Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 208Pieczarki faszerowane mięsem chyba już każdy zna, a może macie ochotę zaskoczyć domowników i przygotować pieczarki w wersji wegetariańskiej? Takie pieczarki możemy potraktować jako danie obiadowe, kolację, jako dodatek do mięsa lub przystawka na imprezie... Pełna dowolność:-) Składniki: 500 g pieczarek z dużymi kapeluszami ok. 3 garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia
IMPRESJA SMAKU
Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki 518połówką czarnej oliwki. Proponuję też przygotować bagietkę faszerowaną, sposób wykonania znajdziecie w tym wpisie. Tym razem do faszerowania został wykorzystany twaróg, kukurydza z puszki, szynka gotowana, papryka marynowana i szczypiorek. Proporcje dobierzcie sobie do wielkości bagietki, farsz ma wyglądać jak mozaika. The post Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe antipasti z papryki i sera 330faszerowane papryczki w sklepach czy w restauracjach a gdy spróbowałam takiej z domowej produkcji zakochałam się w smaku! Świetne na przystawkę ale jako lekkie danie też super pasują. Wspaniałego aromatu nabrała oliwa - paprykowo-ziołowy - idealny do sałatek i makaronów. Polecam bo gdy przyjdą niespodziewani goście to antipasti zamknięte w słoiku idealnie się sprawdzi zarówno na przystawkę jak i lekkie
sierotka maRysia w kuchni
Paluchy a’la pizza 527Paluchy a’la pizza to kolejny wypiek jaki chcę Wam polecić ze „zwariowanego ciasta” do wszystkiego, nazywanego w oryginale Crazy Dough for Everything. Upiekłam już bułki pszenne , pyszne rogale z makiem i faszerowane bułki. Ten przepis na ciasto drożdżowe doskonale sprawdza się w wypiekach pieczywa. Mój kolejny ciekawy pomysł na imprezową, meczową przekąskę do jedzenia(...)proszek) mieszamy hakiem robota, nie przerywając mieszania dodajemy jajko wraz z jogurtem, oraz wlewamy spienione mleko z drożdżami. Wyrabiamy ciasto hakiem tak długo aż otrzymamy dobrze wyrobione, gładkie ciasto. Jak przygotować ekspresowe paluchy z ciasta drożdżowego? Ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt, który smarujemy sosem, obsypujemy listkami tymianku, obkładamy do połowy plastrami salami i sera, przykrywamy nieobłożoną częścią ciasta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem 259Dzisiaj znów lekko i dietetycznie, czyli samotnego gotowania ciąg dalszy. Jako że ostatnio zakupiłam pod wpływem chwili całą masę kasz różnych rodzajów, postanowiłam w końcu
W poszukiwaniu inspiracji
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 1061Dzisiaj przedstawiam Wam propozycję na kolejne jajka faszerowane. Tym razem z... wędzoną makrelą. A że od dawna wiadomo, że jajka fajnie łączą się z wędzonymi rybami to nie mogło się nie udać. Takie jajka dobrze sprawdzą się na wielkanocnym stole, albo jako postna przystawka. Składniki: 8 jajek 1 wędzona makrela 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka ugotować(...)żółtek dodać wędzoną makrelę (wcześniej usunąć z niej ości). Dodać majonez i posiekany szczypiorek (ilość wg uznania). Wymieszać i doprawić do smaku. Masa powinna być dobrze roztarta. Przygotowaną masą faszerować białka. Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem
Pasja Smaku
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 196jesieni, a nie szaro burej, z deszczem i wichurami. jaka będzie jesień tego roku, cóż przekonamy się niebawem. na razie mamy jeszcze lato, wiec cieszmy się nim. Dosyć tej mojej pisaniny, przejdźmy do konkretów-czyli do garów :P Dziś przychodzę do Was z przepisem na świetną paprykę faszerowaną. Bazą farszu jest bardzo zdrowa kasza jaglana, powinna
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem 277kaszy jaglanej pisałyśmy już sporo na naszym blogu (patrz tutaj ). Jako Królowa Kasz znakomicie sprawdza się jako dodatek do przeróżnych farszów, a w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem będzie stanowiła ciekawą alternatywę dla tradycyjnego ryżu. Naprawdę polecamy! Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem zainspirowane przepisem z bloga Facet i kuchnia Składniki: 3 -4 czerwone papryki
Moja Mama Gotuje
Pieczarki faszerowane 238Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!! Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko
Passion of Cooking
Schab faszerowany szpinakiem 683Schab faszerowany szpinakiem w nieco inny sposób, bo głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny :) Idealny na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. SKŁADNIKI: 1 1/2 kg schabu 200g szpinaku 1 cebula 5 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny Ładny kawałek schab nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba
https:KKuchniaMniam
Dietetyczny obiad. Faszerowana papryka: kaszą jaglaną, pomidorami i serem feta 392znacie przepis na faszerowaną paprykę kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie nie, dlatego szybko przedstawiamy Wam to smaczne danie. Potrawa jest bez mięsa ale dla chętnych jak najbardziej można do farszu dodać podsmażone mięso mielone. W ostatnim czasie kasza jaglana dość często gości na naszym stole. To samo zdrowie, więc korzystamy z tego dobrodziejstwa. Składniki: - puszka pomidorów
Pan i Pani Smith w kuchni
Krokiety z soczewicą i warzywami 369racuszki … są to dania , które można przyrządzić na setki różnych sposób , mając pod ręką najprostsze składniki! Jak wiecie jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju naleśników i placuszków , więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad.Chrupiące i mega sycące!Polecam! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI
Ostra na Słodko
Bakłażan faszerowany z mięsem 246kolor !Bakłażan jest warzywem, które chłonie tłuszcz przy smażeniu jak gąbka, więc staram się przygotowywać go bez smażenia, choć nie zawsze mit o wychodzi :). Na przykład taki bakłażan z fetą i pomidorem jest wspaniały, ale kaloryczny... Dziś więc bakłażan zapiekany, przygotowany z minimalna ilością tłuszczu.Bakłażan faszerowany z mięsem Składniki:500 g łopatki wieprzowej1 spora cebula1
Kulinarne przygody Gatity
FASZEROWANA CUKINIA 176warzywa faszerowane - propozycja na dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym. SKŁADNIKI: 2 średnie młode cukinie 1/2 kg mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 strąka papryki pokrojonej w kostkę 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, tymianek, ziarenka smaku starty zółty ser 1 pomidor A jak
Kuchnia w opałach
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 284Bardzo fajne dość lekkie danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Przepis stworzony pod wpływem chwili ;-) Z apetytu na danie trochę
Smaczne Zdrowe