kanapek. Można je również gotować czy dusić. Surówka z białej rzepy jest prosta, szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i zdrowa! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 białe rzepy 1 jabłko 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soku z cytryny do skropienia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Rzepy obrać, zetrzeć na tarce(...)średnich oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce o grubszych oczkach do miseczki z rzepą. Skropić sokiem z cytryny 2.Do miseczki dodać śmietanę, chrzan, cukier. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciprzykład ziemniaczaną ) lub surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Jest ona bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pora dokładnie umyć, przekroić na pół. Pokroić w plasterki. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem. Jabłko umyć
Danka Pichcirazem postanowiłam zrobić surówkę Coleslaw z kapusty czerwonej. Jest ona równie pyszna, jak ta poprzednia. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 nieduża czerwona cebula 3 łyżki majonezu 3-4 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę(...)drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce). Dodać sól i ręką podusić, aby kapusta puściła sok. Przełożyć do miseczki. 2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce do miski z kapustą. 3. Marchew obrać. Zetrzeć na tarce do miseczki. 4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych składników. 5. Do surówki dodać majonez, cukier, ocet. Doprawić
Danka Pichcipomidor 1 nieduża czerwona cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli (200 g) sól, pieprz, ostra papryka 2 łyżki oleju do smażenia Sos: 2 łyżki oleju 1 łyżka octu z jabłek 1 ząbek czosnku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu, czyli zalać wrzątkiem i pozostawić do ostudzenia. 2. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić
Danka PichciDzisiaj zapraszam na proste owsiane ciasto z mascarpone i orzechami. Dodałam do niego też jabłko i gruszkę, dzięki czemu jest wilgotne i kremowe Świąteczny klimat wprowadza cynamon, a orzechy pekan na wierzchu nadały chrupkości. Wszystkie składniki stworzyły pyszne ciasto – mascarpone to nie tylko kremy, o czym się(...)serka mascarpone (1 opakowanie) 2 łyżki oliwy lub oleju 150 g zmielonych płatków owsianych 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jabłko 1 gruszka 30 g orzechów pekan lub orzechów włoskich 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu Jajka ubić z ksylitolem lub erytrytolem na puszystą, jasną pianę, dodać olej i stopniowo serek mascarpone
Fitkotpierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły do puszki wkładamy skórki z owoców - jabłek, pomarańczy i banana. Ta kompozycja zapewni wyjątkowy aromat pierniczków oraz niepowtarzalny smak. Po kilku dniach leżakowania ze skórkami pierniki są gotowe do zdobienia i jedzenia. Gorąco polecam: Przepis
Gotujemy i jemypierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły do puszki wkładamy skórki z owoców - jabłek, pomarańczy i banana. Ta kompozycja zapewni wyjątkowy aromat pierniczków oraz niepowtarzalny smak. Po kilku dniach leżakowania ze skórkami pierniki są gotowe do zdobienia i jedzenia. Gorąco polecam: Przepis
KorniszonkiAleż ten rok zleciał! Święta zbliżają się wielkimi krokami, a co za tym idzie Wy coraz częściej przeszukujecie blog w poszukiwaniu świątecznych i bardziej zimowych inspiracji. Ciasta z jabłkami, z dodatkiem dyni, orzechów, czekolady czy też gruszek pobijają rekordy popularności! Dziś, zainspirowana kolejną już współpracą z Dr.Oetker przygotowałam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe z waniliowym kremem
Ostra na Słodkoodwal się, czyli "niby chcę coś ci dać, ale nie wiem co, więc se kup za te 5 dyszek coś." I co obdarowany kupi? Mleko, chleb, masło i jabłka. .. I po prezencie. Z przyjaciółmi mamy taki układ - przed urodzinami zazwyczaj mówimy, że zbieramy na coś większego. Wtedy dorzucają nam w ramach prezentu. Ale będą pamiętać o tym i sprawdzą
dobra gospodyni dom wesołym czyniSkładniki: 1 seler 1/2 pora 1 jabłko 1 marchewka 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Seler, marchew i jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki. Pora szatkujemy w piórka. Wszystko mieszamy ze sobą. Jogurt, majonez i sok z cytryny mieszamy ze sobą. Dodajemy zmiażdżony czosnek, sól i pieprz
Qchnia po prostuZrobiłam i mogę potwierdzić, że warto jest czasem spróbować czegoś nowego. Składniki 6 filetów śledziowych 1 szkl. mleka 15 dkg. kiszonej kapusty 2 cebule 1 czerwona papryka 1 słodkie jabłko Składniki na zalewę Sok z 4 cytryn Woda (tyle samo ile wyciśniętego soku z cytryn) 1 łyżka cukru (można pominąć) 1 liść laurowy Kilka ziaren ziela angielskiego Krok po Kroku(...)Śledzie myjemy, zalewamy mlekiem i pozostawiamy na 2 godziny. 2 Kapustę rozdrabniamy, paprykę i jabłko kroimy w słupki a cebulę w pióra . 3 Śledzie napełniamy warzywami i zawijamy rolmopsy. 4 Wszystkie składniki na zalewę doprowadzamy do wrzenia i następnie studzimy. Śledzie układamy ciasno w słoiku, zalewamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyMakowiec z jabłkami to przepyszne i bardzo wilgotne ciasto na Święta. Makowiec japoński jest ciastem bez spodu oraz bez glutenu. Przepis jest bardzo prosty a samo ciasto składa się tylko z kilku składników. - bezglutenowe ciasto z makiem - bez spodu i bez mąki pszennej - można pominąć krem w przepisie
AniaGotuje.pl