Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki na 4-5 porcji: 400-500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże słodkie jabłko 7-8 łyżek oleju 1-2 płaskie łyżeczki cukru sól i pieprz Kiszoną kapustę odciśnij z soku i dowolnie pokrój (nie płucz jej wcześniej) . Jabłko i marchewkę obierz
Kulinarne S.O.S.ziemniaki 1 cebula 1 jajko sól pieprz olej do smażenia sałatka śledziowa: 3 filety śledziowe (użyłam filetów SEKO beczka śledzi ) 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 1 jabłko 1 płaska łyżka majonezu pieprz 2 ugotowane na twardo jajka natka pietruszki lub koperek do dekoracji Ziemniaki i cebulę obrać zetrzeć na tarce, sok zlać. Dodać jajko, doprawić do smaku, wymieszać(...)oleju usmażyć placki, osączyć na ręczniku papierowym. Śledzie pokroić drobno. Jabłko i cebule obrać, razem z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, doprawić pieprzem, wymieszać. Jajka pokroić w plastry lub ćwiartki. Na placki wyłożyć po łyżce sałatki śledziowej i kawałku jajka. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem, udekorować natką pietruszki. Smacznego
Obiad gotowyozdoby świąteczne dla Waszego domu! Cappuccino Ciasto cynamonowe z czekoladą Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Dyniowe ciasto z orzechami Expresowy piernik Kruche ciasto z jabłkami i migdałami Makowa gwiazda z ciasta francuskiego Makowiec z powidłami Miękkie pierniczki pełnoziarniste Najlepszy sernik Niemieckie ciasteczka maślane Orzechowiec Pierniczki Pierniczki kakaowe serca Pierniczki z miodem
Moje Kuchenne Rewelacjenaleśniki budyniowe. W tym wydaniu są one delikatne, pyszne i pachnące wanilią.Ciasto to zrobiłam w dwóch wersjach: jedne z samym budyniem, a do pozostałego dodałam cienko pokrojone kawałki jabłka. Jedne i drugie są smakowite. Zachęcam do wypróbowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka 400ml mleka 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki oleju olej do smażenia 2 budynie
Danka Pichcikanapek. Można je również gotować czy dusić. Surówka z białej rzepy jest prosta, szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i zdrowa! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 białe rzepy 1 jabłko 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soku z cytryny do skropienia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Rzepy obrać, zetrzeć na tarce(...)średnich oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce o grubszych oczkach do miseczki z rzepą. Skropić sokiem z cytryny 2.Do miseczki dodać śmietanę, chrzan, cukier. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciprzykład ziemniaczaną ) lub surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Jest ona bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pora dokładnie umyć, przekroić na pół. Pokroić w plasterki. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem. Jabłko umyć
Danka Pichcirazem postanowiłam zrobić surówkę Coleslaw z kapusty czerwonej. Jest ona równie pyszna, jak ta poprzednia. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 nieduża czerwona cebula 3 łyżki majonezu 3-4 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę(...)drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce). Dodać sól i ręką podusić, aby kapusta puściła sok. Przełożyć do miseczki. 2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce do miski z kapustą. 3. Marchew obrać. Zetrzeć na tarce do miseczki. 4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych składników. 5. Do surówki dodać majonez, cukier, ocet. Doprawić
Danka Pichcipomidor 1 nieduża czerwona cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli (200 g) sól, pieprz, ostra papryka 2 łyżki oleju do smażenia Sos: 2 łyżki oleju 1 łyżka octu z jabłek 1 ząbek czosnku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu, czyli zalać wrzątkiem i pozostawić do ostudzenia. 2. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić
Danka PichciDzisiaj zapraszam na proste owsiane ciasto z mascarpone i orzechami. Dodałam do niego też jabłko i gruszkę, dzięki czemu jest wilgotne i kremowe Świąteczny klimat wprowadza cynamon, a orzechy pekan na wierzchu nadały chrupkości. Wszystkie składniki stworzyły pyszne ciasto – mascarpone to nie tylko kremy, o czym się(...)serka mascarpone (1 opakowanie) 2 łyżki oliwy lub oleju 150 g zmielonych płatków owsianych 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jabłko 1 gruszka 30 g orzechów pekan lub orzechów włoskich 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu Jajka ubić z ksylitolem lub erytrytolem na puszystą, jasną pianę, dodać olej i stopniowo serek mascarpone
Fitkotpierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły do puszki wkładamy skórki z owoców - jabłek, pomarańczy i banana. Ta kompozycja zapewni wyjątkowy aromat pierniczków oraz niepowtarzalny smak. Po kilku dniach leżakowania ze skórkami pierniki są gotowe do zdobienia i jedzenia. Gorąco polecam: Przepis
Gotujemy i jemypierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły do puszki wkładamy skórki z owoców - jabłek, pomarańczy i banana. Ta kompozycja zapewni wyjątkowy aromat pierniczków oraz niepowtarzalny smak. Po kilku dniach leżakowania ze skórkami pierniki są gotowe do zdobienia i jedzenia. Gorąco polecam: Przepis
KorniszonkiAleż ten rok zleciał! Święta zbliżają się wielkimi krokami, a co za tym idzie Wy coraz częściej przeszukujecie blog w poszukiwaniu świątecznych i bardziej zimowych inspiracji. Ciasta z jabłkami, z dodatkiem dyni, orzechów, czekolady czy też gruszek pobijają rekordy popularności! Dziś, zainspirowana kolejną już współpracą z Dr.Oetker przygotowałam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe z waniliowym kremem
Ostra na Słodko