Jeżeli nie macie pomysłu w jakiej postaci przygotować jajka na święta to zapraszamy do skorzystania z przepisu na faszerowane jajka tuńczykiem. Składniki: - 5 jajek - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju - 1 pęczek szczypiorku - 2 łyżki majonezu - pieprz Jajka gotujemy na twardo a następnie obieramy i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Tuńczyka odsączamy i łączymy z żółtkami. Następnie dodajemy majonez i mieszamy, doprawiamy pieprzem. Szczypiorek kroimy, część... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...