jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:36/96)

Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem 196

 Dzisiaj znów lekko i dietetycznie, czyli samotnego gotowania ciąg dalszy. Jako że ostatnio zakupiłam pod wpływem chwili całą masę kasz różnych rodzajów, postanowiłam w końcu

W poszukiwaniu inspiracji
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 981

Dzisiaj przedstawiam Wam propozycję na kolejne jajka faszerowane. Tym razem z... wędzoną makrelą. A że od dawna wiadomo, że jajka fajnie łączą się z wędzonymi rybami to nie mogło się nie udać. Takie jajka dobrze sprawdzą się na wielkanocnym stole, albo jako postna przystawka. Składniki: 8 jajek 1 wędzona makrela 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka ugotować(...)żółtek dodać wędzoną makrelę (wcześniej usunąć z niej ości). Dodać majonez i posiekany szczypiorek (ilość wg uznania). Wymieszać i doprawić do smaku. Masa powinna być dobrze roztarta. Przygotowaną masą faszerować białka. Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem

Pasja Smaku
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 136

jesieni, a nie szaro burej, z deszczem i wichurami. jaka będzie jesień tego roku, cóż przekonamy się niebawem. na razie mamy jeszcze lato, wiec cieszmy się nim. Dosyć tej mojej pisaniny, przejdźmy do konkretów-czyli do garów :P Dziś przychodzę do Was z przepisem na świetną paprykę faszerowaną.  Bazą farszu jest bardzo zdrowa kasza jaglana, powinna

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem 223

kaszy jaglanej pisałyśmy już sporo na naszym blogu (patrz tutaj ). Jako Królowa Kasz znakomicie sprawdza się jako dodatek do przeróżnych farszów, a w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem będzie stanowiła ciekawą alternatywę dla tradycyjnego ryżu.  Naprawdę polecamy!  Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem zainspirowane przepisem z bloga Facet i kuchnia Składniki: 3 -4 czerwone papryki

Moja Mama Gotuje
Ciasto na domową tortille 119

się sama kupując składniki i zamykając się w kuchni na dosłownie kilkanaście minut. Są wdzięczne:) Można je faszerować do woli, jeść na ciepło lub zimno. Na słodko, czy słono. Udało się, co oznacza, że nie są trudne do zrobienia tak jak myślałam na początku:) A ile frajdy, że zamiast ze sklepowej półki albo gotowego wrapa na mieście zrobiło się

Zasmakuj Kuchni
Pieczarki faszerowane 184

Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko

Passion of Cooking
Schab faszerowany szpinakiem 594

Schab faszerowany szpinakiem w nieco inny sposób, bo głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny :) Idealny na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. SKŁADNIKI: 1 1/2 kg schabu 200g szpinaku 1 cebula 5 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny Ładny kawałek schab nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba

https:KKuchniaMniam
Dietetyczny obiad. Faszerowana papryka: kaszą jaglaną, pomidorami i serem feta 335

znacie przepis na faszerowaną paprykę kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie nie, dlatego szybko przedstawiamy Wam to smaczne danie. Potrawa jest bez mięsa ale dla chętnych jak najbardziej można do farszu dodać podsmażone mięso mielone.  W ostatnim czasie kasza jaglana dość często gości na naszym stole. To samo zdrowie, więc korzystamy z tego dobrodziejstwa. Składniki: - puszka pomidorów

Pan i Pani Smith w kuchni
Krokiety z soczewicą i warzywami 299

racuszki … są to dania , które można przyrządzić na setki różnych sposób , mając pod ręką najprostsze składniki!  Jak wiecie jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju naleśników i placuszków , więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad.Chrupiące i mega sycące!Polecam! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI

Ostra na Słodko
Bakłażan faszerowany z mięsem 194

kolor !Bakłażan jest warzywem, które chłonie tłuszcz przy smażeniu jak gąbka, więc staram się przygotowywać go bez smażenia, choć nie zawsze mit o wychodzi :). Na przykład taki bakłażan z fetą i pomidorem  jest wspaniały, ale kaloryczny... Dziś więc bakłażan zapiekany, przygotowany z minimalna ilością tłuszczu.Bakłażan faszerowany z mięsem Składniki:500 g łopatki wieprzowej1 spora cebula1

Kulinarne przygody Gatity
FASZEROWANA CUKINIA 128

warzywa faszerowane - propozycja na dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym. SKŁADNIKI: 2 średnie młode cukinie 1/2 kg mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę  2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 strąka papryki pokrojonej w kostkę 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, tymianek, ziarenka smaku starty zółty ser 1 pomidor A jak

Kuchnia w opałach
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 230

  Bardzo fajne dość lekkie danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Przepis stworzony pod wpływem chwili ;-)   Z apetytu na danie trochę

Smaczne Zdrowe
Jarzębina do mięs z jabłkiem i gruszką do słoików na zimę 130

kwiaty nas nie interesują. Pod sam koniec lata kwiaty zaczynają przemieniać się w piękne pomarańczowo-czerwone owoce, które dojrzewają jesienią. Zwykle robi się z  nich wspaniale wyglądające ozdoby, jak na przykład korale, czy jesienne bukiety. I zapomina się o jej wartościach nie tylko kulinarnych, ale i zdrowotnych. W dzisiejszym świecie, w pogoni za złudnym szczęściem, zapominamy(...)medycynę naturalną. I robiono to skutecznie. Pamiętajmy o tym zanim zaczniemy faszerować się lekami. Oczywiście nie kwestionujemy tym samym tradycyjnej medycyny. Oczywiście jesteśmy jej zwolennikami. Ale obok niej warto też mieć alternatywę. Do celów medycznych wykorzystywać można zarówno kwiaty zbierane w maju lub czerwcu (na początku kwitnięcia) jak i owoce, najlepiej zbierane po pierwszych jesiennych przymrozkach. Jarzębina to istna

Marder&Marder Manufacture
Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym 158

przeglądnęłam przepisy na dania takie jak się jada w Hiszpanii, i powstało pyszne danie pełne smaku. Naprawdę Wam je szczerze polecam. Zachwycicie tym daniem i siebie i swoich gości zaskoczycie smakiem.  Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam go w swojej kuchni do większości potraw.  Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym Kalmary

Kuchnia na wzgórzu
Jajka faszerowane z majonezem i łososiem 217

klimaty na różne sposoby. Jednym z nich były tosty z łososiem, jajkiem i majonezem . Tym razem jednak nie będzie tostów, ani nawet kawioru, choć i ten ostatni byłby tu jak najbardziej na miejscu. Prezentujemy natomiast prostą w wykonaniu i atrakcyjną wizualnie przystawkę, którą nie tylko ucieszymy podniebienia własne i gości, ale też dodatkowo udekorujemy stół. Choć wszelkie tego rodzaju(...)użyć również kawioru - zarówno czarnego jak i czerwonego. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-89 {margin: auto;} #gallery-89 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-89 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-89 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Masa z żółtek i majonezu Jajka faszerowane z majonezem i łososiem Post Jajka

Kulinarna Pokusa