jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:37/96)

Kolekcja przepisów na przesilenie wiosenne 154

przymieraniem głodem! Starych zapasów już nie ma, nowych plonów jeszcze nie ma, witamin więc jak na lekarstwo, a zmęczony po zimie organizm właśnie ich się domaga. Z resztą teraz, ze zdrowotnego punktu widzenia, sytuacja wygląda podobnie. Chyba, że za witaminy uznamy faszerowane chemią pomidory i inne wynalazki. Jednak, zamiast marudzić, trzeba sobie pomóc! Wierzę w zbawczą moc warzyw, naturalne(...)zdjęciem – wszak jemy również oczami na końcu przepisu wklejcie banner akcji (to w tych dodawanych do agregatów). Jeśli dodajecie link tylko w komentarzu, będzie mi bardzo miło jak pod postem wstawicie również link do mojego wpisu. Może Wasi czytelnicy też szukają inspiracji na przedwiosenne potrawy ratunkowe? Miłego gotowania! Paula <a href=”http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/na-przednowku-na-wzmocnienie” target

Patchwork
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 261

teraz czas na zakąski. Jest wódka, to musi być i zakąska. Jakie podać zakąski ? Osobiście uważam - uniwersalne, bez jak to się mówi wodotrysków. 1. półmisek mięs  i rolad pieczonych - wystarczą 3 gatunki - np. schab pieczony ze śliwką (morelą,karambolą), karkówka szpikowana czosnkiem, rolada z boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin(...)oczywiście domowy smalec, ogórki kiszone, chrzan, musztarda i pieczywo wiejskie. Godzina 23:00 - czas na gorące danie. Tutaj możemy na bogato,  podać np. dzika z jałowcem, prosiaka faszerowanego, udziec pieczony z fanfarami i płonącymi racami.  Możemy też skromniej, co wcale nie znaczy dużo taniej, podać dobrego oryginalnego, zrobionego z polędwicy wołowej boeuf  Stroganowa. Możemy podać jeszcze taniej

Kulinarny karnet Christophera
Sosy do jaj oraz wędlin wielkanocnych 107

podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin.  1) Sos chrzanowy Składniki: 1 szkl śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu sól

Bon appetit mon amie
Arancini 94

ryż (arborio, niestety, z innym nie wyjdzie), dodatki to: mozzarella, szynka parmeńska, mielone mięso, pieczarki. Arancini-to faszerowane kulki z ryżu-smażone na głębokim tłuszczu. Przygotowanie jet troszkę czasochłonne...czy warto....sprawdźcie sami. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki ryżu arborio (taki jak do risotto – ze zwykłym ryżem nie wyjdzie) 3 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego 1 cebula 3 łyżki oliwy

Kopystką po garach
Kilka pomysłów na... 161

odnaleźć i zrobić z nimi porządek tak więc, dzisiaj taki zlepek wszystkiego i niczego.. jak mój cały dzień dzisiaj ;)     burger z domowej bułki z batatowymi falafelami, burakiem i majonezem z kalafiora (vegan) chleb na zakwasie z żurawiną  cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym  potrawka a'la chili con carne

More food, love and dreams
Jajka faszerowane 105

Jaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy

Wielki apetyt
Rolada z mielonej łopatki faszerowana pęczakiem 137

Dzisiaj zapraszam na roladę z mięsa mielonego i kaszy pęczak. Pyszne połaczenie zarówno na zimno, jak i na ciepło przykładowo z sosem grzybowym, polecam. Składniki

Gosia gotuje
Kurczak z sałatką ryżową i warzywną 456

Kurczak to moje ulubione mięso, dlatego tak często gości w mojej kuchni. Dziś proponuję faszerowaną pierś z niebanalną sałatką ryżową. Połączenie trzech elementów składowych dania, zapewnia znakomite doznania smakowe. Jeśli chodzi o sam przepis, jego przygotowanie składa się, jak wcześniej wspomniałam, z trzech etapów. Mięso - warzywa - ryż. Zacznijmy od końca. 1. Torebkę ryżu gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu

Mój Smak na Życie
Ziemniaczany gorący pies 335

200st. Po upieczeniu ciasto delikatnie oddzieliłam od folii. Na dłuższym boku ułożyłam 2 parówki i zwinęłam jak roladę. Przecięłam w połowie i wstawiłam ponownie do piekarnika, aby parówki się zapiekły.  Podawałam na ciepło, dzisiaj z bigosem... mniamm Zawijańca można dowolnie faszerować i doprawiać -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Babka ziemniaczana Bigos

bastalena
Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, podane na sałatce z gruszkami 270

Dzień dobry!Witam Was w ten grudniowy poniedziałek, który wygląda jak piękny letni dzień, słońce świeci, niebo jest w pięknym błękitnym kolorze, aż chce się

Pora coś zjeść
Faszerowana bagietka 309

smakują! ;) Bardzo fajna alternatywa tradycyjnych kanapek- na każdą imprezę jak znalazł ;) Składniki: 250g mielonki dobrej jakości 2 długie bagietki lub 4 bułki "hot-dogówki" 50g miękkiego masła po połówce papryki czerwonej, zielonej i żółtej sól, pieprz do smaku mleko Ze wszystkich bułek wydrążamy środek. Krótsze bułki wygodniej się faszeruje, ale jeśli macie długą bagietkę, możecie ją pokroić na mniejsze

Czerwona Porzeczka
Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 260

Pieczone faszerowane piersi kurczaka, czyli roladki z kurczaka z serem rokpol i suszonymi pomidorami, natką pietruszki, świeżym i suszonym tymiankiem wszystkim smakowały. Roladki  z kurczaka były przygotowane specjalnie na wielkanocne śniadanie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby takie same przygotować na kolejne w kalendarzu świąteczne śniadanie, które wypada 3 maja, na Święto Konstytucji, gdyby nie liczyć natki pietruszki(...)pozwolić mięsu odpocząć. Wstawić do lodówki, gdyż roladki były podawane jako wędlina, pokroić roladki na skos w 1 cm plastry. Roladki wyszły doskonałe w smaku, były kruche i aromatyczne. Polecam! Polecam też Pikantne roladki z kurczaka Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Roladki schabowe faszerowane pastą miętową, szynką i serem Roladki drobiowe z pietruszką i serem The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
chleb ze słonecznikiem na maślance 121

pozostało do najpiękniejszych świąt w roku, Boże Narodzenie już powoli nadchodzi:-) Kocham te święta, ale chyba jak każdy. Dziś chciałabym przedstawić Wam przepis na bardzo pyszny chleb. Ogólnie wyznaję filozofię, że jeśli możemy zrobić coś sami, to róbmy to.  W sklepach faszerują nas niesamowitymi ilościami chemii, więc jeśli możemy np. sami przygotować dżemy, powidła, pieczywo, wędliny czy nawet

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Roladki z bakłażana faszerowane serem feta 174

nieco czasochłonne, ale za to pięknie się prezentujące i co najważniejsze bardzo smaczne danie - roladki z bakłażana faszerowane serem feta z dodatkiem dużej ilości pachnących ziół. Roladki doskonale sprawdza się w roli przystawki lub przekąski. Dobrze będą smakowały z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do mięsa lub ryb.  Składniki : 1 średni bakłażan 1 opakowanie sera feta 2 łyżki oliwy

Codzienne Gotowanie
Cukinia z komosą i boczkiem 130

Dziś na obiad była cukinia faszerowana komosą ryżową, boczkiem i serem. Bardzo lubimy takiego typu dania. Jest to moje pierwsze doświadczenie z komosą ryżową ale na pewno nie ostatnie. Komosa jakiej użyłam jest biała. Musze teraz pokombinować co by jeszcze dobrego z nią zrobić. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jajka w sosie andaluzyjskim. Wielkanocne śniadanie. 215

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i  jak wiadomo w czasie ich trwania wszystko na stole obraca się wokół jajka :) Podajemy je i na ciepło i na zimno i gotowane i smażone, faszerowane i w sosie i jeszcze inaczej :) Ja dziś proponuję jajka w sosie andaluzyjskim. Sam sos, błyskawiczny w przygotowaniu, w smaku lekko pikantny, świetnie komponuje się

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 219

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno

Pelusiowa Kuchnia
Ramiro z refleksją dla zapracowanych - papryka faszerowana na zimno. Doskonały pomysł na zdrową przekąskę, pożywne śniadanie lub 139

śpi,  wstanie głodny, a obiad niestety sam się nie zrobi. Aby zakończyć kulinarnym akcentem jak przystało na blog kulinarny przedstawię pomysł na przepyszną przekąskę, drugie śniadanie czy dietetyczną kolację dla równie pozbawionych czasu co ja w tym momencie. Papryka faszerowana twarożkiem. Zdrowe pyszności do przygotowania w kilka minut. Składniki (na 2 papryki): 2 słodkie długie papryki typu Ramiro

Kuchnia po mojemu
Papryka faszerowana 167

Chyba najlepsza papryka jaką kiedykolwiek zrobiłam. Idealnie doprawiony farsz, idealne proporcje pomiędzy mięsem a ryżem. Do tego idealny czas pieczenia papryki - chyba w końcu mam TEN przepis na faszerowaną paprykę. Mój Mąż z tego powodu wcale nie narzeka ;)  'Papryka faszerowana' Składniki (na 4 porcje): - 4 czerwone papryki o płaskim spodzie - 0,5 kg mięsa mielonego - 100 g białego

CookYourself
Gotowanie z Okrasą. 329

Postanowiłam się skusić na przepis z kuchni Lidla. Kiedyś na samym początku jak tylko się ona pojawiła podjęłam próbę gotowania z Pascalem i przygotowałam Tortillę z Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty

Brzuszki Łakomczuszki
W jakie przepisy klikamy najczęściej? 178

Okrasą     Postanowiłam się skusić na przepis z kuchni Lidla. Kiedyś na samym początku jak tylko się ona pojawiła podjęłam próbę gotowania z Pascalem i przygotowałam Tortillę z Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej

Brzuszki Łakomczuszki