jabłka - 25490 przepisów (strona:913/1700)

Gofry piernikowe z płatków owsianych – Blogmas 2019 #2 120

nadzieję, że kolejna blogmasowa propozycja wam się spodoba i spróbujecie upiec gofry piernikowe z dodatkiem przypraw korzennych. Wierzch udekorujcie ulubionymi dodatkami – owocami lub konfiturą (prażone jabłka lub aromatyczne powidła śliwkowe z pomarańczą sprawdzą się świetnie!). Solo też są przepyszne i chrupiące Gofry piernikowe z płatków owsianych 12-14 sztuk 4 jajka szczypta

Fitkot
Fasolka po bretońskuz suchej fasoli 99

Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie nadaje się również do mrożenia oraz wekowania w słoikach.   Pomysły na szybkie dania… ** Leczo z cukinią ** Jabłka smażone w cieście ** Domowe nuggetsy   Składniki na 6 porcji: 400 g suchej białej fasoli 300 g kiełbasy w lasce (np. śląskiej) 200 g boczku wędzonego lub parzonego

Kulinarny S.O.S.
Fasolka po bretońskuz suchej fasoli 99

Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie nadaje się również do mrożenia oraz wekowania w słoikach.   Pomysły na szybkie dania… ** Leczo z cukinią ** Jabłka smażone w cieście ** Domowe nuggetsy   Składniki na 6 porcji: 400 g suchej białej fasoli 300 g kiełbasy w lasce (np. śląskiej) 200 g boczku wędzonego lub parzonego

Kulinarne S.O.S.
Grudzień 150

Owoce: mandarynki, pomarańcze, ananas, kiwi, papaja, jabłka, gruszki. Warzywa: buraki, cykoria, brukselka, dynia, jarmuż, fenkuł, roszponka, por, seler, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://www.cosbymzjadla.pl/grudzien/&blog=http://www.cosbymzjadla.pl'; url=url.replace

Coś bym zjadła
Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 103

przyprawy do piernika (20 g) 75 ml mleka 2 łyżki miodu 2 jajka 125 ml oleju 150 ml kefiru około 150 g suszonych owoców (u mnie mieszanka firmy Helio : jabłka, gruszki, śliwki, daktyle, morele) 125 ml rumu 125 ml wody Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) utrwalacz do śmietany

PatiGotuje
surówka z marchewki i jabłka 107

Składniki:  Marchew 4 średnie Jabłko 1 duże Śmietana 12% 2 łyżki pełne Jogurt naturalny łyżka pełna Sok z cytryny łyżka Sól Pieprz Przygotowanie: Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce jarzynowych o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny doprawić solą oraz pieprzem. dodać śmietanę oraz jogurt i wszystko wymieszać, Smacznego! ( Do surówki można dodać jogurt, śmietanę lub majonez

Kulinarne przygody
Chlebek bananowy wg Aleex 105

niej pojawiać bardzo często zupy. Lubimy je, bo są sycące i cudownie rozgrzewają. Inne są też desery i ciasta. Dominują w nich jesienne smaki: cynamon, orzechy, śliwki i jabłka. W tym roku zdecydowanie preferujemy śliwki. Podaję je w różnorodnych wersjach – w cieście, robię z nich placki, zapiekam pod kruszonką. Ale dziś sięgnęłam po banany. Zostały mi trzy bardzo, bardzo

W mojej kuchni
Ciasteczka francuskie z cynamonem 95

jest dość wilgotne. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wycinać z niego ciasteczka. Dalsze przygotowanie ciastek tak, jak w opisie powyżej. Zobacz również: ciastka francuskie z jabłkami

Kuchcik gotuje
Muffinki marchewkowo-dyniowe 82

Jesienne wypieki kojarzą mi się tylko zapachem cynamonu, pieczonej dyni, korzenny przyprawy oraz ze smakiem polskich jabłek. Te wszystkie ulubione smaki postanowiłam połączyć piekąc dziś szybkie, aromatyczne babeczki. Słodko pachnące cynamonem, wręcz idealnie komponują się z kubkiem rozgrzewającej herbaty w chłodny, listopadowy wieczór. Są lekko słodkie, z dodatkiem ulubionych owoców. Jak dla mnie – po prostu pyszne! MUFFINKI MARCHEWKOWO

Wymiar Zdrowia
Zamiennik cukru – lista zdrowych zamienników 99

sklepach dostępna jest też ich z proszkowana wersja. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką Zamiennik cukru – lista zdrowych zamienników Ciasto francuskie z jabłkami Najczęstsze błędy w diecie – sprawdź, które popełniasz! Na pewno się zdziwisz! Placki ziemniaczane – chrupiące i najsmaczniejsze! Odstaw te produkty podczas diety a schudniesz 2 razy szybciej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

To Musisz Wiedzieć
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 97

cedzakową i przekładamy na talerz. Pierogi z ciasta z dodatkiem jajka bardzo dobrze nadają się do podsmażania na patelni. Pierogi z farszem z wątróbki można podać z surówką z jabłka, kalarepki i marchewki, które trzeba zetrzeć na tarce, albo pokroić w zapałkę. Skropić cytryną i olejem i posolić. Gotowe! Zobacz też menu na tydzień – fast and fryless

Niedzielny kucharz
Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi 254

Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii → Ciasto marchewkowe → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Babka z orzechami laskowymi → Babka orzechowa z jabłkami

Oryginalny smak
Racuszki z dyni - kuchnia podkarpacka 118

swoje odpowiedniki nie tylko w sąsiadujących z Polską krajach, ale i na innych kontynentach. W naszym regionie popularne są zarówno zwykłe drożdżowe racuchy, jak i racuchy smażone z plastrem jabłka w środku. Mniej znanym przysmakiem są racuchy z ciasta na sodzie oczyszczonej z dodatkiem startej dyni. Taki specjał ma swoje tradycje w gminie Brzostek, skąd pochodzi proponowany dzisiaj przepis

Trzeci talerz
Kolorowa surówka z marchewką i cukinią 144

Surówka z marchewką i cukinią Pyszna i kolorowa surówka, która świetnie sprawdzi się jako zdrowy dodatek do obiadu.     Składniki: 1 marchewka 1 młoda cukinia 1 jabłko 2 kiszone ogórki ok 5 rzodkiewek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka miodu       *** Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach i delikatnie odciskamy z nadmiaru soku(...)Cukinię, marchew, jabłko oraz rzodkiewki również ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach *** *** Wszystkie starte warzywa przekładamy do miski. Przyprawiamy solą, pieprzem i miodem. Dokładnie mieszamy *** *** Podajemy jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania