kruchym cieście – ciasto czekoladowe z gruszkami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – sernik z kajmakiem – blok czekoladowy TARTA Z RABARBAREM PRZYGOTOWANIE : 1 h 30 minut SKŁADNIKI: – 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej – 2 łyżki cukru pudru + 2 łyżeczki do posypania
nietylkopasta.plmaksa wykorzystujemy produkty, więc wszystko było jasne. Młoda kapusta i groszek to idealne połączenie. Składniki: 1/2 małej główki młodej kapusty 1 szklanka mrożonego groszku 2 marchewki 1 jabłko 1,2 litra bulionu warzywnego 1/2 szklanki startego parmezanu 250 g pieczonych ziemniaków 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pokrojone w plasterki marchewki i pokrojone w słupki jabłko gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości. Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem dodajemy do wywaru. Po chwili wrzucamy starty parmezan, co jakiś czas mieszamy. Po 5 minutach dodajemy pokrojone
R'n'G Kitchenzawsze odrobinę musztardy do niej i mieszam majonez z jogurtem żeby było "lżej". Sałatka jarzynowa - 2 marchewki - pół średniego korzenia selera - 1 duża pietruszka w korzeniu - 1 średnie kwaskowe jabłko - puszka kukurydzy - 3-4 ogórki kiszone - 3 średnie ziemniaki - 4 ugotowane jajka na twardo - majonez, jogurt naturalny, musztarda, sól, pieprz do smaku Marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler gotujemy do miękkości(...)Trzeba uważać, żeby nie rozgotować. Następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i też kroimy w kosteczkę. To samo robimy z jajkami i ogórkami. Kukurydzę odsączamy i dorzucamy do reszty. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez w proporcji 1:1 z jogurtem naturalnym. sól, pieprz i musztardę do smaku. Odstawiamy na pół godziny do lodówki
Kuchnia Pełna Emocjiznów owsianka ale zupełnie inna ;) Zdrowe , pełnoziarniste płatki owsiane do tego owoce jesieni czyli jabłka i winogrona a do tego pyszne orzechy i mamy przepis na idealne i zdrowe rozpoczęcie jesiennego dnia. Zapraszam :) Jesienna owsianka - 400 ml mleka ( u mnie 3,2%) - 200 g płatków owsianych pełnoziarnistych - 1 średniej wielkości jabłuszko - 100-150 g winogron - garść orzechów laskowych
Kuchnia Pełna EmocjiPrzesianą przez sitko mąkę - 400 g z cukrem pudrem - 100g ( ja dodałam tu mniej ok. 60 g gdyż akurat ten spód miał być pod jabłecznik a prażone jabłka wyszły dość słodkie) mieszamy na stole, lub stolnicy. Dlaczego z cukrem pudrem? Bo cukier kryształ , czyli ten tradycyjny może się nie rozpuścić ( bo w czym?) i możecie mieć
Kuchnia Pełna Emocjiniecałe 5 minut. Składniki : - pół szklanki ( ok.50-60g) pestek słonecznka - 4 łyżki wody - 6-7 suszonych pomidorów + olej z pomidorów ok 100ml - garść suszonej żurawiny - 1 średnie jabłko. W ykonanie: Wieczorem wsypuję pestki do szklanki mniej więcej do połowy i zalewam wodą. Zostawiam do rana. Rano odsączam i wrzucam do blendera. Dolewam wodę, olej z pomidorów oraz(...)same pomidory. Jabłko obieram, kroję ( obojętnie jak). Wszystko razem miksuję w gładką pastę
Kuchnia Pełna Emocjiteż podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu lub bitej śmietany, posypane wiórkami kokosowymi. Do przygotowania racuchów według tego przepisu nie koniecznie trzeba używać bananów. Jako dodatek doskonale sprawdzą się jabłka, ananas, borówki lub brzoskwinie
Korniszonkiteż podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu lub bitej śmietany, posypane wiórkami kokosowymi. Do przygotowania racuchów według tego przepisu nie koniecznie trzeba używać bananów. Jako dodatek doskonale sprawdzą się jabłka, ananas, borówki lub brzoskwinie
Gotujemy i jemypomocą szpatułki i tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy (26cm) wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Gruszki można zastąpić jabłkami z cynamonem. Na końcu sypiemy równomiernie cukier trzcinowy. Pieczemy w temperaturze 180st. przez 30 minut. Wartość kaloryczna jednego kawałka 100g to 146kcal
Gotowanie moimi oczamiproste ciasta :) dlatego dzisiaj przepis na kruche ciasto z mrożonymi śliwkami i kruszonką, bo akurat takie owoce miałam pod ręką. Śliwki można zastąpić każdymi owocami (truskawkami, jagodami czy jabłkami). Składniki: 350 g mąki pszennej 100 g cukru 250 g masła 2 małe jajka opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Sposób przygotowania: W misce umieszczam wszystkie
upichciczamiast ekstraktu cytrynowego można dać waniliowy, rumowy lub śmietankowy) - dajemy od 800 g do 1 kg. owoców i oczywiście można dać dowolne owoce np: brzoskwinie, nektarynki, aronię, gruszki, jabłka itp. | TUTAJ znajdziesz więcej moich przepisów na pyszne wypieki . ciasto truskawkowe placek z truskawkami Obserwuj RITA creative na INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje
Rita creativezdrowie i pyszności. Co wchodzi w skład naturalnego antybiotyku z Tłoczni w Szymanowicach? Z czego składa się naturalna "broń", jaką jest pyszny sok - naturalny antybiotyk od Prosto z Sadu? Jabłko Jabłko to pyszny owoc, który nadaje całości słodyczy, ale nie tylko. To przede wszystkim fantastyczne źródło błonnika pokarmowego. Owoce te zapobiegają miażdżycy, chronią przed zawałem, a zawarte w nich flawonoidy
MamaOskarkaskładniki na biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa 2 kg jabłek obrać zetrzeć na tarce i usmażyć na końcu wsypać 2 galaretki .Wykładamy na upieczony biszkopt . masa śmietankowa 500ml śmietany 36 % 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mascarpone 500 ml. Śmietanę ubić z cukrem
Moje Wyrobywyśmienicie, a jej kolor zawsze mnie zachwyca. Jest idealnym dodatkiem do drugiego dania. Świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs lub ryb. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 jabłko 1 duża marchewka mała cebula zielona cebulka lub koperek sok z połowy cytryny sól, pieprz 200 g śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy Kapustę siekamy, zalewamy wodą(...)dużo, tak żeby cała została pokryta). Gotujemy 5 minut. Odcedzamy wodę, polewamy sokiem z cytryny i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy kapusta przestygnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, starte jabłko ( na grubych oczkach) ,marchewkę oraz posiekaną zieloną cebulkę lub koperek. Przyprawiamy według uznania solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Przygotowujemy sos. Śmietanę łączymy z majonezem i musztardą. Mieszamy
noteskulinarnyfigaSkładniki : ok. 1 kg karczku 1 cebula i jabłko sól, pieprz, majeranek gotowa przyprawa do mięs Przygotowanie : Mięso umyć, posypać z obu stron pieprzem, przyprawą i majerankiem, na koniec solą Przełożyć do naczynia, obłożyć pokrojoną cebulą i jabłkiem Piec w temp. 180-190 *C. Moje mięso piekłam ok.50 min. Można sprawdzić patyczkiem jak ciasto, czy mięso dość miękkie
Proste Potrawy