdłuż na 2 części i łyżeczką usuwa się

Trzeci talerz
Faszerowana papryka 247

Przygotuj: Mięso mielone Papryki do faszerowania Świeże zioła: bazylia, majeranek, takie jak lubisz Kukurydza w puszce Chili Pomidor Kilka ząbków czosnku Ceula Pieczarki Granat Kozi ser Oliwa z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie tego dania jest bardzo proste. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso z posiekaną cebulą. Mięso może być wołowe, wieprzowe – jakie akurat macie. Do podsmażonego mięsa dodajemy

MarcinChef
Pomidory faszerowane na surowo 155

faszerowanym pomidorów. Podałam je podczas ostatniego niedzielnego śniadania. Gdy je testowaliśmy, przygotowałam tylko trzy pomidory i stoczyliśmy wraz z Marcinem bój o ostatni pomidor, jaki został w salaterce. Pamiętajcie, […] The post Pomidory faszerowane na surowo appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Rolki Dolmaski z ryżem i grzybami w liściach winorośli 209

mięsa), orzechami przyprawione świeżą miętą, koperkiem i innymi aromatycznymi dodatkami. Są również wersje z farszem z dodatkiem mięsa, jednak te wegetariańskie są najczęściej spotykane. Tym czym faszerowane są Dolmades zależy głównie w jakim kraju są podawane. Często dodaje się do farszu również drobno posiekane rodzynki. Taki farsz zawija się w zblanszowane liście winorośli. Liście winorośli nawet po podduszeniu nie rozgotowują(...)musimy dodać nieco więcej soku z cytryny lub soku z kiszonej kapusty. Grzyby w farszu lubą kwaskowe towarzystwo. Pomyśl o bigosie. Dodawane są do wykwintnego bigosu również słodkie składniki jak śliwki. SKŁADNIKI: dużo świeżych młodych, dużych liści winorośli 4-6 łyżek oliwy 2 drobno posiekane cebule 2 ząbki czosnku gładko zmiażdżone 150 g długoziarnistego ryżu (nieugotowanego) 100 g świeżych

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą 140

takie jesienne dni jak dziś trzeba dobrze zjeść :) Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków kawałek szynki lub boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku  ogórki chilli sól, pieprz, majeranek, olej 2 jajka, tarty żółty ser, szczypiorek sos jogurtowy Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić

MarciochaKucharzy
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 190

Kolejna smaczna,szybka i łatwa w przygotowaniu pasta. Pasuje zarówno na śniadanie jak i kolację. W okresie świątecznym faszeruję nią jajka na twardo i podaje na śniadanie wielkanocne. Składniki - duża makrela wędzona - 4 jajka ugotowane na twardo -  mały słoiczek majonezu - domowa wegeta ( ew.sól, pieprz ) Wykonanie Makrelę starannie obieram z ości i skórki, miele w maszynce do mielenia

Kuchnia z widokiem na ogród
Kolorowy wtorek :) 132

Hej wszystkim czytelnikom :) Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie, tak też i wygląda nasze dzisiejsze danie.  Nadziewane pieczarki z ryżem i surówką :) I jak

vegetanie
Nadzionko 389

Nadzionko to rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka.Składniki:1 kg łopatki1/2 kg wątróbki1 i 1/2 bułki1/2 szklanki bułki tartejmasło roślinne1 torebka kwaśnej śmietany7 jajeksólpieprzdużo natki pietruszkiMięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy

Salonik smaków
Grillowana cukinia z pomidorem i serem mozzarella 199

Koniec lata i początek jesieni to wspaniały czas na dania z cukinii. Może być faszerowana, z serem feta lub - tak jak ja dzisiaj serwuję - z mozzarellą i pomidorami. Przepis na grillowaną cukinię z mozzarellą: SKŁADNIKI: 1 średnia cukinia

Moje Kuchenne Rewelacje
Aromatyczne bakłażany faszerowane kuskusem 142

wypróbowaną przez mnie w przygotowywanych przeze mnie tażinach. Szczególnie lubię cudownie rozgrzewające połączenie kminu rzymskiego, kolendry i cynamonu. Serdecznie Wam polecam ten przepis - świetnie się sprawdzi, jako sycący wegetariański obiad na wrzesień :) Bakłażany faszerowane kuskusem przepis własny Składniki (na 6 porcji): 3 bakłażany 1 cebula 1 pomidor 500 g ugotowanego kuskusu 250 g ugotowanej ciecierzycy 100 g całych migdałów, grubo

Chilli Czosnek i Oliwa
Pyszne śniadanko :) 178

tego ceny na minimalnym poziomie :) więc kupujemy na kilogramy :))))))) Zobaczcie co pięknego i kolorowego przygotowaliśmy na śniadanie. Faszerowane pomidory z pastą z ricotty:  Kilka pomidorów średnich lub takich, jakie lubicie najbardziej :) Farsz : 2 jajka na twardo 1 opakowanie serka ricotta 1 serek topiony z ziołami suszone pomidory z pestkami dyni (kupujemy w Biedronce) 8 czarnych oliwek 1/2 łyżeczki koncentratu(...)pomidorami. Wszystko dobrze mieszamy i jeśli jest zbyt suche dodajemy jeszcze jogurtu. Teraz pomidory kroimy na połówki wydrążamy gniazda nasienne i faszerujemy naszą pastą. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek :) Podajemy np. z kanapkami z papryką, z grzankami. Jaką będziecie mieć inwencję :) To idealna przystawka np. na rodzinne imprezy. Każdy to lubi :) Smacznego :) Życzymy miłego dnia

vegetanie
Cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami 182

pleśnią 4 pieczarki 5 suszonych pomidorów mała cebula sól pieprz oliwa Cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami – przepis Cukinię kroimy wzdłuż na pół. Łyżką wydrążamy środek i drobno go kroimy. Na patelni na odrobinie oliwy (możemy użyć tej z suszonych pomidorów), podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, jak będzie już szklista dodajemy pieczarki i suszone pomidory i pokrojony środek(...)przygotowanym farszem, a na wierzchu układamy pokrojony w kostkę ser z niebieską fetą. Myślę, że cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami stanie się jednym z Waszych ulubionych dań. Smacznego! Post Cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana 121

pierdziu, no tyle zajebiaszczych rzeczy w jeden dzień to nie jadłem chyba od przed wojny! :) Teraz zatem podzielę się z wami przepisem na faszerowane papryki, a kakaowy biszkopt z morelami będzie jutro :) Jak to zawsze u Magdy ilość składników nie jest zbyt precyzyjna (właściwie to jest zupełnie nieokreślona) więc to trzeba sobie samemu według gustu i smaku dopasować. papryka(...)startego sera (1/3 zostanie na później). Jak już warzywa będą zupełnie uduszone, a ryż zupełnie miękki to wkładamy tę masę do środka papryk. Nie napisałem jeszcze, ale to dość oczywiste, że od papryk odcinamy zawczasu górę i delikatnie (żeby nie pociąć papryk i nie połamać) wyjmujemy z niej cały zbędny środek. Więc faszerujemy papryki. Naczynie żaroodporne wylewamy koncentratem pomidorowym

Marder&Marder Manufacture
Anpan 119

lepszy chleb niż ten, który był dostępny na rynku. Jako, że był ambitny to postanowił pójść dalej. Mając na uwadze, że Japończycy są dość konserwatywni, postanowił wzbogacić bułki, ale mógł to zrobić tylko za pomocą typowo japońskich składników. Tak powstały bułki faszerowane pastą An. Ja zrobiłem wersję uproszczoną, ale jak ktoś jest ciekawy jak zrobić taką pastę

Kryzysowa Książka Kucharska
Lasowiackie kacapoły z serem 230

Siedzącym przed talerzem smak kacapołów przywołuje wspomnienie dzieciństwa i domowej kuchni. Kacapoły to kluski z masy ziemniaczanej, faszerowane białym serem. Gotuje się je podobnie jak pierogi, w posolonej wodzie, a podaje ze skwarkami lub cebulką, albo w takiej formie, jaką ja znam najlepiej – podsmażane. Składniki na około 30 sztuk: 2 kg ziemniaków 300 g białego sera (twarogu

Trzeci talerz
Wszystko o kaszy bulgur 149

pszenicy durum, która jak wiemy jest najbardziej wartościową odmianą pszenicy, z powodu zawartych w niej witaminach, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na pracę naszego organizmu. Kasza bulgur może być m.in. składnikiem sałatek, zup, faszerowanych warzyw oraz bliskowschodniej potrawy zwanej pilaw. Możemy ją jednak spożywać także na słodko jako alternatywę popularnej jaglanki.   Jakie są właściwości prozdrowotne(...)diety. Pamiętajcie, że Wasze zdrowie leży wyłącznie w Waszych rękach i to nikt inny jak Wy musicie zadbać o to, by dostarczać swojemu organizmowi wartościowych kalorii i składników odżywczych, bo bez tego ani rusz! :) Drobnoziarnistą odmianę najczęściej wykorzystuje się do przyrządzania sałatek, zup i faszerowania warzyw, a średnio- i gruboziarnistą – do wykonania słynnej bliskowschodniej potrawy zwanej pilaw. http://www.poradnikzdrowie.pl

Smiling Shrimp
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 136

specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem do grilla. Mąż dostał ją jako lunchbox. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym. Zwykle cukinię faszeruję, wkładam do piekarnika. Teraz, po raz pierwszy postanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie(...)nadziewania używać mięsa, albo do mięsa zamiast ciecierzycy użyć kaszy lub ryżu. Kuchnia to zabawa i postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie cukinie 250 g mięsa mielonego 1 mała cebulka 100 gr pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2+2 łyżki natki

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania