jabłka - 25490 przepisów (strona:914/1700)

Jesinne liście z jabłkiem 132

takiej  pozytywnej. Ja dzieci nie mam, ale polecam ten przepis na wspólne gotowanie z waszymi pociechami. Przepis jest banalnie prosty, a ciastka wyglądają zjawiskowo :)  Składniki: ciasto francuskie jabłko cynamon cukier trzcinowy  żółtko  Przygotowanie:  z ciasta wycinamy 10 takich samych liści (najlepiej odrysować liścia na kartonie jako szablon).  Jabłko obieramy i ścieramy na tarce

Niezły Młynek
Placuszki dyniowe 134

sparzonej pomarańczy szczypta kardamonu 1/4 łyżeczki kurkumy propozycje dodatków do podania: jogurt naturalny + prawdziwe kakao + odrobina słodzidła prażone pestki dyni orzechy i rodzynki, wiórki kokosowe świeże owoce, np. jabłka, pomarańcza, gruszki, śliwki itp. konfitury owocowe posiekana czekolada deserowa Czas przygotowania 15 minut Liczba porcji 8-10 placuszków (2 porcje) Wartości odżywcze w jednej porcji (bez dodatków): Kalorie: 234 Białko

Analiza Smaku
Barszcz z jabłkiem i pierożkami 166

AMBITION GRACE składniki barszcz: 2,5 litra bulionu warzywnego 70 dkg buraków 1 jabłko 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 125 ml barszcz koncentrat sól, pieprz, cukier do smaku 1 łyżeczka majeranku pierożki pieczone ciasto: 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 50 g masła 1 jajko 200 ml mleka 2 dkg drożdży farsz(...)buraki są mniejsze. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 30 minut. Po upieczeniu buraki obieram. Bulion warzywny przelewam do garnka, dodaję upieczone buraki, ziele, liść laurowy, czosnek, jabłko pokrojone, cebulę i gotuje na wolnym ogniu 30 minut. Na końcu wlewam koncentrat barszczu, doprawiam solą, pieprzem, majerankiem. Już nie gotuję żeby nie stracił koloru. Najlepiej przygotować wcześniej barszcz, nabierze

wesoła kuchnia
Surówka z kiszonej kapusty 116

smaczniejszych kapust kiszonych ever. Dziś zrobiłam z niej klasyczną surówkę. Jest tak smaczna, że chyba nie doczeka obiadu. Składniki: 300 g kiszonej kapusty 1 szalotka 1 duża marchewka 1 jabłko pół łyżeczki cukru sól (opcjonalnie) pieprz 2 łyżki oliwy extra virgin (można dać olej rzepakowy) Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy, wrzucamy do miski. Na tarce o grubych oczkach ścieramy(...)obraną marchewkę i obrane jabłko, szalotkę kroimy w drobną kostkę. Do kapusty dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy

Kardamonovy
Jak pozbyć się pestycydów i bakterii z owoców. 104

akupione przez nas owoce czy to cytrusy, czy rodzime jabłka lub gruszki, zanim trafią na nasze stoły, są dotykane przez wiele osób, a niekiedy zwłaszcza cytrusy są opryskiwane różnego rodzaju pestycydami, konserwantami. Jest kilka prostych sposobów, aby pozbyć się z nich bakterii i pestycydów

Przepisy i porady kulinarne
Surówka obiadowa z kwaszonej kapusty 92

końcu dostałam przepis na najlepszą obiadową surówkę od mojej mamy. Jest bardzo prosta a jaka pyszna! SKŁADNIKI: 500g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko łyżeczka cukru sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju (lub więcej, jeśli lubisz) WYKONANIE: 1. Kapustę kiszoną przepłukać, odcisnąć nadmiar soku, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski; 2. Jabłko i marchewkę pokroić

Prosty przepis na
Łódeczki z ogórka – przekąska na imprezę 96

sobą składników, które zwykle kładziemy na imprezowym stole w oddzielnych pojemnikach Polecam! Z zimnych przekąsek polecam również efektownie wyglądające kwiatki warzywne albo roladki z tortilli , sówki z wafli ryżowych , jabłka z masłem orzechowym . Składniki: świeży długi ogórek zielony (najlepiej Bio) domowa pasta roślinna np. humus klasyczny lub pasta z buraczków oliwki czarne i zielone (mogą być też winogrona

Lamarida.pl
Pyszne rogaliki z nadzieniem orzechowym 90

efekt – ser, mąka i masło. Ciasto wychodzi jakby francuskie, lekko kruchawe. Ładnie się rozwarstwia. W mojej kuchni debiutowało lata temu w postaci zginanych na pół ciasteczek z kawałkiem jabłka w środku. Ciasto jest bardzo wdzięczne w przygotowaniu. Nie lepi się, łatwo się formuje. Nie ma prawa nie wyjść. Doskonałe z każdym nadzieniem i na słodko i wytrwanie, owocowym

Mieszam w Garnku
CODZIENNA PORCJA WITAMIN DZIĘKI NOWEJ WYCISKARCE WOLNOOBROTOWEJ BLAUPUNKT SJV801 116

czasu przyjazdu piję soki codziennie! Moje ulubione to: KLASYK – ŚWIEŻY SOK POMARAŃCZOWY Skarbnica witaminy C, bogactwo folianów i polifenoli, źródło potasu oraz odrobina błonnika. ZIELONY SOK Z JABŁEK, SZPINAKU I SOKU Z CYTRYNY Zdecydowanie bardziej gęsty, przez co jest świetnym pomysłem na drugie śniadanie albo podwieczorek! Skarbnica żelaza i potasu, źródło flawonoidów i witaminy C. Pozostałe funkcje również

Ostra na Słodko
Sałatka z jajkami 153

Składniki : 4 gotowane jajka puszka sałatki meksykańskiej Dawtona ( 400 g ) 1 cebula 2 ogórki kiszone 1 jabłko 3 małe gotowane ziemniaki sól, pieprz majonez, ewentualnie musztarda Przygotowanie: Ugotowane jajka i ziemniaki pokroić w kostkę Ogórki i obrane jabłko i cebulę również pokroić w kostkę Gotową sałatkę odcedzić, przelać wodą i odsączyć Składniki zmieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem Jeśli lubimy

Proste Potrawy
Surówka z selera z żurawiną 16808

właśnie z niego przygotowałam dzisiejszą surówkę. Seler jest warzywem lekko pikantnym i uważam, że słodka żurawina doskonale do niego pasuje. Składniki: 1 średni seler (około 400 g) 1 jabłko kawałek pora (biała część) 3-4 łyżki suszonej żurawiny sok z 1/2 cytryny 3 łyżki gęstej śmietany 18% sól, pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Pora oczyścić, pokroić w półplasterki. Przełożyć(...)sitko, sparzyć wrzątkiem. 2. Selera obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miseczki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, przełożyć do selera. Skropić sokiem z cytryny. 3. Do miseczki dodać pora, żurawinę, śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Odstawić na 10-15 minut do lodówki

Danka Pichci
Muffinki marchewkowo-dyniowe 83

Jesienne wypieki kojarzą mi się tylko zapachem cynamonu, pieczonej dyni, korzenny przyprawy oraz ze smakiem polskich jabłek. Te wszystkie ulubione smaki postanowiłam połączyć piekąc dziś szybkie, aromatyczne babeczki. Słodko pachnące cynamonem, wręcz idealnie komponują się z kubkiem rozgrzewającej herbaty w chłodny, listopadowy wieczór. Są lekko słodkie, z dodatkiem ulubionych owoców. Jak dla mnie

Wymiar Zdrowia
Zielony koktajl z imbirem 91

imbiru i kurkumy dla podniesienia naszej odporności. Wtedy jesień nie będzie nam straszna Polecam! Składniki: 2 garście świeżego jarmużu (lub szpinaku, może być mrożony) 1 duża pomarańcza 1 duże jabłko sok z połowy cytryny korzeń imbiru o długości około 3-4 cm 1/4 łyżeczki kurkumy pieprz czarny mielony zimna woda lub kostki lodu (latem ) – według uznania Wykonanie: Obraną pomarańczę(...)wrzucamy do blendera, dodajemy umyty jarmuż, obrane jabłko i imbir, sok z cytryny, kurkumę i pieprz. Całość miksujemy dolewając wodę i uzyskując preferowaną konsystencję. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku

Lamarida.pl
Kisiel jabłkowy 119

Kisiel jabłkowy to najprostszy deser, przygotujesz go w kilka minut. Niskokaloryczny, dietetyczny, zjedzony jeszcze ciepły działa rozgrzewająco. Możesz go przygotować na kompocie, na soku, z kawałkami jabłek lub w wersji dla osesków na musie jabłkowym. W każdej wersji posmakuje nie tylko dzieciom

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomarańcze 131

kwas foliowy i wit z grupy B. W błonie oddzielającej  części pomarańczy znajdują się składniki stanowiące o wartości odżywczej owoców - pektyna ( rodzaj rozpuszczalnego błonnika występującego zwłaszcza w jabłkach, cytrynach i czerwonych porzeczkach), wysoki poziom pektyny może obniżyć poziom cholesterolu we krwi. w błonie oddzielającej od siebie poszczególne części pomarańczy występują także bioflawonoidy - które mają właściwości przeciwutleniaczy. Najlepiej jest

ciasta i desery czyli na słodko

Proponowane wyszukiwania