jabłka - 25490 przepisów (strona:895/1700)

Ciasto owsiano-kokosowe ze śliwkami (FIT) 78

śliwkami ostatnio widzieliście na moim facebokoowym oraz instagramowym story i bardzo chcieliście, abym Wam podała na nie recepturę. Jest to podobny przepis jak na Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami - klik , ale skoro prosiliście to proszę bardzo! To zdrowe ciasto smakuje rewelacyjnie i przy okazji jest źródłem wielu wartości odżywczych. Zawsze się udaje, więc koniecznie sami je upieczcie. I pamiętajcie

Di gotuje
Mrożone owoce – jak je wykorzystać 108

chorobotwórcze, owoce nie pogniotą się i zachowają swój kształt. Mrozić możemy niemal wszystkie owoce, najlepiej jednak nadają się takie jak: truskawki, maliny, borówki, wiśnie, śliwki i inne. Owoce typu jabłka czy gruszki po mrożeniu mogą stać się nieco zbyt mączne. Z owoców pestkowych należy najpierw usunąć pestki. Co do rozmrażania, nie powinno się robić tego w temperaturze pokojowej, która

codojedzenia
POMYSŁY NA JESIENNE ŚNIADANIA! 127

możemy przygotować na śniadanie jesienią: - pyszną szakszukę z jajkami i tajemnym pesto! - obłędne mocno chrupiące gofry z dynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku

SMYKWKUCHNI
Wegański smalec z fasoli 110

najlepiej wieczorem). Ten smalczyk, o ile Wam zostanie, można w dobrych warunkach przechowywać około 3-4 dni. Składniki: - 1 puszka białej fasoli -  1 duża , zwykła cebula - 1 średnie jabłko - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, majeranek do smaku. - ewentualnie prażone ziarno słonecznika lub prażona cebulka Cebulę i czosnek obieram, kroję drobno i szklę na łyżce oleju. Fasolę(...)odsączam. Jabłko myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach ( jak do ogórków). Wszystko razem wkładam do blendera i miksuję na gładką masę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem ( ułatwia trawienie fasoli). Wszystko można psypać prażonym ziarnem słonecznika lub prażoną cebulką imitującą skwarki

Kuchnia Pełna Emocji
Surówka z białej kapusty 109

genialna. Łapcie przepis i działajcie! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 300g białej kapusty 1 duża marchewka 1 średniej wielkości cebula biała 1 jabłko 1 duży burak ćwikłowy marynowany 1 łyżeczka cukru ½ pęczka pietruszki 100ml oleju Kujawskiego 3 ziarna 1 łyżka soku z cytryny Sól oraz pieprz do smaku Sposób przygotowania:  Kapustę myjemy(...)drobno szatkujemy. Buraka oraz jabłko ścieramy na grubsze wiórki, marchewkę oraz cebulę na drobnych oczkach (można nawet na tych do tarcia ziemniaków   ). Pietruszkę drobno siekamy. Z oleju, soku z cytryny, cukru, odrobiny soli i pieprzu robimy sos do surówki. Gdy cukier i sól się rozpuszczą, dodajemy do poszatkowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Odstawiamy przed podaniem

Kuchnia w czekoladzie
Kruche ciasto z budyniem i owocami 67

Bardzo kruche i delikatnie słodkie ciasto, budyniowa masa i owoce. U mnie kwaśna czarna porzeczka i słodka truskawka. Można użyć owoców jakich się chce, świetnie sprawdzą się brzoskwinie czy jabłka. Owoce mrożone czy ze słoika to nie przeszkoda, Ja akurat miałam czarną porzeczkę ze słoika i mrożona truskawkę. Ciasto jest naprawdę pyszne. Na blaszkę o wymiarach

Krylowa Kuchnia
Placki na maślance 76

przez cały rok. Są puszyste, delikatne, najlepiej smakują gorące z dodatkiem cukru pudru, miodu lub konfitur owocowych. Do ciasta na placki możesz dodać posiekane owoce, np. śliwki, morele czy jabłka. Polecam przepis Maślankowe placuszki SKŁADNIKI: 40 g masła roztopionego, wystudzonego 2 jajka łyżka soku pomarańczowego lub soku wyciśniętego z cytryny/pomarańczy szklanka maślanki 30 cukru z wanilią szczypta soli

Zasmakuj Kuchni
Ser jajeczny – kuchnia podkarpacka 93

jajeczny – kuchnia podkarpacka Na Podkarpaciu często podajemy dania, które udają coś zupełnie innego – kasza udająca mięso, masa ziemniaczana pieczona w formie do słodkich bab, barszcz czerwony zakwaszany kwaśnymi jabłkami czy ziemniaki udające kiszoną kapustę, to tylko kilka przykładów. Ser jajeczny to kolejne tego typu danie. Ten regionalny specjał przygotowany z jajek ściętych w gotującym się mleku ser przypomina przede

Trzeci talerz
Ciasto z brzoskwiniami i budyniem 87

Pyszne ciasto z duża ilością brzoskwiń,mięciutkim budyniem i kruchym ciastem.Idealne do kawy .Bardzo proste do zrobienia,robiłam już podobne z połówkami jabłek i bez budyniu również pyszne ,przepis znajdziecie tutaj ale to smakuje jeszcze lepiej,polecam

Swojskie jedzonko
Najlepsza kaczka na obiad 163

wykorzystałam wraz z kurczakiem do przygotowania rosołu. Polecam inne przepisy z kaczką: – Kaczka smażona z kolorowym pieprzem – Majonezowe roladki z botwiną i kaczką – Kaczka pieczona z jabłkami i orzechami – Kaczka pieczona z sokiem pomarańczowym – Suszona pierś z kaczki. Duck Prosciutto Składniki z 4 kawałków mięsa: 2 piersi z kaczki ze skórą 2 udka kaczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka śledziowa z porem 87

Bardzo lubimy wszelkie sałatki śledziowe. Oto kolejna odsłona. Składniki: 3 filety typu matias 4 średnie ziemniaki 5 jajek ugotowanych na twardo 2 kiszone ogórki 1 jabłko 1 por - biała część 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka natki pietruszki majonez + jogurt naturalny musztarda 3-4 łyżki octu jabłkowego pieprz, cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Pokroić(...)kostkę. 2. Filety namoczyć w wodzie przez 2 godziny. Pokroić w paski. 3. Por pokroić w talarki lub półtalarki i sparzyć wrzątkiem. 4. Jajka, jabłko, ogórki pokroić w kostkę. 5. Wszystkie składniki połączyć, dodać łyżeczkę musztardy, po jednej łyżce majonezu i jogurtu naturalnego, dodać pieprzu, odrobinę cukru, odsączoną kukurydzę, ocet jabłkowy i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. 6. Sałatkę schłodzić przed

Kuchnia domowa Ani
Oszukany ketchup z cukinii w słoikach na zimę 105

Kalorie 70 kcal Oszukany ketchup z cukinii, zamiast tradycyjnych pomidorów. Przepyszny dodatek do kanapek, parówek, sos do pizzy. Niezastąpiony. Składniki: 2 kg cukinii 500 g cebuli 1 jabłko 2 szklanki zwykłego cukru garść soli drobnej 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki 500 g koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki octu spirytusowego Sposób przygotowania: Cukinie obierz ze skórki, przekrój wzdłuż(...)czasie warzywa zmiękną i wypuszczą soki. Po upływie tego czasu nie odcedzaj zgromadzone wody. Całość zmiksuj blenderem, do uzyskania puszystej masy. Przełóż do garnka. Dodaj pokrojone w kostkę jabłko, cukier, obie papryki i koncentrat pomidorowy. Co chwilę mieszając, gotuj ketchup przez pół godziny. Dodaj ocet spirytusowy, ponownie doprowadź do zagotowania. Ciepły ketchup przełóż do wyparzonych słoiczków. Zakręć i ułóż słoiki

ProstePesto.pl
Korzenne gruszki zapiekane pod kruchym ciastem 64

przepis to połączenie kilku pomysłów: tarty tatin, tarty na korzennym spodzie, oraz owoców zapiekanych pod kruszoną (u mnie to najczęściej śliwki, jabłka lub gruszki). Wyszło pysznie a to danie weszło do repertuaru moich dań śniadaniowych (jeśli ktoś lubi wcześniej wstać, by zrobić coś tak pysznego na śniadanie na pewno będzie miał dobry dzień - ciasto i gruszki można przygotować dzień

Milion Smaków
Mini galette z mąki żytniej ze śliwkami 97

wierzch. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem → Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną → Śliwki pod migdałową kruszonką → Rogaliki serowe ze śliwkami i cynamonem → Placek drożdżowy ze śliwkami, daktylami i migdałową kruszonką Artykuł Mini galette z mąki żytniej

Oryginalny smak
Ossobuco wołowe 93

przyjemności, gdyż czas czas pieczenia to 3-4 godziny. Składniki: Pokrojona na grube plastry gicz wołowa (miałam 3 kawałki) 2 pory 4 średnie cebule Małe opakowanie pomidorków koktajlowych 1 jabłko Garść suszonych moreli Tymianek wg uznania Sól/pieprz wg uznania (najlepiej świeżo zmielone) 1-2 łyżeczki przyprawy do piernika (należy zwrócić uwagę, alby kupić tę niezawierającą cukru) Łyżka masła klarowanego(...)siekamy, doprawiamy tymiankiem a następnie szklimy na maśle pozostałym po smażeniu mięsa. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dobrze, jeśli podłożymy część pod mięso. Pomidorki przekrawamy na pół, morele siekamy, a jabłko kroimy na grube plastry i układamy wokół mięsa. Całość podlewamy winem i posypujemy przyprawą do piernika. Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, grzanie góra dół

Kate's Kitchen