jabłka - 25490 przepisów (strona:911/1700)

NIEMIECKIE PIERNICZKI 112

piekarniku, gdyż wtedy staną się twarde i kruche. W swoim składzie zawierają również miód, dlatego po kilku dniach mogą stwardnieć - najlepiej przechowywać je w zamkniętym opakowaniu z kawałkiem jabłka, dzięki temu zawsze będą miękkie. Pierniczki lukrujemy przed podaniem lub od razu po upieczeniu - lukier również będzie chronił ciastka przed wysychaniem. W przygotowaniu są naprawdę bardzo szybkie i proste, dlatego

Kuchnia MagdaLeny
Biszkopt z bezą i masą budyniową 104

białek 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 100 g orzechów (u mnie firmy Helio ) około 300 g suszonych owoców (u mnie mieszanka firmy Helio : jabłka, gruszki, śliwki, daktyle, morele) Masa budyniowa: 500 ml mleka 16 g cukru wanilinowego 5 żółtek 125 g cukru 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła 1-2 łyżki

PatiGotuje
Śledź z żurawiną 128

przykryta kołderką z cebuli i żurawiny uduszonych w soku pomarańczy będzie idealnym daniem na wigilijny stół. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z kiszonej kapusty 103

Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki na 4-5 porcji: 400-500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże słodkie jabłko 7-8 łyżek oleju 1-2 płaskie łyżeczki cukru sól i pieprz   Kiszoną kapustę odciśnij z soku i dowolnie pokrój (nie płucz jej wcześniej) . Jabłko i marchewkę obierz

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty 103

Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki na 4-5 porcji: 400-500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże słodkie jabłko 7-8 łyżek oleju 1-2 płaskie łyżeczki cukru sól i pieprz   Kiszoną kapustę odciśnij z soku i dowolnie pokrój (nie płucz jej wcześniej) . Jabłko i marchewkę obierz

Kulinarne S.O.S.
Placki ziemniaczane ze śledziem 147

ziemniaki 1 cebula 1 jajko sól pieprz olej do smażenia sałatka śledziowa: 3 filety śledziowe (użyłam filetów SEKO beczka śledzi )  1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 1 jabłko 1 płaska łyżka majonezu pieprz 2 ugotowane na twardo jajka natka pietruszki lub koperek do dekoracji Ziemniaki i cebulę obrać zetrzeć na tarce, sok zlać. Dodać jajko, doprawić do smaku, wymieszać(...)oleju usmażyć placki, osączyć na ręczniku papierowym. Śledzie pokroić drobno. Jabłko i cebule obrać, razem z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, doprawić pieprzem, wymieszać. Jajka pokroić w plastry lub ćwiartki. Na placki wyłożyć po łyżce sałatki śledziowej i kawałku jajka. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem, udekorować natką pietruszki. Smacznego

Obiad gotowy
Ciasta i ciasteczka na Boże Narodzenie 157

ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Cappuccino Ciasto cynamonowe z czekoladą Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Dyniowe ciasto z orzechami Expresowy piernik Kruche ciasto z jabłkami i migdałami   Makowa gwiazda z ciasta francuskiego   Makowiec z powidłami Miękkie pierniczki pełnoziarniste Najlepszy sernik  Niemieckie ciasteczka maślane Orzechowiec Pierniczki Pierniczki kakaowe serca Pierniczki z miodem

Moje Kuchenne Rewelacje
Naleśniki budyniowe 101

naleśniki budyniowe. W tym wydaniu są one delikatne, pyszne i pachnące wanilią.Ciasto to zrobiłam w dwóch wersjach: jedne z samym budyniem, a do pozostałego dodałam cienko pokrojone kawałki jabłka. Jedne i drugie są smakowite. Zachęcam do wypróbowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka 400ml mleka 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki oleju olej do smażenia 2 budynie

Danka Pichci
Surówka z białej rzepy z jabłkiem 77

kanapek. Można je również gotować czy dusić. Surówka z białej rzepy jest prosta, szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i zdrowa! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 białe rzepy 1 jabłko 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soku z cytryny do skropienia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Rzepy obrać, zetrzeć na tarce(...)średnich oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce o grubszych oczkach do miseczki z rzepą. Skropić sokiem z cytryny 2.Do miseczki dodać śmietanę, chrzan, cukier. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Surówka z pora i marchewki 83

przykład ziemniaczaną ) lub surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Jest ona bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pora dokładnie umyć, przekroić na pół. Pokroić w plasterki. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem. Jabłko umyć

Danka Pichci
Surówka z czerwonej kapusty a’la Coleslaw 113

razem postanowiłam zrobić surówkę Coleslaw z kapusty czerwonej. Jest ona równie pyszna, jak ta poprzednia. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 nieduża czerwona cebula 3 łyżki majonezu 3-4 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę(...)drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce). Dodać sól i ręką podusić, aby kapusta puściła sok. Przełożyć do miseczki.  2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce do miski z kapustą. 3. Marchew obrać. Zetrzeć na tarce do miseczki.  4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych składników. 5. Do surówki dodać majonez, cukier, ocet. Doprawić

Danka Pichci
Sałatka z kuskusem i warzywami 104

pomidor 1 nieduża czerwona cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli (200 g) sól, pieprz, ostra papryka 2 łyżki oleju do smażenia Sos: 2 łyżki oleju 1 łyżka octu z jabłek 1 ząbek czosnku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu, czyli zalać wrzątkiem i pozostawić do ostudzenia. 2. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania