jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:32/96)

Roladki z kurczaka 743

Rolada z mięsa kurczaka to przeważnie pierś z kurczaka, lekko rozbita tłuczkiem, doprawiona jak kto lubi, w środku ma pyszne dodatki, następnie zwinięta. Roladki z kurczaka z serem mozzarella i szynką szwarcwaldzką, to idealne połączenie smakowe i wizualne. Bardzo lubię połączenie delikatnych piersi z kurczaka z różnymi farszami. W tym przepisie mamy wyrazistą w smaku pastę paprykową, szynkę wędzoną(...)listki szałwii, obok układamy podgotowane, pokrojone, doprawione ziemniaki i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180ºC. Podajemy faszerowane rolady z kurczaka na ciepło z pieczonymi ziemniakami i sałatą. Możemy też takie roladki podawać na zimno, pokrojone w plastry jako wędlinę do kanapek. Smacznego!   The post Roladki z kurczaka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane awokado, wasabi i oliwkami 230

Kolejna wielkanocna odsłona faszerowanych jajek, tym razem z awokado, oliwkami i wasabi. Jeśli ktoś obawia się wasabi - można w przepisie pominąć. Ale wasabi to nic innego jak chrzan, a jajka lubią chrzan :) Za to smaczliwka (mowa o awokado) jest obowiązkowe! :) Awokado jest idealnym ratunkiem dla osób z otłuszczoną wątrobą (czyli dla mojego taty) :) Zostało mi trochę tego zielonego(...)Oliwki siekamy na drobniejsze cząstki i mieszamy z farszem.Do farszu dodajemy też szczypiorek dla zaostrzenia smaku. Białka wypełniamy zielonym farszem - najlepiej rękawem cukierniczym. Ja użyłam zwykłego foliowego woreczka :)jajka faszerowane awokado, wasabi i oliwkami

Bon Appetit Małgorzaty
Najpierw przeczytaj, potem kupuj! 160

syrop glukozowo-fruktozowy) a kończącą po te bardziej skomplikowane, czyli wszystkie tak zwane "E" (E124, E250, E202). Nie zdajemy sobie nawet z tego sprawy jakie rzeczy spożywamy MY i jakie dajemy najbliższym nam osobom. Istnieje jedna pewna reguła, że składnik będący na początku listy występuje w największej ilości . Czyli na przykład jeżeli cukier zajmuje pierwsze miejsce, wiemy że jest(...)skład. Zwracajmy uwagę na to, bo zdrowie mamy tylko jedno , należy o nie dbać i nie faszerować go chemikaliami różnego pochodzenia. Zrezygnujmy więc z nie zdrowych  produktów z pełną gamą różnych składników, o których nawet nie mamy pojęcia, co oznaczają i jak wpływają na nasze zdrowie. Zainteresujmy się zdrową żywnością ! Bogatą w naturalne witaminy i składniki mineralne. Zawierającą

Zdrowie na języku :P
YumYum DEVILED EGGS – FALLOUT – jajka faszerowane awokado z bekonem 283

jajek gotowanych na twardo i faszerowanych na ostro, z kolei radioaktywność kojarzy nam się z zielonym kolorem. Z tych względów jajka ustroiliśmy pastą z awokado, nie zapominając jednocześnie o mięsnym akcencie w postaci boczku, który idealnie pasuje do aksamitności farszu. Tak oto powstała prosta i smaczna przekąska dla fanów postapokalispy! Zobacz, jak jajka wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW(...)AWOKADO (2 min) Awokado powinno być bardzo dojrzałe, wtedy farsz będzie aksamitny i jednolity. Jeśli użyjecie mniej dojrzałego awokado, to uzyskacie farsz z małymi kawałkami – wybierzcie tak, jak lubicie. Owoc obkrawamy nożem w poprzek, następnie trzymając każdą połówkę w innej dłoni, przekręcamy je w przeciwną stronę – dzięki temu łatwo uzyskamy przekrojone na pół awokado. Pestkę wyciągamy – jeśli

Nerds Kitchen
Jajka faszerowane z curry i imbirem 160

Jak wam mija ten piękny wiosenny wielkanocny poniedziałek ? Jeśli nie macie jeszcze dość jajek to zostawiam was z przepisem na faszerowane jajka z curry i imbirem.    8 jajek kawałeczek imbiru 3 lub 4 łyżeczki jogurtu naturalnego sól, pieprz cytrynowy 1 łyżeczka curry kiełki brokułów    Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i dzielimy na  połówki. Żółtka

noteskulinarnyfiga
Jajka faszerowane pieczarkami 207

Moja dzisiejsza propozycja to przepis na bardzo pyszne jajka faszerowane duszonymi pieczarkami. Bardzo szybkie w przygotowaniu i do tego efektownie wyglądają na świątecznym stole. Ale również świetnie sprawdzają się jako przekąska podczas imprezy czy podczas codziennego śniadania. Znikają ze stołu w mgnieniu oka ;-) Zapraszam!!! Składniki: 10 jajek, ok. 250-300 g pieczarek, 1-1,5 łyżeczki majonezu, sól, pieprz, garść

Passion of Cooking
Faszerowane piersi kurczaka w bekonie. 195

temat roladek z piersi kurczaka faszerowanych pieczarkami z cebulką i zawiniętych w bekon bądź boczek nie będę się rozpisywać. Dlaczego? Ponieważ mogę pisać i pisać jak są smaczne i nachodzi mnie na nie ochota. A dopiero wczoraj jadłam je na obiad. Składniki: 450g piersi z kurczaka ( trzy piersi - sześć kotletów) cienkie plastry bekonu lub boczku, cebula, 350g pieczarek, sól

W kuchni u Moniki
Zapiekane pomidory 190

Jak zawsze w sobotę byłam  na zakupach na swoim ulubionym bazarku, aby zaopatrzyć się w warzywa i owoce. Pomidorów na nim było całe mnóstwo. Zielone, czerwone, żółte, czarne,tygrysie jakie tylko można sobie wymarzyć. Ceny też fajne. Można szaleć w kuchni i szykować potrawy, wekować itp. Dzisiaj zrobiłam pomidory faszerowane i zapiekane w piekarniku. Smaczne to było. Składniki

O kuchni z uczuciem
Kwiaty cukinii smażone w tempurze 157

cukinii. Wiem, że nie odkryłam Ameryki, ale pierwsze doświadczenia smakowe po zrobieniu faszerowanych kwiatów cukinii to wielkie "wow". Tym razem przygotowałam je w tempurze. Świetnie nadają się też do tego kwiaty dyni.Jako, że jestem akurat u rodziców to mam bardzo dobry dostęp zarówno do jednych, jak i drugich kwiatów.  Składniki: ok. 20 kwiatów cukinii/dyni 1/2 szklanki mąki kukurydzianej

Pasja Smaku
Pochrzanione jajka 147

się za dużo jajek na twardo na Wielkanoc ? Ja tak robię notorycznie. Ale znalazłam na to sposób- jak widzę nadmiar  ugotowanych  leżących w skorupkach ( bo obieram sukcesywnie w miarę potrzeby) to szybciutko robię z nich wszelkiego rodzaju faszerowane. Te są jednymi z prostszych. Czas: 10 minut Składniki: Jajka przekroić ze skorupkami na połówki. Ostrożnie wyjąć łyżeczką białka

Buniabaje w kuchni
Soczysta roladka z kurczaka w cieście naleśnikowym 275

Kontynuując wcześniejszy wpis zaprezentuję recepurę na soczyste roladki drobiowe w cieście naleśnikowym. Gosia faszerowała je z mozarellą i suszonymi pomidorami, były pyszne a ponieważ te smaki już znamy, postanowiłam wprowadzić, może trochę nietypowy jak na nadzienie, farsz z marchewki i cukinii. Szczegóły nadzienia (mogącego również stanowić samodzielne danie:) znajdziecie  TUTAJ a teraz konkretna porcja mięska: Soczysta roladka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Cukinia raz, cukinia dwa 163

pachnie pomidorem, kapusta ma ślady konsumpcji przez małe stworzenia, a cukinia wygląda jak cukinia, a nie jej miniatura. Dziś rzecz właśnie o cukinii. Była tarta z cukinii , były placki z cukinii i marchewki , a także warzywne spaghetti. Dziś odświeżam stare pomysły, czyli cukinia faszerowana – kiedyś z łososiem, dziś serem feta, komosą ryżową i pomidorem. Cukinia zapiekana z komosą(...)szynki parme\u0144skiej (lub innej d\u0142ugo dojrzewaj\u0105cej) plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka

Kucharzyca
Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami 202

Lidu jest wegańskie, więc śmiało można używać, bo naprawdę trzeba mieć duuuużo wolnego czasu i zapału aby zrobić je samemu w domu (tylko raz aż tak mi się nudziło). Jak to w sobotę bywa zabrałam się za porządki i zaległe prasowanie i ani się spostrzegłam i była 13.30, więc szybki przegląd lodówki i w 40 minut był obiad gotowy(...)części lub po prostu natnij na krzyż, tak aby niepotrzebna wilgoć z farszu mogła odparować. Moja drobna uwaga, faszeruj i sklejaj już na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, bo trudno przenieść paszteciki, tak aby się nie rozlazły. Tu poniżej możecie zobaczyć jak to u mnie wyglądało (ten po lewej), z kolejnym uratowałam sytuację przenosząc na papierze. Piecz około

greenscarf
W paprykowym świecie - faszerowana papryka 193

mojego wyjazdu do Arabii Saudyjskiej,   Mel i Stasio będą zwiedzać Polskę. Dziś udały się w swoją pierwszą podróż do "Paprykowego Świata" gdyż na obiad zaplanowałam pikantną faszerowaną paprykę :) Składniki  4 papryki średniej wielkości (preferuję czerwone, ale mogą być w dowolnym kolorze)   1 mała papryczka chili drobno posiekana 500 g  mielonego mięsa (wołowe, wołowo-wieprzowe(...)napełnieniu farszem. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić na patelni i dodać do mięsa mielonego.  Przyprawić mięso solą i pieprzem i dokładnie wymieszać z cebulą. Dodać jako, bułkę tartą i jak najdrobniej posiekane chili i jeszcze raz wyrobić Napełnić papryki farszem, ugniatając go w środku papryk małą łyżeczką. Zakryć ogonkami i ewentualnie plasterkiem chorizio i ułożyć pionowo w rondlu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pstrąg faszerowany pieczarkami w jabłkach zapiekany 246

tęczowy , odławiany z rzek o bystrym prądzie. Typowe dla naszej rodzimej kuchni są węglowodany, czyli potrawy zbożowe , takie jak m.in. kasze .  A gdyby tak wszystkie te elementy połączyć razem? Kaczce pieczonej z jabłkami nikt się nie dziwi. Ale pstrąg faszerowany pieczarkami i zapiekany na jabłkach i z kaszą podany - co to za dziwoląg, powiecie! A wcale nie taki

Grunt to przepis!