przepisu, zamiast zwykłej cebuli, dodałam cebulę marynowaną, która idealnie się ze śledziem komponuje. Wyszło bardzo pysznie. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź
Kulinarne przygody Gatityjedni wolą łagodniejszą, a inni gdy aż buzię wykręca Pomysły na buraczki… ** Sałatka obiadowa z buraczków ** Surówka ze świeżych buraków ** Buraczki zasmażane ** Surówka z surowych buraków i jabłka Składniki: 1 kg buraczków ćwikłowych 150-200 g chrzanu 1-2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżeczka soli 2-3 łyżki cukru Buraczki opłucz
Kulinarny S.O.S.jedni wolą łagodniejszą, a inni gdy aż buzię wykręca Pomysły na buraczki… ** Sałatka obiadowa z buraczków ** Surówka ze świeżych buraków ** Buraczki zasmażane ** Surówka z surowych buraków i jabłka Składniki: 1 kg buraczków ćwikłowych 150-200 g chrzanu 1-2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżeczka soli 2-3 łyżki cukru Buraczki opłucz
Kulinarne S.O.S.zmielonym pieprzem, majonezem i posiekaną natką. Jest pyszna! Dodatkami do takiej sałatki mogą być także warzywa konserwowe, jak np. zielony groszek, kukurydza, fasola. Posiekany por, ananas z puszki, cebula, jabłka, pieczone kawałki buraka lub marchwi są świetną propozycją dodatków do sałatki, której podstawową bazą są śledzie, jajka i majonez. SKŁADNIKI: 500 g filetów śledziowych w oleju a la matjas
Zasmakuj Kuchnidodatkiem pomarańczy lub cytryny. Cóż więcej mówić - jest to obowiązkowa pozycja na moim stole wigilijnym :) A jak Wasze przygotowania do świąt? :) Składniki: 100 g suszonych śliwek 150 g suszonych jabłek 100 g suszonych moreli 50 g suszonych gruszek 10 goździków 1 laska cynamonu 1 pomarańcza 3 l wody miód - opcjonalnie Wszystkie suszone owoce włożyć do garnka, zalać zimną wodą
My simple kitchenPyszne ciacho ,nie za słodkie, z jabłkami i kajmakiem,do tego herbatniki,bita śmietana i płatki migdałowe,idealne do kawy na co dzień i na święta,spróbujcie koniecznie,na pewno wam posmakuje
Swojskie jedzonkozeszłym roku na naszym stole królował piernik z jabłkami . W tym roku pojawi się tort piernikowy, niesamowicie wilgotny, pachnący, rozpływający się w ustach. Tort przełożyłam maślanym kremem cynamonowym, udekorowałam świątecznymi pierniczkami . Przepis na ciasteczka pojawi ł si ę na blogu kilka dni temu. Możliwości dekoracji jest nieskończenie wiele, wszystko zależy od Waszych upodoba
La grande e la piccola cuocawarzyw. Ilość porcji: 2 - 3 Czas przygotowania: 20 minut Składniki na surówkę z cukinii i selera naciowego: 2 małe cukinie 5 łodyg selera naciowego 5 cm świeżego imbiru 1 jabłko winne 1 granat mała wiązka natki pietruszki 1/2 świeżej papryczki chili lub 1/2 łyżeczki płatków chili pieprz i sól do smaku Sos: 1 łyżeczka miodu naturalnego sok z 1/2 limonki(...)Cukinie pokroić wzdłuż na 0,5 cm plastry, a następnie plastry w słupki. Imbir oskrobać łyżeczką ze skórki i pokroić w cienkie plasterki, które później cieniutko posiekać w paseczki. Jabłko obrać i pokroić w słupki podobne wielkością do pokrojonej cukinii. Skropić łyżeczką soku z limonki lub cytryny. Skórkę wokół granatu delikatnie przeciąć i przełamać go na dwie części. Z każdej
Kuchcik gotujetylko dla osób DOROSŁYCH. Składniki: 400 g śledzi w oleju 100 g rodzynek 1 łyżka musztardy francuskiej 2 czerwone cebule 2 łyżki posiekanej pigwy z nalewki 1 kwaśne jabłko 1 łyżka przyprawy do piernika sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)bidi-language:#0400;} Filety osączamy z oleju. Olej zachowujemy. Śledzie kroimy na kawałki. Rodzynki moczymy, odcedzamy. Olej łączymy z musztardą, posiekaną cebulą, pigwą, rodzynkami, pokrojonym w drobną kostkę, jabłkiem, przyprawą do piernika. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy ze śledziami, przekładamy na minimum tydzień do lodówki
R'n'G KitchenKlasyczny biały ryż jadamy rzadko, jeśli już to w postaci jabłek z ryżem. Dzisiaj zapraszam na ryż z warzywami. Zwykły ryż smakuje nieprzeciętnie z dodatkiem warzyw. Za każdym razem możemy zmieniać smak potrawy, dodając różne proporcje jak i różne warzywa. Taki ryż z warzywami to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, ale również sprawdzi się jako samodzielne danie. Bazę
Mieszam w GarnkuDzień Dobry w niedzielę :) Dzisiaj przychodzę do Was z pyszną propozycją na świąteczny obiad. Lubicie mięsa z owocami? Ja do tej pory to tylko kaczkę z jabłkami jadłam i pyszna była. A dzisiaj na niedzielny obiad przygotowałam fileta z owocami suszonymi, które otrzymałam od HELIO w ramach świątecznej współpracy. Do tego podałam ziemniaczki opiekane na patelni. Nawet
Izabelawkuchniugotować dzień wcześniej a rano tylko pokroić i wymieszać z resztą składników. Nie za słona, sycąca i lekko słodka dzięki burakom. Składniki: 4 solone filety śledziowe 2 buraki 1 jabłko 3 jajka 3 ziemniaki 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 3 łyżki majonezu sól, pieprz Buraki ugotować. Wystudzić. Obrać ze skórki i pokroić w drobna kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Gdy wystygną(...)obrać ze skórki i również drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Filety śledziowe namoczyć w mleku na 1 godzinę. Następnie pokroić w większą kostkę. Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez i musztardę, wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą
My simple kitchentartego żółtego sera i jajek, dziś z dodatkiem ogórków konserwowych, całość udekorowana posiekaną natką. Zdecydowanie smak młodzieńczych, rodzinnych lat i świąt:) Do śledzi pod pierzynką można dodać tartą marchew, jabłka lub buraczki, podać w dużej szklanej misce warstwowo. Śledź pod pierzynką podany na dużym półmisku cieszy oko, smakuje obłędnie, dlatego polecam na świąteczny stół jak nic! Śledzie pod pierzynką
Zasmakuj KuchniSzybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką Dziś mam dla Was kolejny, pyszny przepis na ciasto mieszane łyżką . Ostatnio pokazywałam Wam jak przygotować ucierany makowiec z jabłkami , ciasto krówka i świąteczny sernik z brzoskwiniami . Dziś przyszła pora na coś wyjątkowo szybkiego – pyszne ciasto czekoladowe na maślance , które dodatkowo wzbogaciłam kandyzowaną pomarańczową skórką. Jeśli nie lubicie pomarańczowej skórki
Słodkie okruszkipiekarniku, gdyż wtedy staną się twarde i kruche. W swoim składzie zawierają również miód, dlatego po kilku dniach mogą stwardnieć - najlepiej przechowywać je w zamkniętym opakowaniu z kawałkiem jabłka, dzięki temu zawsze będą miękkie. Pierniczki lukrujemy przed podaniem lub od razu po upieczeniu - lukier również będzie chronił ciastka przed wysychaniem. W przygotowaniu są naprawdę bardzo szybkie i proste, dlatego
Kuchnia MagdaLeny