same zalety! Szybko sie je robi, i nie wymaga wyszukanych składników. Piekę je z sezonowymi owocami, a zimą np z brzoskwiniami z puszki czy jabłkami. Zawsze uwieńczeniem jest maślana kruszonka, która dodatkowo podkręca smak 😍 Mimo, że niektórzy uważają, iż ciasta z dodatkiem jogurtu najlepsze są w dzień ich wypieku, ja uważam, że takie ucierane ciasto pyszne jest nawet
Walijskie Pichcenietofu w sosie musztardowo-piwnym (pozostałość z grilla, wg tego przepisu ), surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy z puszki, z czosnkiem, koperkiem, marchewką o jogurtem naturalnym, surówka z surowej cukinii, jabłka i marchewki z sosem winegret
Qlinarnie i Qlinarniepojemniki warto raz w tygodniu przecierać ściereczką nasączoną octem. Chleb wymaga również odpowiedniego poziomu wilgotności, w tym celu należy raz na – 2 – 3 dni włożyć do chlebaka połówkę jabłka. Ja odkąd zaczęłam trzymać chleb w chlebaku, zauważyłam, że dużo wolniej czerstwieje i przede wszystkim nie pleśnieje, więc nawet gdy nie zdążę go zjeść, mogę przerobić
365 dni dookoła kuchnidoprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Surówka z cukinii marchewki i jabłka Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Artykuł Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuSkładniki : 1 jabłko połowa małego słoiczka selera konserwowego po szklance groszku zielonego i kukurydzy 5 rzodkiewek 1 cebula 3 gotowane jajka 2 gotowane marchewki majonez, sól, pieprz mielony, łyżka musztardy Przygotowanie: Marchewkę, rzodkiewki, jabłko, cebulę i jajka pokroić w kostkę Do osączonej kukurydzy i groszku dodać w/w składniki Wymieszać, doprawić do smaku sól, pieprz Wymieszać z majonezem i musztardą, jeśli
Proste PotrawyZnacie może adżikę? Jest to pasta na bazie czerwonej papryki z dodatkiem ziół, czosnku, marchewki, jabłka itp. Wariacji na temat adżiki jest mnóstwo, w zależności od regionu, w którym jest przygotowana. To bardzo popularny dodatek w kuchni gruzińskiej i abchaskiej, znana jest również w Rosji, Turcji, Armenii i Azerbejdżanie. Ja swoją adżikę przywiozłam z Litwy. Szczególnie dobrze sprawdziła się
Kuchnia domowa AniSurówka z cukinią Smaczna, zdrowa, kolorowa i bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Super dodatek do obiadu. Polecam! Składniki: 1 młoda cukinia ok 5 rzodkiewek 1 marchew 1 jabłko 2 kiszone ogórki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka miodu *** Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach i delikatnie odciskamy z nadmiaru soku *** *** Cukinię, marchew(...)jabłko oraz rzodkiewki również ścieramy na trarce jarzynowej o dużych oczkach *** *** Wszystkie starte warzywa przekładamy do miski. Przyprawiamy solą, pieprzem i miodem. Dokładnie mieszamy *** *** Podajemy jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE
Blog z ApetytemKruche ciasto z owocami i bezą to taki klasyk ! Najczęściej przygotowywane z jabłkami, ale wrto wykorzystać do niego inne owoce. Świetnie sprawdzają się śliwki. Polecam wypróbować kruche ciasto ze śliwkami i bezą. Klasyczny kruchy spód, kwaskowate i aromatyczne śliwki oraz słodka beza. Ciasto idealne można by rzec. Zróbcie, a na pewno nie pożałujecie...no chyba, że tego trzeciego zjedzonego
kolorowotorcikowoniej ulubione owoce oraz orzechy. Polecam także ugotowanie kaszy na wodzie i dodanie do niej jogurtu naturalnego, kakao, miodu i banana. Świetnie smakuje również do leczo lub zapiekana z jabłkami. Kasza gryczana palona/niepalona Kolejną kaszą, którą nie pogardzisz w wersji słodkiej wg mnie może być kasza gryczana palona. Ma ona specyficzny posmak gryki. Wystarczy go zamaskować kakao
Fabryka pomysłówtygodniowym menu. W koktajlu nie wyczuwam silnego smaku pietruszki i mogę go polecić wszystkim, którzy nie lubią natki tak jak ja Składniki /1 porcja: – 1/2 pęczka natki pietruszki – 1 jabłko – 1 banan – 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) – 200 ml wody Przygotowanie: Owoce i natkę myjemy. Jabłko pozbywamy pestek i dodatkowo jeśli chcemy obieramy ze skórki i wrzucamy do blendera. Dodajemy pokrojonego
I LOVE LIFEużyciem tego co daje nam natura czyli: jarmuż, pokrzywa, mniszek lekarski, ostropest plamisty, kurkuma, karczoch, borówka, topinambur, czosnek niedźwiedzi, burka czerwony, wiśnie, ostrożeń warzywny, brzoza, żurawina, czosnek, cebula, jabłka, chrzan, śliwki antonówki, miód i wiele innych naturalnych produktów. Mikstury proste w przygotowaniu. Mnóstwo informacji, oraz przepisy to znajdziemy w książce. Książki Pana Zbigniewa to bardzo cenne pozycje
kruche babeczkiowocami zawsze jest kilka owoców mango. Uwielbiam mango, ale nie nadążam przetwarzać, robię koktajle typu mango lassi , czy Dietetyczny koktajl z mango i truskawką , Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem , Koktajl z mango, miętą i miodem , Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango lub dodaję np. do wątróbki Smażona wątróbka z mango i pomidorkami, i tak zawsze jakiś owoc
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKOZIM SEREM I MORELAMI Składniki na sałatkę z kozim serem i morelami: 2 szkl ugotowanej kaszy gryczanej 100g koziego sera 1/2 szkl kukurydzy konserwowej 1 puszka fasoli białej 1 jabłko 6 moreli 6 łyżeczka słonecznika prażonego – zobacz jak uprażyć słonecznik majonez listki świeżego majeranku 1 łyżeczka chrzanu białego tartego chili sól Jak zrobić sałatkę z kozim serem i morelami(...)Kaszę gryczana ugotowaną studzimy. Kukurydze i fasole odsączamy dokładnie na sicie. Jabłko i morele kroimy w kosteczkę. Ser kozi kruszymy do kaszy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawami. Próbujemy, doprawiamy do własnego smaku. Artykuł Sałatka z kozim serem i morelami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujektóry jest krzewem. Owoce pigwowca są bardzo twarde, dojrzałe mają piękny żółty kolor i cudowny aromat. Jeśli mamy jeszcze zielone owoce, najlepiej włożyć je do kartonu razem z kilkoma jabłkami, wtedy szybciej dojrzeją i będą mniej kwaśne. Do herbaty pokrojonego pigwowca można tylko przesypać cukrem lub wymieszać z miodem i przechowywać w lodówce. Na zimę jednak wolę go zagotować
Gotuj w domuwielkości buraków 4 ziemniaki 2 marchewki korzeń pietruszki 1/2 korzenia selera 1/4 główki białej kapusty 2 cebule 5 ząbków czosnku 200 g drobnej białej fasoli (u mnie Jaś karłowy) jabłko 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego łyżka cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki octu jabłkowego łyżeczka mielonego kminku pieprz i sól do smaku 2 łyżki oliwy 4 łyżki(...)również drobno poszatkowaną kapustę. Buraki podsmażyć przez około 10 minut na maśle z dodatkiem oliwy i rozmieszanym w kilku łyżkach płynu z garnka koncentratem. Podsmażone buraki, pokrojone w kostkę jabłko, ocet jabłkowy i kminek dodać do zupy i gotować na małej mocy palnika pod przykryciem około 15 - 20 minut, aż buraki i fasola będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać
Gotuj w domu