jabłka - 25490 przepisów (strona:906/1700)

Buraczki ze śmietaną (na ciepło) 156

piekarniku lub wykorzystać te, które zostały po zrobieniu barszczu.   Inne pomysły na buraczki… ** Barszcz czerwony czysty ** Buraczki zasmażane ** Sałatka obiadowa z buraczków ** Surówka z surowych buraków i jabłka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg buraków 3-4 łyżki gęstej śmietany 18% łyżka masła sól i pieprz łyżeczka cukru   Umyte buraki włóż do rondla, zalej wodą

Kulinarny S.O.S.
Buraczki ze śmietaną (na ciepło) 156

piekarniku lub wykorzystać te, które zostały po zrobieniu barszczu.   Inne pomysły na buraczki… ** Barszcz czerwony czysty ** Buraczki zasmażane ** Sałatka obiadowa z buraczków ** Surówka z surowych buraków i jabłka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg buraków 3-4 łyżki gęstej śmietany 18% łyżka masła sól i pieprz łyżeczka cukru   Umyte buraki włóż do rondla, zalej wodą

Kulinarne S.O.S.
Sernik z rosą 92

rosa powstaje w niższej temperaturze. Rosa zacznie powstawać po około godzinie po wyciągnięciu ciasta z piekarnika. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą 2020-04-19 Tarta z jabłkami 2020-04-17 Domowy hot dog 2020-04-07 Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 2020-04-06 Jakich produktów nie odgrzewać. Mogą być toksyczne! 2020-03-29 (adsbygoogle

To Musisz Wiedzieć
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 119

Albo racuszki z ubitych białek, które mogą być też smacznym deserem. Mieszkańcy tego kraju lubią jeść ciasta i potrafią je przygotowywać. A zwłaszcza strudle, które są nadziane makiem lub jabłkami. A także czekoladowy sacher, który jest wyśmienitym deserem. Jest to torcik czekoladowy przekładany marmoladą i oblewany płynną czekoladą. Bardzo cenione w Austrii jest ciasto przypominające pączki zwane kipfle. Artykuł

ProstePesto.pl
Surówka z czerwonej kapusty. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS 196

czerwonej kapusty posmakuje nawet tym, którzy zwykle kręcą nosem na dodatki warzywne. Przepis na surówkę z czerwonej kapusty Składniki: mała główka kapusty czerwonej, mała cebula, 2 średnie marchewki, 1 jabłko, 2 łyżki dobrego majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki octu (najlepiej winnego), łyżeczka tartego chrzanu, płaska łyżeczka cukru, sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty? Z główki zdejmik(...)pierwsze liście, przekrój ją na cztery części, następnie każdą zetrzyj na grubych oczkach. Kapustę możesz też poszatkować, jednak tarta jest dużo lepsza. Zetrzyj też obraną cebulę, marchewki i jabłko. Wszystko przełóż do miski, dodaj majonez, jogurt, ocet, cukier, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Rada: jeśli liczysz kalorie, do przyrządzenia surówki możesz użyć wyłącznie jogurtu naturalnego. Artykuł Surówka z czerwonej

Kulinarna Polska
CIASTO KRUCHE Z DŻEMEM 98

wymiarach 20 x 25 cm. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Dżem możecie zastąpić innym, np. ciemnym, dla kontrastu albo użyć świeżych owoców, np. posiekanych moreli, śliwek, jabłek, brzoskwiń. PRZYGOTOWANIE: W większej misce mieszam ze sobą wszystkie suche składniki (tj. mąkę, cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia i sól). Dodaję jajko oraz zimne, posiekane drobno masło. Wyrabiam

Zasmakuj Kuchni
Babka bananowo-czekoladowa 81

przepysznym wypieku. Ten prosty przepis wyjdzie każdemu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTRZEBUJEMY 4 banany (najlepiej 3 dojrzałe i 1 twardy, ale ten podział nie jest konieczny) 1 średnie lub większe jabłko 2 jajka mąka pszenna (200g) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czekolada mleczna 2-3 czubate łyżki kakao (tego do picia z cukrem, a nie czystego kakao) 3 łyżki(...)miodu łyżkę oleju lub masła cynamon do posypania PRZYGOTOWANIE Czekoladę, miód z łyżką oleju lub masła roztapiamy w małym garnku. Mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce. Z trzech bananów robimy papkę za pomocą widelca. W dużej misce przesiewamy mąkę i proszkiem do pieczenia. Dodajemy kakao (ten proszek z napoju kakaowego). Wlewamy roztopioną czekoladę

Fleksitarianizm.pl
Rogaliki krucho drożdżowe 85

Rogaliki krucho drożdżowe to śliczne, małe słodkości dla każdego łasucha. Są połączeniem ciasta drożdżowego i kruchego. A do tego możesz je nadziewać zarówno marmoladą, czekoladą, czy nawet kawałkiem jabłka. - bez dodatku jajek - tylko kilka składników na ciasto - na drożdżach świeżych lub suszonych

AniaGotuje.pl
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc 89

Kuchnia Polska, Rosyjska Czas przygotowania 40 minutes Czas gotowania 40 minutes Porcje 6 Autor smakowitehistorie.com Składniki 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 4 jajka 3 ogórki kiszone ½ cebuli 1 jabłko ½ puszki zielonego groszku 150 ml majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Sposób przygotowania Umyj i ugotuj w mundurkach warzywa korzenne – ziemniaki, marchewkę i pietruszkę – do miękkości(...)Ugotuj jajka na twardo, przestudź, obierz, pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do miski z jarzynami. Obierz cebulę, poszatkuj w drobną kosteczkę i dodaj do sałatki. Posiekaj także drobno jabłko i ogórki (możesz je obrać ale niekoniecznie) i dodaj do całości. Odsącz i dosyp do sałatki zielony groszek. Wymieszaj delikatnie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj z majonezem

smakowitehistorie.com
Francuska sałatka z serem Brie, owocami i orzechami 89

musztardę i miód. Mieszaj dokładnie do uzyskania jednolitej masy, a następnie dolej oliwę. Mieszaj delikatnie a potem polej sosem sałatkę. Moja rada W tej kompozycji sprawdzą się także gruszki, jabłka, suszone morele czy śliwki. smakowitehistorie.com Artykuł Francuska sałatka z serem Brie, owocami i orzechami pochodzi z serwisu Smakowite Historie

smakowitehistorie.com
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc 89

Kuchnia Polska, Rosyjska Czas przygotowania 40 minutes Czas gotowania 40 minutes Porcje 6 Autor smakowitehistorie.com Składniki 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 4 jajka 3 ogórki kiszone ½ cebuli 1 jabłko ½ puszki zielonego groszku 150 ml majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Sposób przygotowania Umyj i ugotuj w mundurkach warzywa korzenne – ziemniaki, marchewkę i pietruszkę – do miękkości(...)Ugotuj jajka na twardo, przestudź, obierz, pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do miski z jarzynami. Obierz cebulę, poszatkuj w drobną kosteczkę i dodaj do sałatki. Posiekaj także drobno jabłko i ogórki (możesz je obrać ale niekoniecznie) i dodaj do całości. Odsącz i dosyp do sałatki zielony groszek. Wymieszaj delikatnie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj z majonezem

smakowitehistorie.com
Francuska sałatka z serem Brie, owocami i orzechami 102

musztardę i miód. Mieszaj dokładnie do uzyskania jednolitej masy, a następnie dolej oliwę. Mieszaj delikatnie a potem polej sosem sałatkę. Moja rada W tej kompozycji sprawdzą się także gruszki, jabłka, suszone morele czy śliwki. smakowitehistorie.com Artykuł Francuska sałatka z serem Brie, owocami i orzechami pochodzi z serwisu Smakowite Historie

smakowitehistorie.com
Lemon curd, czyli krem cytrynowy :) 75

Pamiętajmy jednak, aby zawsze były to soki najwyższej jakości, świeżo wyciskane. Mnie do gustu przypadł również krem malinowy i pomarańczowy . Do szarlotki wykonywałam również krem jabłkowy (po wcześniejszym uprażeniu jabłek). Zachęcam do zapoznania się z poniższym przepisem. W razie jakichkolwiek pytań proszę o zadawanie ich w polu komentarz na dole ekranu. Postaram się odpowiedzieć tak szybko jak tylko mogę

SmartBake.pl
Krem mandarynkowy. 145

użyć też innych owoców z puszki lub mrożonych , należy jedynie pilnować proporcji, a już na pewno konsystencji kremu. Owoce o grubej skórce (wiśnie, czereśnie, śliwki) należy zblendować przed użyciem. Jabłka, gruszki itp., najlepiej rozprażyć , a następnie zmiksować. Do czego można użyć krem mandarynkowy? Krem mandarynkowy jest kremem o dużej zawartości tłuszczu . Jednocześnie, jego smak jest lekki i przyjemny dzięki

SmartBake.pl
Kruchy placek z musli i owocami / Fruit and Musli Shortbread Bars 89

nadaje jej ciekawego charakteru - sprawdzi się tu każde musli, z dodatkiem ulubionych suszonych owoców lub pestek. Placek możemy upiec z dowolną mieszanką sezonowych owoców, u mnie były to truskawki, jabłka i brzoskwinie. Do przełożenia placka dobrze sprawdzi się też gęsty dżem lub konfitura. Smacznego:) na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: 4 żółtka 250 g zimnego masła

Lekcje w kuchni