Przepis na : śniadanie
Forsycja – to ona jako jedna z pierwszych obsypuje się żółtymi kwiatami obwieszczając wiosnę. Uwielbiam jadalne kwiaty za ich niesamowite wizualne zalety. Danie ozdobione kwiatami zawsze zyskuje na atrakcyjności! Obok stokrotek, róży, lawendy, fiołków, nasturcji, liliowca, chabrów, ogórecznika itd, jadalne są również kwiaty forsycji – popularnego krzewu kwitnącego wczesną wiosną. KOKTAJL Z KWIATAMI FORSYCJI Składniki na koktajl z kwiatami forsycji: 1 jabłko 1/2 banana 2 plastry cytryny 1 garść kwia... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...