jajkiem dodajemy dodajemy budyń, mąkę i cukier, wszystko ładnie mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy i łączymy ze sobą tak jak gotujemy budyń. Masę zagotowujemy, zdejmujemy z palinka studzimy i mieszamy z masłem. Taką masą nabijamy szprycę i faszerujemy wcześniej upieczone i ostudzone rurki. Smacznego
Niezły Młynekgarnka. Do tego garnka dodajemy drobniutko pociętą papryczkę chilli i duuuuuużo świeżego oregano i bazylii. Trochę soli i gotujemy. Jak zagotujemy to zaprawiamy jogurtem. I teraz tak: na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę mięsa z patelni. I faszerujemy pomidory: napychamy je całe naszym mięsem, na górę kładziemy plaster sera i zakrywamy je tą częścią pomidora, którą odcinaliśmy na początku
Marder&Marder Manufacturezielem angielskim. Zdjąć z ognia, przestudzić. Na patelni rozpuścić masło z mąką- ciągle mieszając (uważać aby mąka się nie zarumieniła jak na zasmażkę). Zdjąć z ognia. Dolać mleko, mieszając, aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić solą. Sosem polać faszerowany makaron i posypać startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia sera
Tradycyjna KuchniaDzień dobry wszystkim czytającym :) Nie będziemy dziś zanudzać Was rozpisywaniem się, jakie to super danie przygotowaliśmy. Po prostu zapraszamy do poczytania przepisu i wypróbowania go
vegetaniePrzedstawiam prosty przepis na obiad przygotowany z rzeczy niewykorzystanych do innych dań, które przygotowywałam w zeszłym tygodniu. Jak już wspominałam, nie lubię marnować jedzenia. Tak się złożyło, że zostały mi produkty, z których powstały moje faszerowane papryki . Postanowiłam zamienić je w kolejny obiad by się w lodówce zbytnio nie zależały. I tak można powiedzieć od niechcenia powstał sosik, który
Kuchnia po mojemukażdej postaci. Czy to dodatek do obiadu … czy w postaci farszu … czy też przyrządzony w sposób taki jak dziś. Zawsze zajadam go z wielką przyjemnością.Dziś ma dla Was przepyszne naleśnikowe sakiewki z ciasta szpinakowego faszerowane soczystym kurczakiem … i polane jednym z moich ulubionych sosów : śmietanowo – czosnkowym. Sakiewki nie tylko rewelacyjnie wyglądają
Ostra na SłodkoSchab – mięso , które u mnie gości niestety ciągle za rzadko.Z resztą mięso ogólnie rzadko u mnie gości , bo jak wiecie ja z tych , co
Ostra na SłodkoJeżeli w ogródku ma się kilkanaście kilo cukinii to znak, że złociste talarki czy faszerowana cukinia szybko się przejedzą ;) Trzeba kombinować żeby nic się nie zmarnowało a obiady nie były monotonne. Jednak jak się okazuje cukinia doskonale nadaje się również do wypieków. W poprzednim wpisie znajdziecie przepis na cynamonowe ciasto z cukinią a dzisiaj coś dla tych, którzy lubią
Ze smakiem i z pasjąOliwki, zarówno czarne jak i zielone, oraz suszone pomidory mogę jeść „garściami”. Oliwek niestety nie potrafię zrobić sama, ale pieczone pomidory lub suszone pomidory przygotowuję w sporej ilości każdego roku. Tym razem połączyłam je w paście zwanej tapenada, tylko w tej przeważają suszone pomidory. Ostatnio przygotowałam pyszną tapenadę z czarnych oliwek. Ta pasta z suszonych pomidorów jest dużo smaczniejsza(...)wyrazisty smak a dzięki suszonym pomidorom i oliwie jest dość wilgotna. Świetnie sprawdza się jako pasta do kanapek, ja ostatnio dodałam ją kanapki typu ciabatta. Pasta z suszonych pomidorów Składniki: 6 dużych suszonych pomidorów wraz z łyżką zalewy oliwnej 4 zielone oliwki faszerowanych migdałami 1 papryczka pikantna piri piri 1 ząbek czosnku natka pietruszki Przygotowanie: Zielone oliwki faszerowane migdałami, papryczkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzukacie pomysłu na smaczne, letnie i lekkie danie? Polecam pomidorki faszerowane ryżem, papryką oraz domowymi ogórkami małosolnymi. Żeby mięsożercy też zjedli je ze smakiem dodałam wędzoną pierś z kurczaka. Pomidorki świetnie sprawdzą się jako przystawki albo lekkie śniadanie czy nawet kolacja. Składniki: 8 dużych pomidorów, 100 g ryżu pełnoziarnistego, 2 ogórki małosolne, 1/2 czerwonej papryki, wędzona pierś z kurczaka, sól(...)pokrojonymi warzywami. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, połączyć z warzywami. Dodać majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Dodać 2 łyżki świeżej posiekanej bazylii. Wszystko wymieszać. Masą faszerować pomidory. Udekorować bazylią
Z miłości do słodkościJak tylko zobaczyłam ją w sklepie, wiedziałam, że musi być moja :) Okrągła, dorodna, świeżutka. W ogródku mam aż nadmiar cukini, ale wszystkie są tradycyjne, podłużne
Kuchnia z widokiem na ogródformie pieczonej również zdaje egzamin, a pierożki mimo swej prostoty mają ciekawą strukturę i smak. Tak więc oto przed Wami kolejne danie z kuchni północnego Tamriel! Zobacz, jak pierogi wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! duża porcja 1309 kcal | 30 g białka | 179 g węglowodanów | 52 g tłuszczu średnia porcja 661 kcal(...)kwadraty, nasze miały bok ok. 8 cm, ale możecie zrobić mniejsze jeśli wolicie pierożki „na jeden gryz”. 5. FASZEROWANIE (10 min) Na środek kwadratu układamy po 2 łyżeczki farszu i zawijamy ciasto, sklejając ze sobą sąsiadujące boki, tak jak pokazaliśmy na zdjęciu. Dla bezpieczeństwa można zostawić małą „falbankę” w miejscu łączenia boków. 6. PIECZENIE (30 min) Uformowane pierogi układamy
Nerds KitchenMniam! Wielkie pieczarki, pyszny farsz i kilka minut w piekarniku. W moim wypadku był to debiut z piekarnikiem gazowym i odrobinę bałam się efektu. Całe szczęście wszystko wyszło jak należy, a obiad udał się świetnie. :) 5 dużych pieczarek (dostępne w Lidlu) ok. 350g mięsa mielonego z łopatki 150g mrożonego szpinaku siekanego 4 plastry sera 1 duża cebula 3 duże(...)ściemniały. Po godzinie faszerujemy każdą pieczarkę mięsem, na nie nakładamy odciśnięty szpinak. Chciałam, by zachował swój smak, więc nie doprawiałam go i tylko przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę na oddzielnych talerzach lub z frytkami i surówką, jak kotlety
Kuchenna KontrrewolucyaPrzygodę ze ślimaki zaczęłam od konkursu „ zerwane”, na który wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii , zorganizowany w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . Nagrodą była wizyta na farmie ślimaków Snails Garden :), gdzie zobaczyłam jak przygotować ślimaki . 500 g ślimaków w skorupkach* 3 łyżki masła, 2 cebule, cukier, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżki posiekanego rozmarynu, 15 g grzybów suszonych, 250 ml kaszy
królestwo garów